Onderzoek spieractiviteit bij Neuralgische Amyotrofie

Hallo allemaal,

Wij zijn drie studenten fysiotherapie aan de HAN in Nijmegen. Op dit moment zijn wij, in opdracht van het Radboudumc te Nijmegen, bezig met ons afstudeeronderzoek met als onderwerp spieractiviteit bij Neuralgische Amyotrofie. Voor dit onderzoek zijn wij nog op zoek naar proefpersonen. Wellicht kunt u hierin iets betekenen voor ons. 

In dit onderzoek willen we onderzoeken hoe we de belasting van de activiteiten gedurende de dag kunnen meten. We willen dat doen door te kijken hoeveel de armen bewegen en hoe actief verschillende spieren daarbij zijn. De resultaten van het onderzoek zullen bijdragen aan het verbeteren van de behandeling van NA.  ?

De spieractiviteit wordt gemeten door middel van elektromyografie (EMG). Tijdens het onderzoek zullen er plakkers met sensoren op uw huid worden geplakt, waardoor de oppervlakkige elektrische spanning van de spieren wordt gemeten. Voor een goed contact tussen de huid en de sensor zal de huid op de plek van de sensor geschoren worden en met een klein beetje alcohol worden schoongemaakt.

Na het bevestigen van de sensor wordt  u gevraagd een aantal activiteiten uit te voeren. Het betreffen activiteiten uit het dagelijks leven, bijvoorbeeld computeren en iets drinken. Het onderzoek is niet pijnlijk en omdat u de bewegingen op uw eigen tempo en uw eigen manier uit kunt voeren, verwachten we dat  het niet belastend zijn. Tijdens het uitvoeren van meting zullen we de bewegingen filmen, zodat we later precies weten hoe de bewegingen uitgevoerd zijn. Deze beelden zijn alleen ter controle en zullen voor geen ander doel gebruikt worden.

Na afloop van de meting wordt u gevraagd een korte vragenlijst in te vullen. Op deze vragenlijst wordt u gevraagd in te vullen welke activiteiten u heeft uitgevoerd en hoe belastend u deze heeft ervaren.

De totale meting duurt maximaal 1 uur. Daarvan is een half uur gerekend voor het plaatsen van de sensoren. Daarna start de meting, deze duurt een half uur. Na de meting worden de bolletjes en plakkers weer weggehaald. Dit duurt ongeveer 5 minuten.?

Wanneer u deelneemt aan het onderzoek is het de bedoeling dat u eenmalig gedurende 1 uur naar de HAN in nijmegen komt. Hiervoor kunt u een reiskostenvergoeding krijgen.

Indien u interesse heeft in deelname aan het onderzoek kunt u uw naam en telefoonnummer mailen naar praktijkonderzoek.na@outlook.com. Wij zullen dan contact met u opnemen.

Met vriendelijke groet,

Gertilde Hooijer

Ilse Scheffer

Elles Bongers

0

2 reacties

0

Hallo, ik vind dit onderzoek super intersant maar wegens ik van Belgie kom is dat voor mij niet haalbaar om dit onderzoek deel te nemen ,maar ik blijf het wel volgen.Ik heb zelf NA en weet bwat het is ondertussen,wat pijn het teweeg brengt.

Met vriendelijke groet,

CaroFlor

0

Wil graag meedoen aan het onderzoek

Plaats een reactie

Deze conversatie is gesloten. Het is niet mogelijk om nieuwe gesprekken te starten of deel te nemen aan deze groep.