Deze website is verhuisd, je wordt automatisch doorgestuurd naar Myocafé.

patiënt gezocht voor project

Hallo,

Mijn naam is Eline de Steenhuijsen Piters, ben 18 jaar oud en studeer Geneeskunde aan de Radboud Universiteit. Binnenkort starten wij met het project genaamd "Bring Your Own Patiënt". De bedoeling hiervan is dat ik een jaar lang een patiënt ga volgen met een chronische/langdurige ziekte, dit houdt in 2 contactmomenten in de thuissituatie en 2 contactmomenten met een zorgverlener. Hierdoor kan ik ontdekken wat een chronische ziekte en behandeling met een patiënt en de omgeving doet en hier meer empathie voor ontwikkelen. De patiënt? kan tevens zijn/haar verhaal kwijt en wellicht iets overbrengen wat verbeterpunten  zijn voor artsen/gezondheidszorg.

Mij lijkt het erg interessant en leerzaam om in contact te komen met een  patiënt, vooral hoe jullie met je beperking omgaan en hier je weg in  vinden. Nu is mijn vraag aan jullie of er iemand bereid is en het ergens ook wel leuk vind om met mij mee te werken? 

 

Met vriendelijke groet,

Eline de Steenhuijsen Piters?

0

9 reacties

0

dag Eline, ik heb eerder meegedaan aan dit project. Je mag mij wel benaderen. Weet alleen wel dat ik in Drenthe woon. Na een evt. reactie op onderstaand mailadres ontvang je die van mij privé

noord@spierziekten.nl

Karin
0

Hai Eline. Ik wil ook best wel meewerken, maar woon net als Fleurtje helemaal in het noorden (Friesland). Ik heb sinds 2013 officieel de diagnose HSP in combinatie met polyartrose. Een aantal revalidatietrajecten doorlopen (zowel klinisch als poliklinisch). In 2016 en 2017 heb ik eerst rechts en daarna links nieuwe heupen gekregen wegens de artrose. Dat heeft veel geholpen, maar de HSP blijft wel opspelen evenals artrose in handen en schouders. Laat maar even weten of je nog iemand nodig hebt. Mijn mailadres is: jacoba.steegstra68@gmail.com

Jacoline
0

Hey Eline, ik wil ook best wel mee werken. Mocht ik in jouw zoek plaatje passen natuurlijk! Ik woon niet in het Noorden.. maar in Arnhem. Heb mijn diagnose in het Radboud gekregen, dus allemaal lekker in de buurt! Mocht je wat aan mij hebben, dan kun je hier natuurlijk op reageren! Zo niet, succes met je studie!

Angela
0

hallo, mij naam is jos van gogh, geboren in schiedam op 14 juli 1945.

ik heb vandaag ontdekt dat ik lijd aan CIAP. had er nooit eerder van gehoord.

even iets van mijn medische geschiedenis. na vele jaren als zelfstandig ondernemer te hebben gewerkt, besloot ik in 2003 (58jr) met een soort prépensioen te gaan.
in breskens als kassier bij de veerboot leek me wel leuk. Één of twee keer per uur kwam en ging er een boot, daar kun je oud mee worden dacht ik. door de lange perioden van nietsdoen tussen de boten en de verveling ging ik meerdere kopjes cup-a-soup per dienst nuttigen.
toen kreeg ik zeer zware bloedneuzen, die gauw een kwartier duurden; tot wel 5 keer per dag. met een bloeddrukmeter van een vriend, bleek ik een bloeddruk van wel 250/160 te hebben. bij de huisarts kreeg ik plastabletten en dat hielp wel wat te verlagen, zodat de bloedneuzen verdwenen. dat was m ijn eerste doktersbezoek sinds 35 jaar. 3jaar na mijn verhuizing,in 2006,ging ik terug naar Mheer (zuid-limburg) en werkte ik ruim 6 maanden per jaar voor vacansoleil en suncamp als beheerder in italie, frankrijk en spanje. dit jaar,(73jaar) voor het eerst niet gewerkt, maar een chaletje gekocht op de veluwe om het campinggevoel nog een tijdje vast te houden.
in 2005, kreeg ik jicht. hupsakkee, een anti-jicht pil erbij en diclofinac erbij tegen de pijn. en ja hoor ook nog een maagbeschermer erbij, want anders verdroeg ik de diclofinac niet.
vanaf 2006 kreeg ik van mijn huisarts in mheer er met en met een pilletje bij.dus plastablet, ace-remmers, beta-blokkers; maar mijn bloeddruk bleef 160+. ook een dagelijks onderhoudspilletje tegen de jicht.
ik had toen al pijn/dood gevoel in mijn voeten en ben doorgestuurd naar iemand die daar in de praktijk werkte voor mensen die diabetische voetproblemen hadden. die zei: daar moet je maar mee leren leven.
de huisarts tracteerde me toen op een extra pilletje, vastatine. je hebt pré-diabetes.
na 1 keer een pilletje te hebben geslikt, voelde ik me zo rot, dat ik met alle pillen ben gestopt. ik had echter met de anti-jicht pil even moeten doorgaan. een enorme jichtaanval was het gevolg. na nog 14 dagen de anti-jicht pil te hebben geslikt, en natuurlijk de diclofenac met maagbeschermer, ben ik gestopt met alle pillen, tot op de dag van vandaag.

de problemen met mijn overgevoelige voeten bleven, maar.....
op een dag had ik een ongelukje met een bloedend wondje onder mijn rechtervoet. precies na het eerste kootje van mijn grwelote teen. ik heb het nooit verbonden, lastige plek voor een pleister toch. de volgende morgen lekte er nog steeds een beetje wondvocht uit, maar later op de dag werd het al droog.
het meest opvallende was echter dat de pijn en het doof-gevoel onder mijn rechtervoet verdwenen was; behalve in het laatste kootje van de grote teen.!!!
vervolgens een tijdje later, met zo'n prikpen voor diabetes-tests een aantal keren een druppeltje bloed bij die rechter grote teen afgenomen. na iedere keer werd de pijn een beetje minder. op dit moment, is er in die teen nog een licht doof-gevoel over.
ik ben een paar maanden geleden naar mijn huisarts gegaan omdat mijn linker grote teen stijf stond en knalrood was en vroeg of hij misschien wat bloed wilde aftappen om de druk en de pijn te verlichten. hij zei me echter dat ik een MORTON teen had en wilde me doorsturen naar een orthodontist die kon dan passende steunzolen maken. snijden onder mijn voet, daar begon hij niet aan.
ik heb toen zelf met een chirurgisch lesje maar 2 sneetjes in mijn linker grote teen gemaakt. best griezelig, maar het hielp wel, maar de problemen met mijn linkervoet bestaan nog steeds, hoewel minder ernstig.

ik wil me liever door een ander laten helpen, maar zou dat liefst in het kader van wetenschappelijk onderzoek doen, met een medische diagnose, om misschien deze methode als behandelwijze voor meer mensen beschikbaar te maken.
dit jaar heb ik dus mijn 385 euro eigen bijdrage ziektekosten nog steeds op zak.ik ben een beetje afstandelijk van artsen geworden maar zou wel mijn bijdrage willen leveren.

josvangogh@hotmail.com
0644114724
ik reis regematig van ermelo,via eindhoven naar maastricht.?

0

Beste allemaal, Bedankt voor jullie reactie! Ik heb inmiddels iemand gevonden die met mij dit project wil aangaan, dus is jullie hulp niet meer nodig. Groetjes Eline

0

Lieve mensen op dit forum,ik heb een vraag,omdat ik pas kortgeleden de diagnose CIAP heb gekregen wil ik het hier toch niet bij laten zitten,en naar mijn huisdoker gaan voor een second opinion.

Zijn er mensen die hier goede of slechte ervaringen mee hebben en welke is het beste denken jullie AMC of UMC.

Je mag mij ook een pb sturen als je dat liever hebt , dat kan naar  d.buis@ziggo.nl  je weet zelf wat voor ervaring je hebt ,dit kan goed en slecht zijn en om geen ziekenhuis in een slecht daglicht te zette als je een slechte ervaring hiermee hebt dan maar een pb

Alvast bedant voor de komende reactied  gr van dirk 63?

dirk63
1

Vorige zomer iets van een diagnose gehad in Zwolle, weet er allemaal nog maar weinig van maar aangezien ik toch vrij weinig te doen heb en binnenkort hopelijk weer in Nijmegen woon ... 

0

Vorige zomer iets van een diagnose gehad in Zwolle, weet er allemaal nog maar weinig van maar aangezien ik toch vrij weinig te doen heb en binnenkort hopelijk weer in Nijmegen woon ... 

0

Vorige zomer iets van een diagnose gehad in Zwolle, weet er allemaal nog maar weinig van maar aangezien ik toch vrij weinig te doen heb en binnenkort hopelijk weer in Nijmegen woon ... 

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login