Deze website is verhuisd, je wordt automatisch doorgestuurd naar Myocafé.

Waaruit bestaat het wagenpark van jullie kind?

Mijn zoontje van 6 met Duchenne beschikt inmiddels over een aanzienlijk wagenpark. Op dit moment maken we vooral gebruik van:

  • een elektrische driewielfiets (met trap en startondersteuning) voor de ritjes van en naar school en in de wijk.
  • een (duw)rolstoel voor de uitstapjes naar o.a. stad, pretpark of dierentuin.
  • een tandem waarbij zoonlief voorop meefietst (overigens zelf aangeschaft met een fietsenplan), ideaal om er eventjes een eindje te fietsen. Gelukkig loopt onze zoon nog erg goed, we gebruiken de tandem ook om bijv. naar de stad te gaan.

Verder hebben we nog ergens een via via tweedehands kleine scootmobiel staan, maar daarvoor is hij eigenlijk nog iets te klein en hebben we op dit moment in de schuur te weinig ruimte (naast de driewieler en de tandem die er al staan). En de oude fiets met zijwielen van de oudere broer staat ook nog in de schuur...maar daar wordt nauwelijks op gefietst. Ons zoontje heeft zich ook een tijdje op een loopfietsje voortbewogen. Loopfiets is inmiddels te klein en doorgeschoven naar een nichtje. Een grotere staat op het verlanglijstje...

 

dit bericht is gewijzigd door ernamaters op 3 mei 2012 om 10:29

0

6 reacties

0

Ook wij kwamen bergruimte te kort. Gelukkig hadden we het advies gekregen om zijn slaapkamer op twee persoonsformaat te laten bouwen. Als je kind klein is heb je minder ruimte nodig. Dan voorzie je dat nog niet. Later kwam de tillift, douchestretcher, hooglaagbed en electrische rolstoel er bij. Die moeten ook opgeladen worden. Bed en douchestretcher moeten ook bij de verzorging aan beide zijden bereikbaar zijn en daar is flink ruimte voor nodig in bad- en slaapkamer. En niet te vergeten de brommer van zijn broer. Je hebt veel extra berging nodig.

Virs
0

In de tussenwoning waar we nu wonen staan onze fietsen 's nachts buiten, omdat de hele berging zowat vol staat met de vervoermiddelen van onze kleine man.

Helaas staat de elektrische driewielfiets er nu even niet...is na twee weken terug naar de leverancier voor reparatie. Fiets had in een enorme regenbui buiten gestaan...daar zou zo'n fiets toch eigenlijk tegen moeten kunnen?

 

0

't Is alweer november, en onze zoon geniet volop van zijn driewielfiets. We wonen nu iets verder van huis, het is dan ook erg fijn dat we samen fietsend naar school kunnen.

Fiets gaat best hard! Wind in de haren en karren maar!

0

Het wagenpark van onze dochter van 14 is nu in de maak ,een rolstoel en een trippelstoel ,verder komen we nog niet en zijn in verweer bij de gemeente voor verdere aanpassingen,ze heeft een elektrische ondersteunende fiets maar in de winter mocht ze daar niet meer op rijden ivm de kou en het ziet ernaar uit dat ze ook nu het warme weer op komst is daar nauwelijks meer op kan/mag rijden  ivm haar achteruitgang ,en tja ze zit zelf nog in een ontkennende fase dat ze achteruit gaat dus extra moeilijk voor een bruisende tiener.ook vond ik het erg jammer dat het kind enkel uit 3 mogenlijkheden kon kiezen mbt kleur ,zwart -grijs en rood voor het frame van de rolstoel en de bekleding zwart en voor de trippelstoel frame zwart bekleding enkel grijs of rood. Denk dat ik zelf maar een paar vrolijke overtrekhoezen ga maken.

 

Grace
0

Misschien dat een stoere driewielscooter (ja, die zijn er!) wat voor haar is? Maar misschien is 14 daar nog net te jong voor?

0

@ Erna ja een scooter is ze nog net te jong voor,in juli wordt ze 15 dus helaas gaat dat em nog niet worden ze heeft sinds gister wel een pasje binnen zodat ze met een taxi-hopper zelfstandig naar vriendinnen ,stad ed. kan gaan tegen een redelijke prijs.

Grace
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login