Verplaatsen Achillepees

Hallo, mijn zoon van 19 heeft HMSN en loopt op de zijkanten van zijn voeten en kan daardoor slecht zijn evenwicht bewaren. De orhopedisch chirurg wil de achillespees verplaatsen zodat deze zijn voeten meer recht kan houden. Heeft iemand hier ervaring mee.

Hoor het graag

0

10 reacties

1

Nee geen ervaring mee, maar heb wel ervaring als hmsn patient en het lijkt mij geen goed idee.  De kijk naar het hele lichaam ontbreekt. het is namenlijk een probleem wat ontstaat doordat er meerdere spieren en pezen te kort zijn geworden door de schade die HMSN aanricht. Het is volgens mij  niet op te lossen door alleen een achillespees te verleggen,misschien helpt het tijdelijk wel even maar spieren en pezen worden steeds korten en dan krijg je weer hetzelfde verhaal. Ik weet niet waar jullie zijn geweest, maar wil je aanraden om een secund opinion aan te vragen bij dokter Louwerens in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Deze arts heeft heel veel ervaring met het opereren van HMSN patienten en kan jullie misschien wel een heleboel ellende besparen van verkeerde operaties.

Heel veel succes met jullie zoon. 

dit bericht is gewijzigd door mammaliesje op 19 november 2013 om 20:57

0

Mijn iadvies zou ook zijn meen contact op met d'r louwerens ,werk Zaamslag inn de maartenskliniek in Nijmegen , mijn zoon is ook door hem geopereerd .ik zag hem in sept nog op de spierziekte dag

0

Hartelijk dank voor jullie reaktie. Dokter Louwerens van de Sint Maartenskliniek is degene die bij mijn zoon de achillespees wil verplaatsen.

0

Mijn achillespees van mijn linkervoet is vorig jaar verlengd, ik blijf fysio doen en je moet het idd onderhouden door makkelijke strek/rek oefeningen.

Ik ben door een specialist op dat gebied vorig jaar geopereerd, Dr. Bella van Dalen bij de Bergmans clinic in Naarden. Geweldige chirurg, 0900-8099 kies #2

Op 23 december ga ik voor de rechtervoet, gelukkig alleen een schroef deze keer....

Ga aub niet naar het St Maarten in Nijmegen!!!

Suc6

Hanneke

dit bericht is gewijzigd door d19marloes op 26 januari 2014 om 23:45

0

Dr Laurens heeft mij een aantal jaren geleden bekeken, ik kreeg een schouderklopje van hem, ik kon niet geopereerd worden en hij zei "succes".......geen andere verwijzing naar iemand door hem. Terwijl hij dat makkelijk had kunnen doen. Ik vond hem een vrij arrogante man met zijn assistentes (3 leerlingen) om hem heen.

Ik had er geen goed gevoel over. Toen ben ik 2 jaar geleden bij de ortopedische chirurg in mijn woonplaats geweest en die zei eerlijk, oh dat kan ik niet, maar heeft mij meteen naar Bergmans clinic gestuurd.

Ik ben echt hier blij mee. Bella van Dalen heeft bij mijn linker voet een achillespees verlenging gedaan, stukje bot (uit mijn rug) geimplanteerd en plaatje om de voet weer recht te corrigeren en schroef in mijn grote teen. Best heftig, maar ik heb geen pijn meer en kan op blote voet lopen weer!!!

0

Hallo Jose,

Ik heb geen ervaring met achillespees verplaatsing maar heb het gezien bij mijn vader. Zijn voeten groeien weer terug in de oude vorm.

Ik heb zelf 4 operaties gehad, en als ze aan de spieren zitten kan het alleen maar slechter gaan omdat ze dan  nog maar zijn aangetast.

Ik hoop dat jullie een beetje alles kunnen uitzoeken,

En wat misschien nog handig is zijn andere schoenen, ikzelf loop op Nike air max omdat je voet dan wat hoger ligt en je geen last hebt van je voeten en je evenwicht want ze zijn superstevig! Misschien werkt dat ook nog een beetje.

Chronische positieve gedachtes!
0

Hallo jose, hoe staat het er nu voor? Ik ben ook door Louwerens geholpen en tot de dag van vandaag erg tevreden! Is nu 5 jaar geleden!

0

Ik zelf heb HMSN type 2, cmt2a, eerst moet duidelijk zijn welke type en onderliggende variant iemand , bij 2 liggen de meetwaarden vd geleiding in ms anders sa Dan type 1, echter meer blokkades in de lange zenuwbanen, dit is mij verteld in maastricht, spieren verzwakken tgv geen geleiding of slechte aansturing, daarom zou ik nooit een verlenging doen op de achillespees, ik heb een zus gehad, die ook deze aandoening had enzich heeft laten helpen aan de achillespees, het werd slechter en niet beter. Het is en blijft een zenuwaandoening en deze trekken zich steeds verder terug, waardoor het een progressief karakter heeft.

0

Hallo Jose B. hoe gaat het met je zoon? 

Ik ben benieuwd hoe het verder verlopen is het traject. Gr. marloes 

0

lieve mensen ik ben de moeder van max met hmsn 1

weten jullie wat we kunnen doen aan de spierkrampen snachts?pas voet recht gezet in maartenskliniek top gedaan!!maar hel van pijn hij draait al maanden de nacht om en dat put ons uit

ik hoop op tips zelf denk ik zelfs aan wiet olie

iemand daar ervaring mee?

lieve groetjes mirjam uit denhaag

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login