Ik wil graag praktische tips om het leven zo dragelijk mogelijk te maken met Postpolio

Hallo, ik heb postpolio en kan hierdoor moeilijk zitten, zeker op verkeerde stoelen, het resultaat daarvan is dat ik de dagen na zo'n "zitting" erg veel pijn heb. Ik wil graag op een bridgeclub met "verkeerde stoelen". Dat kan dus niet wegens mijn zitspierproblemen. Hoe zou ik dit probleem kunnen oplossen. 

Heeft verder iemand ervaring met cannabis als pijnbestrijder bij Postpoliosyndroom. De gewone pijnbestrijders doen niet echt veel voor mij.

0

3 reacties

0

Mijn rompspieren (rug en heupen) zijn ernstig aangedaan. Dat geeft problemen met (trap)lopen en zitten is behoorlijk inspannend. Ik bridge 2x per week op een club. Ik zit daar ook altijd op 'foute' stoelen. De enige stoel waarop je goed kunt zitten is een aangepaste. Ik weet niet of je goed kunt zitten op je rollator of met een paar kussens onder je billen en in je rug. Die zijn makkelijk mee te nemen. Pijn is er altijd, maar ik vind bepaalde bezigheden te belangrijk om te laten schieten. Thuis heb ik ook pijn. Inmiddels ben ik er wel achter dat ik veel te veel dingen doe op een dag. Als ik meer rust neem en mijn energie beter verdeel heb ik veel minder pijn. Ik heb vorige week een kroegendrive gedaan en was zo eigenwijs om in plaats van mijn rollator alleen een stok mee te nemen. Ik ben er nog niet van bij gekomen. Tijdens het stilzitten beweeg ik regelmatig mijn voeten (rondjes draaien, tenen bewegen en af en toe even een andere houding). Het helpt allemaal een beetje om zo'n dag of avond een beetje redelijk door te komen. Intussen probeer ik me er bij neer te leggen dat het nooit meer wordt zoals het was. Ik doe nu veel meer met de scootmobiel en haal de broodnodige beweging uit het fietsen op mijn hometrainer en af en toe zwemmen. De ergotherapeut gaf mij het advies om een keer of 4 per dag 15 minuten ontspannen (onderuit gezakt met de benen omhoog)te zitten of op bed te gaan liggen. Je laat dan je spieren weer op en hebt minder pijn. Vergelijk het maar met de batterij van je mobiele telefoon: power=energie. Ik heb geen idee of het in jouw situatie mogelijk is om bijvoorbeeld met een aangepaste (rol)stoel of scootmobiel naar de bridgeclub te komen. Heb je thuis wel een aangepaste stoel? Voor wat betreft de pijn ben ik geen voorstander van de reguliere pijnbestrijding. Je zit al snel op zware medicatie. Ik gebruik (voedings)supplementen als groenlipmossel, alpha lipon zuur, curcuma, etc. Voor de nacht gebruik ik een valeriaan tablet die ik uit Duitsland haal omdat daar veel meer keus is dan meer keus is dan bij ons en bovendien is het ook goedkoper. De valeriaan geeft spierontspanning en zorgt ervoor dat ik in plaats van 6 keer per nacht nog maar 3 keer per nacht wakker wordt. Ik heb geen idee of je iets kunt met dit antwoord, maar ik hoop dat je er iets bruikbaars uithaalt.

0

Hoi, Ik heb het zelfde probleem. te lang zitten en voor al zitten in een verkeerde stoel is zeer pijnlijk. Ik heb het voorlopig opgelost met een aangepaste maten relaxstoel. Deze wordt niet vergoed door de verzekering omdat pijn geen indicatie is. De maten zijn opgenomen door mijn ergotherapeut. Voor de kerk heb ik een beklede stoel met betere zitting tweede hands gekocht en als ik naar een vergadering van voor mijn vrijwilligerswerk dan vraag ik om een stevige stoel met goede zitting. Dit alles helpt mij om de dag zonder pijn door te komen. (als er geen stoel aanwezig is dan schuif ik aan in mijn scootmobiel of rolstoel. Deze zijn aangepast qua zitting.)

0

Hoi,

Prioriteit - in goede stoel zitten

is een hogere prioriteit dan

 - doen wat je leuk vindt !

Probeer een goede balans tussen die 2 waarden te vinden.

Inderdaad is tussendoor uitrusten in goede houding ook van belang!

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login