Spieren oefenen met opmd

Leven met opmd

Ik ben 74 jaar en heb de spierziekte opmd

Slikken gaat moeilijk. 

Zakkende bovenoogleden,

die in 2008 zijn gelift.

Inmiddels zijn ze weer gezakt.

Na 2008 begon ik te waggelen,

Sinds 2012 merk ik, dat om  te lopen meer kracht nodig is.

Om de spieren, die te oefenen zijn dus heup,  benen en armen doe ik aan fitness en loop ik geregeld.

Vraag: hoe kan ik de slikspieren oefenen.

Mijn bovenoogleden kunnen kunnen voor een tweede keer gelift worden. Volgens de plastisch chirurg zijn ze binnen twee jaar weer gezakt 

0

6 reacties

0

Beste CC,

 

volgens mij zijn de slikspieren niet te oefenen.

In een oogkliniek kun je een silleconen draadje laten plaatsen. Informeer bij de oogkliniek in Rotterdam. zij hebben hier ervaring mee.

Sterkte en heel goed dat je aan fitness doet.

 

0

Dag, Een oefening neem je tong zacht tussen je tanden en slik. Doe dit een aantal malen per dag. Deze oefening doe ik als ik er aan denk. Door vooral de spieren armen en voor al de boven benen te oefenen twee keer per week helpt. Althans enige tijd. Ik loop ook regelmatig een rondje van 35 minuten. Nu ben ik 75 jaar en merk dat vooral zonlicht mij verblindt en 'snachts rijden lastig wordt. Hoe gaat het met jou

Groet Erik

0

Mijn oogleden zijn dmv een spier uit mijn bovenbeen "gelift". Prima resultaat en mijn oogleden kan ik weer optimaal gebruiken, dit is inmiddels alweer 7 jaar geleden!

0

Hallo allemaal. Ik heb OPMD, mijn vader en zus hadden het ook en het sterke vermoeden is dat mijn oma het ook had. Ik ben nu 50 jaar en waarschijnlijk begon het bij mij ongeveer 2 jaar geleden. Momenteel heb ik vooral veel pijn in mijn benen en kan ik niet lang staan. Het slikken gaat ook steeds lastiger, maar dingen die ik niet meer kan slikken eet ik ook niet meer. Soms met pijn in mijn hart. Maar goed, eten kan verder prima. Ik word heser als ik lang praat, heeft iemand anders daar ook last van?

0

Hallo Irma, alle klachten die jij benoemd heb ik ook. Ik ben 53

0

Beste Jan, waar heb je dit laten doen?

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login