Deze website is verhuisd, je wordt automatisch doorgestuurd naar Myocafé.

Pijn en Ciap

Is er iemand die last heeft van Ciap, pijn heeft en ervaring heeft met vit B12

Opa zijn geeft nog veel meer energie. Het kost ook wat aan energie maar zo'n kereltje blijft geweldig.
0

29 reacties, pagina 1 van 2

1 2
0

Sinds anderhalf jaar weet ik dat ik CIAP heb. Heb alle dagen pijn maar dat heb ik al veel langer want ik heb ook fybromyalgie waar ik amyltrytiline voor de nacht inneem. Daardoor slaap ik redelijk en kom de dagen door. Alleen heb ik veel last van ochtend stijfheid. Een moeizaam begin van de dag.....

4

Al ongeveer 11 jaar last van de verschijnselen van CIAP, doch in 2006 pas de diagnose vastgesteld. Prikkelingen en spanning tot boven de knieën. Van mijn neurologe de antidepr. Nortrilen gekregen. Hielp wel voor de (nachtelijke) pijn, maar de bijwerkingen waren nóg erger. Dus neem nu alleen nog paracetamol met coffeine.

CB
3

Even een reactie op de vraag over vitamine B-12. Een paar jaar geleden heb ik van mijn neurologe een recept gekregen voor 10 injecties B-12, om de 4 dagen één. Je krijgt daar even meer energie van, maar het helpt niet als pijnbestrijder. Daarna geen injecties meer gehad. Volgens de huisarts breekt je lichaam het overtollige B-12 gewoon weer af.

CB
4

verwijderd door redactie

0

Sinds november 2011 de diagnose CIAP.

Ik slik tegen beter weten in B12 vanaf december. Mijn B12 gehalte in het bloed was lager dan de norm maar niet dusdanig laag dat het de polyneuropathie als gevolg kon hebben. Om maar toch iets te proberen ben ik dit gaan slikken zonder enig resultaat.

Om in ieder geval een redelijke nachtrust te hebben zonder te veel pijn gebruik ik amitriptyline, dit werkt prima. Het nadeel is dat als je meer dan 3 x 25mg slikt je geen auto meer mag rijden.

0

Inmiddels gestopt met de vitamine b12, het heeft geen enkel effect gehad. Ondertussen ben ik gestart bij een revalidatie kliniek en heeft mij voorgesteld om tens te gaan gebruiken. Binnenkort krijg ik uitleg.

0

Ik gebruik tens nu 5 weken en ben erg tevreden. Ik heb al meerdere malen kunnen slapen zonder de amitrptyline.

Het is een apparaat dat via plak-elektrodes stroomstootjes geeft en daardoor enerzijds het doorgeven van de pijnprikkels naar de hersenen blokkeerd maar ook het lichaam stimuleerd om endorphine? aan te maken.

De zenuwpijnen nemen bij mij in de loop van de dag toe en zijn vaak in de avond ondraagelijk. Aan het begin van de avond plak ik de elektrodes op mijn onderrug naast de wervelkolom en op de achterzijde van de bovenbenen en start ik met een sessie van programma 6 voor 30 minuten. Aan het einde van de avond herhaal ik dit.

De pijn die ik op dat moment ervaar is direct verdwenen, na afloop van de sessie is er een (korte) periode dat de pijn wegblijft.

Voor meer informatie heb ik de website van de importeur in nederland ingekopieerd:

http://schwa-medico.com/nl/electrostimulatie/tens/tenstem-eco/

Ik heb dit apparaat via de fysiotherapeut van het revalidtie centrum gekregen, het is in bruikleen via mijn zorgverzekeraar.?

3

hallo, ik heb ook erg veel pijn en krampen als wat heb gelopen of gefiets. ik kan er s,nachts niet van slapen.en ik ben heel weinig in beweging.krampen voeten en kuiten heel erg ik lirica en tramadol. hebben meer mensen met Ciap dat ook?

 

Ciapper
0

Hoi, ik heb ook tens en die verlichten de pijn aan mijn voeten wel gedeeltelijk. ik heb er nu een allergische reactie op gekregen en heb nu huidvriendelijke gekregen. Die mag ik pas gebruiken als de uitslag helemaal verdwenen is.

ik heb wel pijnlijke spieren in de schenen en kuiten met lopen, bij

0

Sinds 2006 heb ik last van mijn voeten. Toen niet wetende wat het zou zijn en dus lang mee rond gelopen. Sinds 2007 van dokter naar dokter en kliniek naar ziekenhuis. Diversen medicijnen van pijnpoli en artsen geprobeerd. Sinds 2010 is ciap echt vast gesteld en toen ook een goede arts gevonden die eindelijk luisterde. Door hem ben ik verwezen naar het UMC in Utrecht en daar in een onderzoek naar ciap terrecht gekomen. Vandaag een bericht gekregen met uitnodiging dat ze het onderzoek hebben afgerond en alle 500 onderzochten worden dan ook op 11 februari as. uitgenodigd voor de uitslag. Ik hoop ook dat ze een oplossing hebben want het is zeker een vreselijke pijn die je elke dag moet doorstaan. Er zijn dagen bij dat ik de halve nacht lig te huilen van de pijn en in de wanhoop diverse pijnstillers slikt. Ik ben blij dat ik niet de enige ben maar vind het vreselijk voor een ieder.

dit bericht is gewijzigd door Hans61 op 7 januari 2014 om 17:58

0

Ik heb sinds kort de diagnose CIAP gekregen. Het is in mijn voeten begonnen (zoals bij velen), maar nu lijkt het langzaam, via de achterzijde van de kuiten, omhoog te sluipen. Ook stekende pijnen (alsof er naalden in gestoken worden) in de tenen en onder de voeten. Komt dit bij iemand bekend voor?

4

Als Toonchi1506 geef ik een reactie op bovenstaande berichten: Polyneuropathie hier op Curacao vastgesteld op 8 januari 2014, de eerste herkenbare klachten van pijn onder de voet en electrische scheuten door het been waren al vele jaren oud. Ik lees in diverse berichten over vitamine B-12 etc. Alles tegen beter weten in, wij als patienten hebben natuurlijk op internet gelezen dat dit niet werkt. Maar ik heb een heel ander verhaal hierover. Zoals iedereen was ook ik ten einde raad, teleugesteld in het leven en zag de weg naar een goede toekomst geblokkeerd door de polyneuropathie. Ik heb me vastgeklampt aan een natuurgenezer die geen ervaring had met polyneuropathie. Hij dacht: veel vitamines zouden mijn toestand kunnen stabiliseren. Ik heb niet de indruk dat zijn behandelplan de klachten aan de voeten heeft geholpen of gestabiliseerd. Maar: ik werd door zijn vitamines in een periode van twee maanden van een hangerige patient een meer vitaal en vrolijker iemand. Dus toch vitamines ? Tot zover mijn verhaal, Toonchi.

Toonchi
1

Meld dit bericht als ongepast.

Mijn bericht hierboven kreeg als een uitroepteken " meld dit bericht als ongepast ". Kan iemand mij uitleggen waarom dat erbij sttat, wat is er fout aan mijn bericht. ?

Groeten, Toonchi1506.

Toonchi
4

Sinds 2003 ik heb diagnose CIAP.Hoe herken je dat je ciap heeft?.In begin voel je, moe, pijn ondervoeten en  kort daarna tinteling, prikkeling en branderigheid in je voeten.Na een paar maanden daarna voel je je handen, schouders pijnlijke koud gevoel, en je gezicht. Ik heb bijna 80% mijn lichaam pijn, prikkeling, gevoel loosheid, gevoel dat ik dikke voeten heb, sinds 2010, soort gevoel van verlamming of verlamming te noemen, minder goed kunnen lopen, niet kunnen steel staan, niet kunnen zitten,pijnlijke gewrichten,veel pijn, veel branderigheid,veel moe en slaaploosheid, ondergelijk pijn mijn onder voeten, benen, schouders, boven mijn handen etc.

 

Tip. Om pijn te verzachten

  • Niet langer zitten, zeker niet banken
  • Je lichaam warm houden (ik heb thuis meestal, warm water zak met warm water in)
  • Goed en gezond eten
  • Koud vermijden
  • Rug oefening doen 3xdag ca’ 20 minuten
  • Reken je pees
  • Wandelen zolang dat je kunt
  • Medicijnen vragen je huisarts of specialist
  • Vermijd zolang dat je kunt om rolstoel komen te zitten?

 

dit bericht is gewijzigd door myusuf99 op 22 mei 2014 om 00:05

1

Ik heb de progressieve vorm van CIAP. Officieel sinds 2014, voor mijn gevoel begonnen de klachten al 10 jaar eerder. Ik kom nu nog op de revalidatiepolikliniek bij professor A. Visser. Ik verplaats me binnenshuis met 2 krukken. Buiten op de scootmobiel of rolstoel. ?

1

WimvanOjik

Beste Wim,

Heel in het kort schrijf je wat jouw klachten en handicaps zijn. In grote lijnen hebben we beiden de zelfde klachten. Ik ben 73 jaar en begrijp dat ik het allemaal zelf moet doen. Stel dat ik tweemaal per jaar bij de neuroloog kom, die zegt alleen maar oh ja, en schrijft wat op, verder moet ik het zelf uitvechten en mijn ziekte ondergaan.

In het geval je meer van mij zou willen weten, neem dan kontakt met me op.

Groet van Toonchi

Toonchi
2

Hallo, ik ben een vrouw van 59 en heb ( achteraf gezien ) al jaren last van toenemende CIAP voornamelijk in voeten en onderbenen. Afgelopen januari uiteindelijk mijn diagnose bevestigd gekregen van mijn neurologe. Jaren lang gedacht dat de klachten vanuit mijn rug kwamen, ik heb een hele slechte rug en daardoor behoorlijk beperkt in mijn dagelijkse doen en laten. Werken gaat dus al jaren niet meer. daarvoor is mijn situatie niet stabiel genoeg. Ik slik al een hele poos - voor de rug - Zaldiar met daarnaast zn paracetamol. Voor mijn CIAP klachten gebruik ik Amitriptilyne creme 2 tot 4 x daags, voorgeschreven door de neuroloog. Dit helpt bij mij om de pijn te verminderen, s nachts kan ik het dekbed weer op mijn voeten / benen velen. Maar pijn gaat dus niet weg.

Ik hoop dat iemand wat aan deze informatie heeft. 

Verder probeer ik positief te blijven en dingen te doen zoals ieder ander, wat niet altijd lukt ( maar dan heb ik het wel geprobeerd ). 

Ik sta open voor vragen, dus mocht je die hebben ....

groet, Paula

1

pmoudejans

Beste Paula,

Jouw tekst en vragen doorgelezen. Ik weet niet wat ik moet antwoorden: elke polyneuropathie is weer een andere. Maar kijk eens op mijn profiel, ik heb het beschreven vanaf het begin, Nu zit ik in een periode dat ik bijna niet kan staan en niet kan lopen, maar die heel erge zenuwpijnen heb ik op het ogenblik niet.

Laat je me weten hoe je er tegenaan kijkt, hoe jij het ziet. De belangrijkste opdracht aan ons zelf als patienten is: Opgewekt blijven, proberen vrolijk te zijn, als is het maar voor je naasten.

Je kunt me ook mail coralcliff3@gmail.com

Dat gaat rechtstreekser en sneller lijkt mij.                                        Groeten, Toonchi

Toonchi
0

Ja ik heb ook CIAP in mijn voeten. Ruim een jaar geleden had ik erg veel pijn, niet continu maar onregelmatig. ook tintelende voeten, stramme voeten en het wandelen met gewone schoenen ging moeilijk, ik loop het liefste op sandalen, dan heb ik bijna geen last. sinds de zomer dit jaar 2015 ben ik zeer aktief met de BEMER vaattherapie. En nu heb ik bijna geen pijn meer, van de tintelende voeten heb ik veel minder last. Dus ik ben behoorlijk optimistisch over de toekomst. Dit ook met de specialist besproken maar die gelooft er niet in.

Lodewijk van Nispen
1

Hallo, ik lees vaker als tip bij pijn bij CIAP, zorg dat je het warm hebt,maar bij mij zorgt warmte net voor meer pijn. Heel vaak is het zo dat dikke vezel neuropathie niet pijnlijk is, het zijn meestal de dunne vezels die voor pijn zorgen. In de zomer heb ik veel meer klachten, helaas heb ik alle drie de neuropathieen, de dikke vezel neuropathie zonder aanwijsbare oorzaak(CIAP dus) de dunne vezel neuropathie, en ook de autonome vezels zijn aangetast. Nu al bijna elf jaar. Het laatste jaar rolstoel afhankelijk, een elektrische rolstoel, 20 van de 24 uur in bed, maar vooral, ontzettend veel pijn. Ik heb alle medicatie geprobeerd, niks helpt helaas. Ik hoop mee te mogen doen met het nieuwe blinde onderzoek wat start in Februari, want het laatste jaar ben ik zo hard achteruit gegaan, dat ik vorige week met de huisarts heb gesproken over euthanasie, ik ben pas 44, mijn vader had het ook,maar ik heb het niet geerfd via de genen, toeval dus. Voor vragen.....stel ze gerust!

1

Ik heb al jaren polyneuropathie, eerst in lichte mate met doof en pijnlijk gevoel in de voeten. Zolangzamerhand kroop het naar boven en is CIAP vastgesteld door de neuroloog . De klachten die ik nu heb en praat dus over vele jaren later zijn verergerd in die zin dat er veel pijn bij is gekomen en krachtverlies in de benen. Hierbij voelt of ik door mijn benen zak. Het vreemde is dat het ook weer over gaat. Ik ga 2 x per week naar de sportschool waar ik onder begeleiding van een fysiotherapeut oefeningen doe, maar ook fietsen op de loopband op de trampoline ( fysiotherapeut houdt mij wel vast hoor) en meer van die dingen. Alles om de spieren aan te sterken. Ik heb daar veel baat bij. Verder biljart ik wat goed is voor de sociale contacten maar ook voor de balans! Dan nu over de medicatie: ik ben een aantal jaren geleden naar Soest geweest waar een centrum is gevestigd waar verschillende neuroparhieen worden behandeld met acupunctuur, supplementen en crèmes. De supplementen had ik eigenlijk geen baat bij, de acupuntuur ook niet, maar wel de crèmes. Die gebruik ik nog steeds. Ze moeten worden voorgeschreven door een arts en worden gefabriceerd in Woerden en naar mij opgestuurd. Ze worden volledig vergoed door mijn verzekering evenals de therapie in de sportschool waarbij 2x per week naar toe ga. Verder gebruik ik Lyrica en voor de nacht clonazepam voor eventuele spierkrampen. Zo kom ik de dagen door. Ik loop nog kleine stukjes, ik fiets en ik rijd auto. Vergeleken bij Ongeveer 10'jaar geleden heb ik wel veel ingeleverd en nu is het afwachten hoe het proces verder verloopt. Zo dat is mijn verhaal. N.B ik ben inmiddels al 77 jaar.

0

Het gebruik van cbd druppels( wietolie waar je niet high van wordt) neemt niet alle pijn weg maar wel veel en slapen gaat heel wat beter. Het is een natuurlijk product zonder bijwerking. Ik ken meedere mensen die er net als ik baat bij hebben. Wordt niet vergoed. Te koop bij b.v. cbddrogist.nl

0

Post verwijderd door moderator 1 omdat niet duidelijk is of hier een bedrijf achter zit en op vragen hierover is geen antwoord gekomen

moderator 1

dit bericht is gewijzigd door Corne op 19 november 2017 om 17:41

0

@Hans61 Weliswaar alweer 4 jaar terug is dat bericht geschreven, maar ik ben toch wel benieuwd of het onderzoek waaraan je hebt meegedaan nog iets heeft opgeleverd. 

Even los daarvan... ik ben 64 jaar en heb 20 jaar last van de voeten (pijn, doofheid, branderigheid, stijfheid), waar na een traject via Fibromyalgie ik 2 jaar terug terecht ben gekomen bij de neuroloog met diagnose CIAP. Mijn zorg was, omdat de doofheid en de daaraan gekoppelde stijfheid intussen gestegen was tot boven de knie en ik me zorgen maakte voor de toekomst. Die zorgen, zo werd mij verteld, waren wel terecht, maar niet in de nabije toekomst. De ziekte is mild progressief, het verloop gaat langzaam. Ook werd mij verteld dat de ziekte meestal niet uitmondt tot een rolstoel. Zijn er onder dit forum mensen die dit kunnen onderschrijven?

Vraag:
Gaat het inderdaad maar heel langzaam? Mijn voeten zijn intussen vervormd, de achillespees verstijfd en zeer pijnlijk bij het lopen. Ook de handen zijn ter hoogte van de pinken branderig. Heeft men baat bij de oefeningen waarbij de achillespees soepel gehouden wordt en de heffunctie van de voet verstekt. Wie heeft ervaring met de SRL-gelei om bijvoorbeeld in mijn geval de pijn in de achillespees te verzachten. Voor de Fibromyalgie en nu ook de CIAP gebruik ik 3 x daags 75 mg Pregabaline. Dat bevalt mij zeer goed. Alleen het cognitieve aspect (denken, reageren, onthouden, concentratie) is een behoorlijke handicap. 
 

0

Ik lees de reacties op dit forum. Slechts sporadisch is er sprake van 'cognitieve' aspecten: slecht kunnen concentreren, moeizaam inprenten van informatie, snel vergeten van informatie. Met name dit aspect is tamelijk blokkerend voor bijv. mijn werk. De 'fysieke' aspecten hebben natuurlijk ook grote impact, maar dan meer op gezinsleven, vakanties en hobbies. 

Zijn er meer mensen met CIAP die 'cognitieve' problemen ervaren, of zijn deze problemen daar niet aan gerelateerd, of zelfs een tijdelijk gevolg van?

0

Daarnaast nog een vraag over Vitiligo. Toen bij mij in maart dit jaar de symptomen van CIAP (nogal onstuimig, dus helemaal niet in de loop van enkele jaren) opkwamen, was er tevens een explosie aan nieuwe pigmentloze vlekken. Nu had ik al zo'n 6 jaar Vitiligo, maar de hoeveelheid vlekken en de lokaties waren de laatste jaren vrij constant. Sinds deze zomer zitten ze verspreid over het hele lichaam. Is dit toevallig of kent iemand een relatie tussen polyneuropathie en vitiligo?

0

Ook ik heb CIAP al jaren. even in het kort wat info: 3 jaar geleden getest op  C.I.A.P  waar volgens de specialisten nix aan te doen is. Klachten toen: 24 uur pijn, tintelende voeten, gevoelloosheid, stramme voeten en evenwichtstoringen. Ik ben begonnen met Vasomotie therapie en de pijn en tintelingen waren na 3 maanden minder. na 1 jaar bijna weg. Nu na 3 jaar behandelen met de VASOMOTIE therapie zijn mijn klachten veel minder bv tintelende voeten 90% weg Pijn in voeten 95% weg Evenwicht60% minder last Gevoelloosheid 60% verbeterd. Mooi he. Wil je hier meer over weten neem kontakt op. 

Maar nu komt het : In juni ben ik bij iemand geweest die een lichaam doormeet zoals hart, nieren, lever etc. Alles was goed, dus hij snapte niks van de Polyneuropathie - C.I.A.P. klachten na enig navragen kwamen we erachter dat schildklier problemen in de familie zit(mijn broer) die is hij gaan nameten en ja hoor een bepaald hormoon kom ik tekort. Daar heb ik druppels voor gekregen en nu na bijna 2 maanden:  Evenwicht sterk verbeterd, andere klachten ook bijna weg. Mijn boodschap is nu laat ook de schildklier controleren op hormonen etc. dat zou de oorzaak kunnen zijn.? Ik ben nu 98% pijnen, tintelende voeten vrij, evenwicht gaat beter, gevoeligheid in voeten weer veel betrer, ik kon 3 jaar geleden bijna niet wandelen, nu strandwandeling gemaakt van 7 km zonder pijn etc. wil je info bel gerust 0653160831 sterkte, beterschap, groet Lodewijk?

Lodewijk van Nispen
0

Ik heb de diagnose CIAP  sinds februari van dit jaar, echter al klachten sinds 10 jaar

Helaas heb ik ook reumatische atritis en fibromyalgie?. M.a.w. veel pijn, weinig bewegingsvrijheid en tegengestelde behandelingen.

Gelukkig werk ik nog 3 dagen per week, zwaar maar toch goed. 

Ik moet mijn leven goed in balans houden, een verstoring leidt tot pijn, vermoeidheid en veel irritatie.

dit bericht is gewijzigd door Grietinus op 11 september 2018 om 19:35

0

hallo, mij naam is jos van gogh, geboren in schiedam op 14 juli 1945.

ik heb vandaag ontdekt dat ik lijd aan CIAP. had er nooit eerder van gehoord.

even iets van mijn medische geschiedenis. na vele jaren als zelfstandig ondernemer te hebben gewerkt, besloot ik in 2003 (58jr) met een soort prépensioen te gaan.
in breskens als kassier bij de veerboot leek me wel leuk. Één of twee keer per uur kwam en ging er een boot, daar kun je oud mee worden dacht ik. door de lange perioden van nietsdoen tussen de boten en de verveling ging ik meerdere kopjes cup-a-soup per dienst nuttigen.
toen kreeg ik zeer zware bloedneuzen, die gauw een kwartier duurden; tot wel 5 keer per dag. met een bloeddrukmeter van een vriend, bleek ik een bloeddruk van wel 250/160 te hebben. bij de huisarts kreeg ik plastabletten en dat hielp wel wat te verlagen, zodat de bloedneuzen verdwenen. dat was m ijn eerste doktersbezoek sinds 35 jaar. 3jaar na mijn verhuizing,in 2006,ging ik terug naar Mheer (zuid-limburg) en werkte ik ruim 6 maanden per jaar voor vacansoleil en suncamp als beheerder in italie, frankrijk en spanje. dit jaar,(73jaar) voor het eerst niet gewerkt, maar een chaletje gekocht op de veluwe om het campinggevoel nog een tijdje vast te houden.
in 2005, kreeg ik jicht. hupsakkee, een anti-jicht pil erbij en diclofinac erbij tegen de pijn. en ja hoor ook nog een maagbeschermer erbij, want anders verdroeg ik de diclofinac niet.
vanaf 2006 kreeg ik van mijn huisarts in mheer er met en met een pilletje bij.dus plastablet, ace-remmers, beta-blokkers; maar mijn bloeddruk bleef 160+. ook een dagelijks onderhoudspilletje tegen de jicht.
ik had toen al pijn/dood gevoel in mijn voeten en ben doorgestuurd naar iemand die daar in de praktijk werkte voor mensen die diabetische voetproblemen hadden. die zei: daar moet je maar mee leren leven.
de huisarts tracteerde me toen op een extra pilletje, vastatine. je hebt pré-diabetes.
na 1 keer een pilletje te hebben geslikt, voelde ik me zo rot, dat ik met alle pillen ben gestopt. ik had echter met de anti-jicht pil even moeten doorgaan. een enorme jichtaanval was het gevolg. na nog 14 dagen de anti-jicht pil te hebben geslikt, en natuurlijk de diclofenac met maagbeschermer, ben ik gestopt met alle pillen, tot op de dag van vandaag.

de problemen met mijn overgevoelige voeten bleven, maar.....
op een dag had ik een ongelukje met een bloedend wondje onder mijn rechtervoet. precies na het eerste kootje van mijn grwelote teen. ik heb het nooit verbonden, lastige plek voor een pleister toch. de volgende morgen lekte er nog steeds een beetje wondvocht uit, maar later op de dag werd het al droog.
het meest opvallende was echter dat de pijn en het doof-gevoel onder mijn rechtervoet verdwenen was; behalve in het laatste kootje van de grote teen.!!!
vervolgens een tijdje later, met zo'n prikpen voor diabetes-tests een aantal keren een druppeltje bloed bij die rechter grote teen afgenomen. na iedere keer werd de pijn een beetje minder. op dit moment, is er in die teen nog een licht doof-gevoel over.
ik ben een paar maanden geleden naar mijn huisarts gegaan omdat mijn linker grote teen stijf stond en knalrood was en vroeg of hij misschien wat bloed wilde aftappen om de druk en de pijn te verlichten. hij zei me echter dat ik een MORTON teen had en wilde me doorsturen naar een orthodontist die kon dan passende steunzolen maken. snijden onder mijn voet, daar begon hij niet aan.
ik heb toen zelf met een chirurgisch lesje maar 2 sneetjes in mijn linker grote teen gemaakt. best griezelig, maar het hielp wel, maar de problemen met mijn linkervoet bestaan nog steeds, hoewel minder ernstig.
elke bloeding onder mijn voeten heeft dus wel degelijk een blijvend effect.

ik wil me liever door een ander laten helpen, met was meer hoeveelheid bloedafname, maar zou dat liefst in het kader van wetenschappelijk onderzoek doen, met een medische diagnose, om misschien deze methode als behandelwijze voor meer mensen beschikbaar te maken.
dit jaar heb ik dus mijn 385 euro eigen bijdrage ziektekosten nog steeds op zak.ik ben een beetje afstandelijk van artsen geworden maar zou wel mijn bijdrage willen leveren.

josvangogh@hotmail.com
0644114724
ik reis regematig van ermelo,via eindhoven naar maastricht.

?

1 2
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login