Waarschijnlijk Ciap

Hallo allemaal,

La lange tijd last van rug en benen. Na onderzoek blijken mijn lendewerfels versleten en mijn rug licht versleten.

Sinds ongeveer 3 mnd heb ik zere voeten en benen. Naar neuroloog geweest, Emg gehad en mri scan. Alles goed. Bloedonderzoek goed alleen een extreem laag vitamine D.Dat kon de pijnlijke voeten en benen verklaren. Vitamine D ampullen gehad voor 12 weken, heb nu 1o Weken gehad maar nog steeds dezelfde pijn. Ben eens op internet gaan kijken en kwam uitop CIAP. De symtomen lijken wel heel erg op wat ik voel. Van de huisarts hen ik lyrica gekregen, eerst 2x 75 mg, wat niet hielp, hen nu2x 150 mg. Ik kan niet zeggen dat het helpt maar ik ben nog maar net begonnen. Zijn er in deze groep ook mensen waarbij het emg goed was maar toch de diagnose ciap gekregen hebben?

Groet, Marjo.

marjo
0

2 reacties

0

Hallo Marjo,

Ik heb onder andere ciap, versleten tussenwervelschijven, een chronische hernia, strumpell en ik had ook een lage vitamine D. Dat kruipt nu, met medicatie, heel langzaam omhoog. Het duurt echt wel even voor je daar effect van merkt, 10 weken is echt niet lang. Ik heb nu ruim een half jaar aanvulling en merk nu zo langzamerhand echt wat effect. Lyrica werkte bij mij averechts. Ik gebruik nu, behalve de vit. D, geen enkele medicatie meer voor de genoemde kwalen en dat bevalt uitstekend. Aanpassing van leefritme heeft een zeer positief effect. Ook gebruik ik geen melkproducten meer; dit zal voor iedereen misschien anders zijn, maar ik hoor van meer mensen dat ze dan minder last van de benen hebben. Lang staan kan ik niet, daarom gebruik ik een verrijdbare kruk bij het koken en sommige huishoudelijke taken (we hebben een hulp, dus veel hoef ik niet te doen) en een rolstoel voor langere afstanden. Op die manier kan ik me er goed mee redden.

Overigens vind ik eigenlijk dat men zelf geen diagnose zou moeten stellen. Zere voeten/benen kunnen ook door iets anders komen. Ciap was bij mij duidelijk meetbaar bij het EMG. Als ik jou was zou ik gewoon terug gaan en verder onderzoek vragen. 

dit bericht is gewijzigd door Johanne op 16 juni 2015 om 21:14

0

Hallo Johanne, Bedankt vor de reactie.

Ik heb niet een diagnose gesteld, alleen als ik hier lees lijken mijn klachten sterk op ciap. Moet maandag weer terug naar neuroloog en zal het aan hem voorleggen.

marjo
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login