Deze website is verhuisd, je wordt automatisch doorgestuurd naar Myocafé.

Wie ben ik, met hypermobiliteit.

Hallo groep. Ik ben 34 jaar en moeder van 2 kinderen.

Ik heb nog niet zo lang de diagnose hypermobiel en ben nog erg zoekende. 

Tijdens mijn eerste zwangerschap kreeg ik hoge rug klachten, maar ja ik had nou eenmaal altijd een gevoelige rug.  Na de bevalling kreeg ik een zwaar overbelaste duimpees. Hier heb ik een behandeling en een brace voor gekregen. Maar de hoge rugklachten werden erger. Ik ben toen naar de fysiotherapie gegaan. Al die tijd werd me wel de vraag gesteld, ben je misschien Ook hypermobiel.  Waarop ik antwoorde, geen idee.

Tijdens de tweede zwangerschap waren de klachten volledig weg. Wat een genot, want ik kon weer ademhalen, iets normaal uit de koelkast halen of een glas van tafel pakken, normaal liggen in bed. Etc etc etc... 

Gelijk in de eerste week na de bevalling kwamen de klachten erger terug.  Via de huisarts naar de reamtoloog en die heeft me totaal onderzocht voor reuma. Geen reuma, wel artrose in bijne hele ruggen werfel en hypermobiel. Schrikken, maar ik wist eindelijk wat ik had. 

Dit is nu ruim 1,5 jaar geleden. In de loop van de tijd kom ik mezelf elke keer tegen. Ik weet niet wat ik wel nog kan en beter niet meer moet doen. Een ritje in een glijbaan is mijn schouder uit de kom en er weer in gegaan, gevolg, scheurtje in de spier en botsplinter en dus zwaar gekneusd.

Ik ben erg zoekende naar wie ik nu ben, wat kan ik nog wel. 

Ik heb hier erg veel moeite mee.

Ik ga de huisarts ook bellen of ik met iemand kan praten die me hierin kan helpen. 

Misschien heeft hier iemand tips?

0
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login