Wat nu?

Heeft iemand ervaring met zelf een zorgunit te huren? Ik heb mijn man beloofd thuis te kunnen sterven, nu ons huis afgekeurd is door de gemeente hebben wij geen recht op aanpassingen in huis. Mijn man wil absoluut niet verhuizen. Ik wil nu zelf gaan proberen een badkamer in de tuin te krijgen zodat hij toch terzijner tijd op de beneden verdieping alle zorg kan krijgen die nodig is. Huur van een unit komt op ruim 800 euro per maand, daar zitten nog niet de plaatsings kosten van 4500 ex. btw bij. Zijn wij de enigste mensen in Nederland die zulke beragen niet kunnen betalen? Wie weet raad?

0

6 reacties

0

Dag Wilma,

Ik heb al sinds 2012 een zorgunit naast ons huis staan. Ook wij hebben de gemeente duidelijk          gemaakt, dat we thuis wilden blijven wonen met de argumenten als behulpzaam  buren en moeilijk te verkopen huis. De ergotherapeut van het ALS Centrum heeft ons daarbij goed geholpen. Hebben jullie contact met een ALS Centrum? Het is goed om hun medewerking te vragen. Succes!

Steef?

dit bericht is gewijzigd door stephan op 13 oktober 2014 om 10:20

1

Jullie zullen zeker de enigen niet zijn die het niet kunnen betalen!

Ik heb geen ervaring hiermee, wel met de weerbarstigheid soms van de gemeente.
Ik wens jullie heel veel sterkte en hoop dat er toch een oplossing komt. De ziekte op zich is al erg genoeg, je zou niet zo moeten hoeven vechte voor voorzieningen...

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

Beste Wilma, 

Ook voor ons vanwege mijn ALS deed de gemeente eerst moeilijk maar door aan houden van ons  en de ergotherapeute van het RRC kwam er toch een op lossing met een in bouw in garage en voor eigenkosten een aan bouw slaapkamer. Gelukkig is mijn man een tommerman geweest en krijgen we nog een kleine vergoeding van de gemeente. Dus volhouden vorig jaar werd hier aan de overkant een unit betaald door de gemeente 28,000 euro!!Ook voor een ALS patiënt dus houd moed.

dit bericht is gewijzigd door Kneeltje op 30 oktober 2014 om 13:52

0

Ook wij zitten in dezelfde situatie. Hebben een huurwonig met ruimte in de achtertuin voor een zorgunit van 3meter bij 5 voor bed en natte cel.  Wij wonen er al 35jaar dus veel sociale contacten die we dag of nacht om hulp kunnen vragen. Boven verbouwen is geen optie en toilet beneden ook niet. Werden vandaag door wmo terug gebeld dat de enigste optie was verhuizen wat we beslist niet willen. Deze optie was het kostenplaatje wat lager was. Heb gevraagd of we e.v. het tekort zelf bij konden betalen maar moeten dan zelf overal achteraan en alles afstruinen plus dat het aan hun maatstaven moet voldoen. Ook weten we niet of het haalbaar is dat mee betalen. Mijn man die de ziekte heeft is nu volledig lam geslagen van dit bericht. In het nieuwe jaar zouden ze weer contact met ons opnemen dus probeer nu zoveel mogelijk informatie op te slaan wat voor mogelijkheden we nog meer hebben om hier te blijven wonen. 

0

Nadat bij mijn moeder de diagnose PSMA/ALS was vastgesteld hadden mijnouders na 3 maanden al een zorgunit in de tuin staan. Geleverd door de gemeente.  Omdat woningaanpassing niet mogelijk was. Het is wel een koophuis.  Misschien maakt dat (het) verschil.

Ik hoop dat jullie ondertussen een geschikteoplossing aangeboden hebben gekregen.

0

Ik vind het in en in triest dat we zo met mensen omgaan. En het zal er waarschijnlijk niet beter op worden met de nieuwe wmo...

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login