WMO, wat gebeurt mij nou?

Of eigenlijk: wat gebeurt haar nou? Een vriendin had vijf uur huishoudelijk hulp, maar had de pech in Utrecht te wonen. Haar budget werd gehalveerd. Ze heeft arthogryposis complex congenita, waardoor haar handen en voeten op zijn zachtst gezegd de verkeerde kant op wijzen. Ze kan vrijwel niets zelf en haar inkomen zit op bijstandsniveau.

Ze heeft natuurlijk bezwaar aangetekend, maar de gemeente houdt voet bij stuk. De familie of de buren moeten maar assistentie verlenen. Het dichtstbijwonende familielid woont 50 kilomter verderop, de buurvrouw is tachtig. Verder moest ze maar wat spulletjes uit de vensterbank halen, dan was die ook makkelijker schoon te houden.

Ze moest volgens een ambtenaar helemaal niet zeuren. Eigenlijk had ze maar recht op 1,5 uur. Ze had dus al een uurtje extra gekregen. Ik word hier erg verdrietig van. Moet ze hier maar mee genoegen nemen? Zijn er meer mensen die zoiets overkomt? Dit is toch te gek voor woorden!

0

3 reacties

1

Dag Airikr,

Ik hoor meer verhalen uit Utrecht. Er zijn ook plaatsen waar je helemaal niets meer krijgt. Daar moet je de hulp in de huishouding zelf maar betalen. Volgens mij moet de vriendin van je gewoon in beroep gaan of naar het Juridisch Steunpunt bellen van Iederin.

1

Ik heb myasthenia gravis,artrose, fibromyalgie, polyartritis, huidkanker, coeliakie, neuropathie, draag spalken om beide handen. Ik had 4 en een half uur zorg per week. Ik heb geen kinderen, geen familie, alleen kennissen in België en Limburg. Na een "keukentafelgesprek"van 10 minuten, zei de ambtenaar dat ik mijn hond maar moest wegdoen en aan anderhalf uur genoeg moet hebben.  Ik heb bezwaar ingediend, alsmede mijn revalidatie-arts in het UMC. Ik zou nog gebeld worden, maar dat is niet gebeurd. Ik heb alleen nog een brief ontvangen dat de uitspraak nog 6 weken is uitgesteld. Boodschappen kan ik ook helemaal niet doen, omdat de reuma ook in mijn schouders en armen zit. Daarom kan ik ook niet slapen. De afschriften van mijn brief en die van de revalidatie-arts heb ik gestuurd naar van Rijn, maar van hem geen antwoord ontvangen. De media doen net of de thuiszorg gratis is, maar je moet een eigen bijdrage betalen. Mijn echtgenoot is dement en zit nu anderhalf jaar in het verpleeghuis. Ik ben mantelzorger voor hem, maar kan hem slechts sporadisch opzoeken. Vorige week heeft hij een tia gehad.  Tot zover mijn verhaal. L. de Wilde-van Vliet, Utrecht 

0

dubbel geplaatst verwijderd door moderator

dit bericht is gewijzigd door Corne op 21 juni 2015 om 23:02

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login