Sarcoidose

Sinds ongeveer 4 jaar ben ik bekend met bronchieectasieen, dit zijn vervormde luchtwegen waarin een bacterie huist die steeds longontstekingen veroorzaakt. Daarbij krijg ik steeds infecties van de iris in mijn ogen. deze infecties komen steeds vaker terug. Ik sta onder verdenking van sarcoidose maar de lymfeklieren rondom mijn longen geven dit nog niet aan.

de infecties van de ogen zijn zeer pijnlijk en te bestrijden met Prednisolondruppels (weken lang) 

wie herkent dit?

0

4 reacties

0

beste Marieke,

Ik herken jou verhaal  ,

Ik heb gedurende de afgelopen 10 jaar 3 tot4 keer per jaar een ontstoken ""oog"  het weefsel er omheen.

Het oog wit gaat rood zien en het weefsel en de spieren rond mijn oog zijn zeer pijnlijk vooral bij lezen of gefocust kijken.

Het begint met een klein rood zien en pijn maar binnen 4 dagen is het zeer rood en zeer pijnlijk.

Ik krijg oogdruppels pred forte  en vaak is het dan binnen een week of anderhalf wel over.

Echter merk ik de laatste paar keer dat het pijnlijker is en frequenter terug komt vandaar nu ook een verder onderzoek bij de longarts en mogelijk ook de diagnose sarcoidose moet nog enkele onderzoeken doen dus helemaal vast staat het bij mij nog niet.

Hoe gaat het nu met U?

0

aangaande bronchiectasie kan daar de grote gevoeligheid voor de luchvochtigheid door zijn verhoogd,weet jij er iets van, hoor het graag,ik heb astma,groet mary.

0

nee ik herken geen oogklachten behalvedat mijn oogspieren niet goed werken zie ik superslechtheb wel prisma geslepen glazen die doen hun werk goed tot ik moe wordt

0

Ik herken het helemaal , ik heb zelf nu bijna 2 jaar sarcoidose ik heb ook de pred forte druppels en prednisolon pilletjes en ben gister begonnen met humira die ik om de 2 weken zelf moet spuiten Mijn ogen en longen zijn stabiel maar in de ogen zitten nog veel granulomen . Gebruik je alleen pred forte?

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login