Deze website is verhuisd, je wordt automatisch doorgestuurd naar Myocafé.

Fysio

Wat ik zou graag wil weten is.of er mensen  zijn met CIAP z pijn,die ook op fysio zitten,en wat hun ervaring is. Wat voor oefeningen worden gedaan. De vraag is heeft het zin? Hoe vaak gaat men,hoe is de begeleiding enz. Zelf ga  ik 2x per week een half uur. Oefeningen zijn voornamelijk hoometrainer,loopband,en een paar toestellen om de beenspieren te trainen. Ik ben gaan twijfelen over het nut,door een gesprek dat ik onlangs had met een neuroloog die de ziekte CIAP goed kende,die op de vraag van mij, of fysio nut had, en daarop antwoorde ,dat het geen toegevoegde waarde had. De schade aan de zenuwen zijn vandien aard,dat door fysio geen herstel mogelijk is,dus ook de spieren hun werk niet kunnen doen. De vraag is, wie heeft dezelfde ervaring. moet ik doorgaan met fysio ja of nee. Of langszaam vastroesten.

Henk Figge
0

1 reacties

0

Beste Henk,

Wat ik heb gelezen is het volgende. Nee, wat kapot is (zenuwen en spieren) dat kun je niet meer herstellen door fysio of andere oefeningen. Maar bewegen en fysio zijn belangrijk voor de zenuwen en spieren die het nog wel doen. Die blijven zo langer soepel en bruikbaar. Ik doe drie keer per week oefeningen en mijn indruk is dat dit helpt om de werkende onderdelen in conditie te houden, hoewel ik nooit meer de conditie van een persoon zonder spierziekte zal hebben.

groet,

Laurens 

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login