weinig leden

Zijn er zo weinig mensen met artritis psoriatica?

Waar zijn de klachten bij jullie begonnen???

1

7 reacties

0

Ik heb artritis psoriatica en het is begonnen in mijn schouders

nu heb ik het  in de voeten,  rug en handen  deze zijn het eergste

Rita
0

Hallo Rita,

Ik heb ook AP. Het is bij mi j begonnen in de voeten en ging toen alleen maar naar podotherapeuten en voetspecialisten, jaren geweest totdat ik in 2009 een andere huisarts kreeg. Deze verwees me gelijk door voor onderzoek voor reuma. Sindsdien zit ik aan de MTX, werk op dit moment 75% vanwege vermoeidheid.

Ik weet niet of dit ook bij jou of andere voorkomt? Vermoeidheid.

0

Hoi Rita en Kuik, 

Er is ook een groep 'vermoeidheid'. Misschien hebben jullie 'm al gezien en anders kunnen jullie hier misschien ook eens een kijkje nemen. Wellicht staan er nog wat tips bij die jullie ook kunnen gebruiken!

1

Hallo Diana,

Wat je zou kunnen doen is een groep Artritis Psoriatica maken.
Dan maak je het voor leden gemakkelijker om lotgenoten te vinden, ze kunnen zich dan bij die groep aansluiten.

Als je dan de gesprekken hierover ook in die groep plaatst (dat wordt als optie onder een nieuw gesprek aangegeven) dan zijn de geprekken ook gemakkelijk terug te vinden.

Groetjes, Trudy

0

Bij mij is het begonnen op de basisschool met Psoriasis (eczeem) op de hoofdhuid, daar heb ik nu nog steeds last van.

Ongeveer 5 jaar geleden begonnen mijn knieën dik en pijnlijk te worden en kon ik door de pijn niet meer lopen, uiteindelijk toch maar naar de huisarts gegaan en die verwees me door naar orthopedie. Daar hebben ze toen verschillende dingen onderzocht waaronder ook mijn bloed en daaruit bleek dat ik een bepaalde reumatische prikkeling had (weet ff niet meer wat ze precies zeiden), dus werd ik door verwezen naar afdeling reumatologie en daar kwam na onderzoek uit dat ik Artritis Psoriatica heb.

0

Ik heb al langer problemen met mijn hoofdhuid maar dit is nooit als psoriasis benoemd. Zelf denk ik dat het dit wel altijd is geweest. In mei 2008 kreeg ik na een oefening bij het sporten een flinke beperking in mijn elleboog. Na onderzoek bleek in eerste instantie dat mijn schildklier niet werkte zoals het moest (ziekte van Hashimoto). Nadat dit met medicijnen weer op orde was had ik nog steeds klachten, meer zelfs. Tegen die tijd had ik op de rest van mijn lijf ook al psoriasis plekken. Toen weer terug naar de reumatoloog en toen is de diagnose artritis psoriatica gesteld.

0

Wilde jullie even laten weten dat ik een groep heb gestart voor Artritis Psoriatica patienten en hun familie en vrienden. Het is natuurlijk wennen en uitzoeken hoe t allemaal werkt maar dat zal wel goed komen denk ik ;)

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login