Dikke tong.

Ik heb vaak last van een dikke ondertong en ben er nog steeds niet achter wat daar de oorzaak van is. Gisteravond heb ik zoute Tuc zitten eten zou het dat zijn? Ik weet het echt, niet soms denk ik is het de kruiden. Heb ook wel eens een rood wijntje op en hup volgende dag weer een dikke tong. Ik durf straks helemaal niets meer iets te eten of te drinken. Wie kan mijn er meer over vertellen of weet er de oorzaak al van?

Mijn motto is vallen opstaan en weer doorgaan
0

5 reacties

0

hallo ..ik kan je er jammer genoeg niets over vertellen ..zou het niet komen van een inhalator ,waar je sterk op reageer .?..zag jou vraag net ook al staan op het longforum ...weet je huisarts of longarts hier niks op ...copd is al erg genoeg ,en als je nu ook nog moet letten op je eten of drinken ..hopelijk ben je hier weer snel van af ..beterschap hoor ..

0

Hoi Vera bedankt voor je reactie, en  nee het is niet van de inhalator. Mijn huisarts zegt dat het een reactie is op wat ik eet. Ik heb vaak ook in de zomer kruis reacties van fruit erg genoeg want ik ben een fruit eter. Ik hoopte eigenlijk dat iemand mijn er ook meer over kon vertellen en er ook last van heeft. En ja hoop ook dat ik er snel vanaf ben, maar ja dat is altijd weer afwachten...

Mijn motto is vallen opstaan en weer doorgaan
0

Hallo Vera, Dit is een bekende allergie aandoening die ook bij mensen zonder astma etc. voorkomt. Ik heb zelf wel astma en ben ook overgevoelig voor bepaalde eetwaren hoewel ik er niet echt een dikke tong van krijg. Wel voelt mijn tong geïrriteerd en raar aan. Ik heb dat o.a. bij tomaten, oude kaas en vooral Kiwi. Die laatst vrucht eet ik nooi meer 'rauw'. Ergens in verwerkt lukt nog wel. Voor zover ik weet is dit niet te genezen. Alleen het vermijden van zulke eetwaren is de enige remedie. Je moet ook voorzichtig zijn want bij heftige reactie kan ook je keel op-zwellen en dreigt verstikkingsgevaar. Meteen dokter waarschuwen! Het is heel frustrerend  want ook ik hou nou juist erg veel van de eetdingetjes waar ik overgevoelig op reageer :-(

0

Ik heb zelf voedselallergie,en heb mijn reactie hierop is ook een dikke tong en blaren,schrijf op wat je dagelijks eet en drinkt en wanneer je een reactie krijgt.zo kun je er achter komen waar je wel of niet tegen kun! sterkte ermee!

Sientje
0

Hoi met Dian

Ik heb  vaak een witte tong is wel wat anders maar dat komt wel dat ik de puffertjes niet goed gebruik..

Dat ga ik nou proberen ..

Hebben misschien meer mensen last van

Groetjes Dian

 

Dian Gielen
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login