Medicijnen Onderhoudsdosering

Wat ik tot nu toe hier niet kan vinden is het volgende:

Wat zijn de onderhoudsdoseringen medicijnen welke de patienten uiteindelijk gebruiken na het afbouwen?

wordt er helemaal afgebouwd of gebruikt men een onderhoudsdosering?

Zelf zit ik nu een half jaar op 12,5 mg Prednisolon per dag en 7.5 Methorextaat per week,

De laatste keer dat ik bij mijn arts was vertelde ik hem dat ik iedere dag vooral mijn kuiten overbelast bij lopen al is het heel weinig.2 x de trap op komt de spierpijn al opzetten. (Zelf denk ik nadat ik een CK waarde had van 5900, ik veel spierschade opgelopen heb en dat dit niet weer beter wordt) ik heb en daarom bij de minste geringste inspanning overbelasting. Ik ben toen weer niet verder gegaan met afbouwen van mijn medicijnen en moet nu dus in totaal een half jaar op dit niveau blijven.

dus daarom de vraag kom je van die troep af of blijf je op een onderhoudsdosering zitten?

Groeten Sjoerd

dit bericht is gewijzigd door sjoerd413 op 27 juni 2013 om 10:30

0

6 reacties

0

wordt wel lekker op gereageerd zie ik wel.

ieder voor zich blijkbaar

0

hallo

ik kreeg in 2009 pijn klachten en ben toen naar de dokter gegaan. ben in 3 verschillende ziekenhuizen geweest. heb een paar keer in het ziekenhuis gelegen omdat ze niet zeker wisten of ik polymyositis had. heb een bioptie gehad en na 1,5 jaar wisten ze zeker dat ik deze ziekte had. veel verschillende soorten medicijnen gekregen maar die deden niks. later begonnen met imuran en tussen door nog een keer in het ziekenhuis gelegen aan toen heb ik medicijnen gekregen via een infuus, ik moest 4 dagen aan het infuus blijven. later heb ik imuran afgebouwd en sinds 27 juli 2013 heb ik geen medicijnen meer. nu is het afwachten of de ziekte weer opvlamd. ik slik nu helemaal geen medicijnen meer maar ik heb nog wel soms pijn omdat mijn spieren beschadigd zijn omdat het 1,5 jaar duurde voordat ze het wisten.

gr manuela 

0

Hoi,

heb zelf sinds 2006 DM, ben inmiddels vollledig arbeidsongeschikt. De DM is echter nog niet weer opgevlamd en  houdt zich redelijk rustig. Heb alleen tijdens mijn ziekenhuisopname prednisolon door het infuus gekregen en ben gelijk begonnen met afbouwen daarna. Heb van juni tot en met november afgebouwd en gebruik tot en met vandaag geen medicatie meer. had zelf CK waarden van 7800.

Mijn revalidatiearts is wars van allerlei medicatie en ziet veel meer in het regelmatig bewegen. ga zelf twee keer per week naar de fysiotherapie om oefeningen te doen. Wanneer ik hier mee stop, merk ik dat mn spierkracht rap terug loopt.

Gr Ingrid

0

Dank jullie voor jullie reactie,

Zo te zien alles vergelijkbaar met mij, dus moed houden dat ik van de medicijnen af kan komen.

Inmiddels al een maand of 2 enorm veel last van mijn rechterbovenarm. Ik heb de laatste tijd het idee dat mijn lichaam veel ontstekingsgevoeliger is. Hopen op betere tijden dus en hopen dat ik van de medicijnen af kom

0

Hoi iedereen, Ik neem als sind 2009 prednisolon ben het stilletjes aan Beu aan het worden ik blijf er maar mee ik neem ook Arava 20mg en ledertrexate 4 pilletjes per week en natuurlijk foluimzuur Ik hoop dat ik van die prednisolon kan afgeraken. Groetjes.

0

Hi ,

ik sinds jan.2010 pm. heb in het begin een hoge dosis prednisolon geslikt 60 mg pd na 2 mnd kreeg ik  er 20 mg mtx en 30g folic acid pweek ik had een ck van 12000 en nu ben ik sinds afgelopen oct vrij van de prednisolon maar slik nog de mtx en folic acid. Voel me prima alleen mijn bovenarmen kan ik niet echt goed omhoog krijgen althans niet naar achteren verder wat pijn maar ik ben er verder heel goed aan . Hoop voor jullie dat het ook die kant op gaat want het is niet niets om van anderen afhankelijk te zijn. Had alles bij elkaar 4 weken in het ziekenhuis gelegen, en daarna 3 mnd in een rolstoel dat was ik zo zat dat ik langzaam aan ben gaan oefenen en nu loop ik weer zo'n 10 kilometer.Moet wel iedere 2 mnd op kontrole . Ik heb geweldige doctoren.

Allemaal veel sterkte

groetjes

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login