Helpt fysio of bewegen tegen verslechtering van onze polyneuropatie conditie ?

De vraag of fysio of dagelijks goed bewegen eventueel sporten, zou dat helpen bij stabiliseren en je goed voeken als polyneuropathiepatient. Die vraag heb ik al eerder geteld aan omze medepatienten, maar ik kreeg geen enkele reactie. Het verbaast me een beetje: wetenschappelijke medewerkers van universiteiten zijn daar positief over. Wanneer ik het tijdens mijn consult aan de neuroloog vraag dan is hij eigenlijk bijzonder opgewekt en positief over. Hij zegt, jouw oefeningen zullen je zeker helpen om je goed, zo niet beter te voelen.

Nu zou ik het best wel leuk vinden om van onze polyneuropathiepatienten te horen wat hun ervaring en mogelijk welke publicaties over dit onderwerp hebben ze gelezen.

Wat ik doe aan Fysio: 2 x 20 minuten per dag fietsen op een hometrainer in een lichte stand. Knie en heupbuigingen op en neer 2 x 30 maal, tennisbal onder de voet laten rollen.

( info over mij: ik hep twee klapvoeten, daarvoor gebruik ik klapvoetbrace en verder een met de hand aangedreven rolstoel.

Laten jullie weten wat jullie ervaring is, groeten, Toonchi Diepstraeten

Toonchi
0
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login