Zenuwen uitschakelen bij COPD

Een nieuwe behandeling voor mensen met COPD blijkt veilig en succesvol. Bij de behandeling worden zenuwen rond de luchtwegen uitgeschakeld. De allereerste studies laten zien dat de longfunctie verbetert en de ontstekingen in de luchtwegen verminderen.

Tijdens een zogenoemde ‘denervatie’ worden de zenuwen rond de luchtwegen van mensen met COPD kapot gemaakt met hoogfrequente radiogolven. Daardoor zullen de spieren rond die luchtwegen minder samenknijpen, en wordt de longcapaciteit vergroot.

VEILIG EN SUCCESVOL

Het ging in deze studie vooralsnog om een kleine onderzoeksgroep van 22 mensen met COPD. Van hen zijn 7 mensen in Nederland behandeld. De behandeling blijkt technisch goed uitvoerbaar en veilig voor mensen met COPD. Bovendien werden de ontstekingen van de deelnemers geremd en verbeterde de longfunctie.

TOEKOMSTIGE BEHANDELING?

De onderzoekers zijn hoopvol. ‘Als we deze resultaten kunnen bevestigen in een grotere studie, kan dit voor veel mensen met ernstig COPD uitkomst bieden’, zegt een van de onderzoekers, de Groningse farmaceut dr. Loes Kistemaker.  Het kan nog wel een tijd duren voordat deze nieuwe behandeling beschikbaar komt. Daarvoor moet duidelijk zijn wat de langetermijneffecten van denervatie zijn.?

Elke dag is er een
0

5 reacties

0

Ja voor mijn man zou dat een goede behandeling zijn want hij heeft ook copd en heeft veel slijmen. Door die behandeling zou hij beter kunnen leven.

0

Door die behandeling zou hij beter kunnen leven.

0

Goede avond,,mijn naam is Annelies,,ik heb copd,,ik kan geen enkele longmedicatie verdragen,,het laatste jaar,,ik heb heel veel vreemnde bijwerkingen,,lichamelijke als psygische van de pufjes enz.. zodra ik stop ermee,zijn die nare dingen weer weg,,mijn longarst huisarts zeggen dat ze het niet meer weten,,en ik vernevel nu minimaal met salbutamol,,waar ik helemaal niet mij uit kom,,dus meestal vies benauwd,,ik ga nu innekort voor een intolerantie test,,en vraag me af of er nog meer mensen zijn die hier last van hebben,,ik weet mij geen raad meer,,en zit mijn leven maar uit te zitten

Groetjes Annelies

0

hi annelies

heb je ondertussen de intolerantietest ondergaan ben eigenlijk reuze benieuwd

Elke dag is er een
0

Hoe ver bent u kan men zich aanmeldden voor deze behandeling

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login