Oproep: vergoeding fysiotherapie voor reuma

Een oproep namens Anita om iets te doen tegen het wegvallen van vergoeding uit de zorgverzekering voor fysiotherapie voor mensen met reuma:

Aan alle reumapatiënten

Zoals u weet is reuma vanaf 2012 geschrapt van de zgn. Lijst Borst, de lijst met chronische aandoeningen.
Dit kan voor u grote gevolgen hebben, voornamelijk bij de fysiotherapie en oefentherapie. De vergoeding voor deze behandelingen gaat vanaf 1 anuari 2012 immers niet meer via de basisverzekering van uw zorgverzekering, maar u moet zich goed aanvullend verzekeren.

Om voor onbeperkte fysiotherapie in aanmerking te komen bent u als reumapatiënt vanaf die datum veelal aangewezen op het duurste pakket van de aanvullende verzekering.

Samen met de VARA Ombudsman Pieter Hilhorst start ik daarom een onderzoek onder reumapatiënten om te kijken in hoeverre deze maatregel problemen op gaat leveren voor u als het gaat om de fysiotherapie en uw zorgverzekeraar.

Aan u een paar vragen:

•Waar bent u nu verzekerd en in welk pakket?
•Biedt uw zorgverzekeraar u de mogelijkheid onbeperkt fysiotherapie/oefentherapie te krijgen via de aanvullende verzekering vanaf 1 januari 2012
•Zijn er medische voorwaarden bij uw zorgverzekeraar als u naar een hoger pakket, waarin fysiotherapie volledig wordt vergoed, wilt overstappen? De klantenservice van uw zorgverzekeraar kan u hier alles over vertellen.
•Zo ja wat zijn die voorwaarden voor u als reumapatiënt?
•Zou u worden geaccepteerd of geweigerd voor het pakket dat onbeperkt fysiotherapie vergoed?

Ik wil u vragen of u mee wilt werken aan dit onderzoek, zodat wij een beeld kunnen krijgen hoeveel reumapatiënten vanaf volgend jaar in de problemen komen door deze maatregel. We gaan deze uitkomsten bundelen en de VARA Ombudsman gaat problemen in kaart brengen om zo een krachtig signaal af te geven naar politiek Den Haag.

Uw reactie kunt u mailen naar:
Anitasanders67@gmail.com (voorzitter reumapatiënten vereniging Emmen e.o. en lid NRO)
ombudsman@vara.nl

Moderator namens Reumapatiëntenbond
3

1 reacties

0

ik heb 1 maal per week oefen therapie ben aanvullend verzekerd en heb een bugged van 1000euro op jaarbasis hiervoor

groet Johan

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login