Ziekenhuis weigert klanten verzekeraar Achmea

Laatste update:  20 december 2011 14:05


TILBURG - Het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg en Waalwijk behandelt dit jaar geen patiënten meer die verzekerd zijn bij Achmea.

Het budget voor die verzekeraar is sinds vorige week op, zo liet een woordvoerster van het ziekenhuis weten.

Alleen mensen die bij de spoedeisende hulp aankloppen en patiënten die al stonden ingepland, worden nog geholpen. De stop geldt ook voor de poli cardiologie in Oisterwijk

Verzekeraars en ziekenhuizen spreken met elkaar af hoeveel behandelingen er worden vergoed. Nu dat aantal is bereikt, wil het TweeSteden ziekenhuis niet opdraaien voor de extra kosten.

Budget

Achmea wil niet meer budget toekennen. ''We spreken in Nederland met elkaar af dat zorgkosten niet te veel mogen groeien", aldus een woordvoerster. ''Dan moeten we ons daar ook aan houden."

Volgens Achmea komt het vaker voor dat ziekenhuizen het budget overschrijden. Ze betalen de extra kosten dan zelf.

Dat een ziekenhuis besluit om patiënten niet te behandelen om budgettechnische redenen is nieuw, bevestigt ook de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.

TweeSteden

Het TweeSteden is ontevreden met het budget van Achmea. Dat zou lager zijn dan van andere verzekeraars. Achmea wijst erop dat het ziekenhuis daar zelf mee akkoord is gegaan.

''Ook hun handtekening staat eronder," aldus de woordvoerster. ''Ze hadden zelf maatregelen moeten treffen."

Nieuwe jaar

De afgelopen week heeft het TweeSteden al een aantal patiënten geweigerd. Voor hen was wel plaats, maar ze worden pas in het nieuwe jaar behandeld. Ook Achmea heeft al een aantal telefoontjes gehad van verontruste klanten. Die zijn doorverwezen naar een ander ziekenhuis in de regio.

Het ziekenhuis heeft in november gewaarschuwd dat het einde van het budget in zicht was en dat het niet van plan was meer te betalen. Beide partijen hebben dinsdag overleg om te zoeken naar een oplossing.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de verzekeraars en de ziekenhuizen hebben afgesproken dat de budgetten voor 2012 niet stijgen.

© ANP
Bron: http://www.nu.nl/gezondheid/2697901/ziekenhuis-weigert-klanten-verzekeraar-achmea.html

Moderator namens Reumapatiëntenbond
0

2 reacties

0

Dit lijkt me zo onwerkelijk, als het ziekenhuis zegt dat je niet behandeld wordt, omdat ze al door het budget van jouw zorgverzekeraar zijn.

Denk je zelf alles goed geregeld te hebben...

Moderator namens Reumapatiëntenbond
0

een adder die hieronder speeld is de zg dcb, dit is een nieuwe manier van vergoeden.Die meteen ook erg ondoorzichtig is.Heb wel eens navraag gedaan naar een bepaalde behandeling, is niet te achterhalen.Terwijl bv ook:

mijn vrouw was een tijd terug doorverwezen door een revalidatie arts naar een neuroloog, stond in haar dossier, alleen zijzelf wist er niets van.Ik denk dat er zo nog veel kosten worden gedeclareerd die eigenlijk niet te recht zijn.Of dat er meer bezoeken aan een dokter nodig zijn omdat hij niet zo kundig is

corne
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login