Heimwee

30 januari 2012 om 17:25

Ja vroeger. In de jaren 60 van de vorige eeuw.  Daar denk ik vandaag, nu er weer ijs ligt, aan terug. Met mijn beugel in speciaal vermaakte confectieschoenen, op speciaal, door de buurman fietsenmaker, aangepaste schaatsen (noren zonder schoen) heb ik diverse toertochten gereden in de kop van Overijssel en op het Veluwemeer.  Nu kan ik dat niet meer maar terugdenkend geniet ik ervan. En kleinkinderen vonden het vorig jaar prachtig: grootvader in de rolstoel over het ijs duwen! 

Drentenier in hart en nieren.
4

2 reacties

0

bedankt voor het accepteren.    ik ben marian,partner van het post polio syndroom.  na veel lezen op google vind je steeds het zelfde terug.graag zou ik in contact willen komen met pps patienten,die mij kunnen en uiteraard ook willen vertellen hoe men er op dit moment voor staat.zijn er klachten bij gekomen? heeft u vreemde klachten?   mijn partner heeft o.a koude intolerantie, sinds de laatste 2 jaar extreem vermoeid,veel hoofdpijn. bij stress krijgt hij vaak harde klappen in zijn hoofd,opdat moment is hij even de weg kwijt,in het ziekenhuis hebben ze wel kleine gaatjes gevonden in zijn hoofd maar weten niet of dit het effect is van pps.   wil zo graag wat meer weten over deze kinderziekte die hij heeft opgelopen toen hij 6 jaar oud was.

dit bericht is gewijzigd door mar1953 op 2 mei 2016 om 12:36

2

Ja Marian, de symptomen kloppen. Er zit niets anders op dan nog rustiger leven teneinde stress te vermijden. Langzaam leven kan ook leuk en intensief zijn! Het betekent wel dat er minder dingen 'kunnen' en dat kan weer slecht zijn voor de relatie met de partner. Ik ben 71 en volgend jaar 50 jr getrouwd. Ik ga al 20 jr niet meer mee op cultuurvakantie maar vind dat niet erg, omdat we vroeger zulke leuke dingen gedaan hebben.

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login