Samen verder komen

Ha ik ben Mirjam Weber, sinds mei lid van Spierziekte Nederland en vanaf oktober aspirant-lid van de diagnosegroep CIAP.

Eind december 2017 heb ik de officiële diagnose van CIAP gekregen in het Erasmus nadat een EMG was gedaan, maar ik heb al jaren klachten gehad.

Zelf denk ik dat mijn zenuwstelsel zo slecht is gaan werken als gevolg van een auto-ongeluk in 2002, waar ik een flinke Whiplash en hersenkneuzing opliep. Na een operatie in 2012 kwam daar dystrofie bij (CPRS) in mijn rechter arm/pols, wat ook een soort van zenuwaandoening is.

Ik ben chronisch  pijnpatient, ook van de CIAP, maar vanuit mijn rol in de diagnosegroep wil ik graag vragen die gesteld worden in deze groep anoniem doorspelen aan de diagnosegroep. Wie weet is er herkenning of kan er een antwoord gegeven worden. Het antwoord wordt dan als reactie gegegeven.

Als je je vraag niet als gesprek wilt starten mag je het ook rechtstreeks aan me mailen via pweber@kabelfoon.nl, dan breng ik het in bij de diagnosegroep. 

Ik heb ook een vraag, wat is de reden dat er een 'gewone'CIAP groep is en CIAP mijn pijn? Mensen die geen pijn hebben, hebben meest ook nare gevoelens als tinteling, doorgevoel of juist super gevoelig, gevoelens als tinteling, warmte of koude. Nu hebben de beide groepen weinig leden.

Ik hoor graag wat jullie ervan vinden dat er twee groepen zijn en zijn er vragen, stel ze vooral. Samen komen we verder.

Groeten Mirjam

Groetjes Mirjam Weber
0

22 reacties, pagina 1 van 2

1 2
0

Beste miram heb een ciap zonder pijn al 9 jaar symptomen warme benen gevoelstoornissen slecht lopen sokken gevoel pea pure zou een natuurlijke pijn stiller zijn?

0

Ha Theo, 9 jaar dat is al n hele poos. Of deze natuurlijke pijnstiller helpt weet ik niet, Spierziekten Nederland geeft geen advies over alternatieve geneesmiddelen of behandelingen. Natuurlijk kun je het altijd proberen, wie weet helpt het je. Groeten Mirjam

Groetjes Mirjam Weber
0

Hoi Mirjam, ik heb ook al lang CIAP. in 2015 ben ik in Tilburg getest op CIAP en dat heb ik in stevige vorm, diagnose  in augustis 2015 dat ik rond de kerst met een rollator zou moeten lopen, door evenwichtstoringen en pijnen en tintelende voeten. Ik ben mijn voeten en onderbenen fanatiek gaan behandelen met een Fysiche fasculare therapie, met als resultaat  rond kerst 2015: geen rollator nodig, pijn 60% en tintelende voeten 60% minder, evenwichtstoringen ook een stuk minder. . In 2018 heb ik me opnieuw laten testen in Tilburg, resultaat diverse hoge waardes zijn flink omlaag, . Ik ben nu bijna klachten vrij: pijnen 95% , tintelende voeten 90%, evenwicht 70% weg. mijn kwaliteit van leven is prima, ik wandel en sport weer flink.

Wil je meer weten over de  Fysiche Fasculaire  therapie, bel of mail gerust, ik mag dit niet op de site vermelden. tel 0653160831  info@reikidenbosch.nl  ik help iedereen graag om veel minder last van polyneuropathie en CIAP te hebben er is dus wel wat voor. ook PEA helpt.Sterkte, groet Lodewijk van Nispen

Lodewijk van Nispen
0

Hoi,Miriam

Ik heb sinds 2015 ciab , na diverse behandelingen heeft de neuroloog van het umc , neurostimulatie voorgesteld, heb jij daar al meer over gehoord of heb jij daar ervaring mee?

Louis Lijssen
0

Ha Lodewijk, dank voor je reactie. Fijn dat dit voor je zo helpt, ik geef je ervaring anoniem binnen de werkgroep door. Spierziekten Nederland geeft echter geen advies over alternatieve behandelingen, dus mensen kunnen jezelf rechtstreeks benaderen als ze meer willen weten.

Ha Tajos, ik speel je vraag door aan de werkgroep, dan zetten we het antwoord hier in de groep neer.

Groeten Mirjam

Groetjes Mirjam Weber
0

Beste Mirjam,

Graag wil ik enven reageren.

De vasculaire vaattherapie is een therapie met een medisch erkend apparaat. op pubnet kun je veel info erover vinden. Spierziekten Nederland zou in deze therapie zich moeten verdiepen en aanbevelen bij alle mensen die o.a. C.I.A.P , polyneuropathy en vele andere spierziekten hebben . Ik werk samen met 2 Artsen, specialisten, die verwonderd keken naar mijn uitslagen van de test in 2015 en 2018. conclusie afstervende zenuweinden groeien weer aan. en volgens vele Neurologen kan dit niet. er is dus keihard bewijs. Als je de testresultaten wilt, kan ik ze naar je mailen. Spierziekten Nederland en ik en velen met mij hebben toch maar een doel: beter kwaliteit van leven, minder pijn , weer normaal kunnen funktioneren. Endit kan. Het is niet goedkoop, helaas de zorgverzekeraars doen nog niet veel ermee. Langzaam wordt het bekend, en in diverse Universiteiten wordt erover gesproken en mondjesmaat mee gewerkt. Ik heb nu enkele systeme uitstaan bij C.I.A.P. mensen met na 6 -8 weken al resultaat. Succes met Spierziekten Nederland , wil jij en misschien mensen van Spierziekten Nederland een gesprek, dan zal ik dat graag doen.

bel me gerust 0653160831 of mail info@reikidenbosch.nl

C.I.A.P. er is wel veel aan te doen. voor een beter kwaliteit van Leven.

met vriendelijke groet Lodewijk van Nispen.

Lodewijk van Nispen
0

Hallo Mirjam,

Na een aantal jaar met CIAP heb ik het idee opgevat om toch maar eens in contact te treden met lotgenoten. Ik heb gelukkig nauwelijks pijn, maar merk wel teruggang in mijn mogelijkheden, vooral wat lopen betreft. Sinds een half jaar ben ik in het bezit van een loopfiets en ik moet zeggen dat bevalt me uitstekend. In het begin moest er even een knop om, maar nu ga ik weer veel meer op pad. Deze loopfiets staat altijd in mijn  auto, zodat ik overal waar ik kom eventueel ook even een wandeling kan maken met mijn vrouw of alleen. Ik ben nog wel in gevecht met de zorgverzekeraar, omdat die de loopfiets zou moeten vergoeden vanuit de basisverzekering, maar dit tot nog toe weigert. Volgens hen heb ik hem niet nodig met deze kwaal.

Maar waar ik benieuwd naar ben is de ervaring van anderen met de behandeling van een Fysiotherapeut. Ik overweeg dat te doen, maar het is wel kostbaar. De eerste 20 behandelingen zou ik zelf moeten betalen en daarna jaarlijks ook het eigen risico. Heb je er echt baat bij, vraag ik me af. Ik ben benieuwd of er lotgenoten zijn die daar iets over kunnen zeggen.

Vriendelijke groet Ynze de Boer

dit bericht is gewijzigd door Ynze op 12 april 2019 om 11:43

0

Ik ben Lyda

Na jaren kwakkelen en het etiketje fybromialgie in maart dit jaar door de neuroloog CIAP vastgesteld. Heb veel pijn in mijn benen. Slechte balans. Heb ook veel last van mijn handen. Maar misschien komt dat ook wel doordar ik tijdens mijn valpartijen mijn polsen gebroken had. De rechter 3 jaar geleden-de linker twee jaar geleden. De moeheid vind ik het lastigst. Tevens ben ik mantelzorger voor mijn man, die parkinson heeft. Ik maak me zorgen over het verloop van de ziekte. Als het inderdaad ook in mijn handen zit, wat zijn dan de vooruitzichten? Ik laat nu al vaak dingen uit mijn handen vallen.

0

Ik ben Lyda

Na jaren kwakkelen en het etiketje fybromialgie in maart dit jaar door de neuroloog CIAP vastgesteld. Heb veel pijn in mijn benen. Slechte balans. Heb ook veel last van mijn handen. Maar misschien komt dat ook wel doordar ik tijdens mijn valpartijen mijn polsen gebroken had. De rechter 3 jaar geleden-de linker twee jaar geleden. De moeheid vind ik het lastigst. Tevens ben ik mantelzorger voor mijn man, die parkinson heeft. Ik maak me zorgen over het verloop van de ziekte. Als het inderdaad ook in mijn handen zit, wat zijn dan de vooruitzichten? Ik laat nu al vaak dingen uit mijn handen vallen.

0

Ha Lydia, ik herken je klachten. Over vooruitzichten is moeilijk iets te zeggen, omdat het bij iedereen anders loopt. Het beste kun je dit bespreken met je arts, en wellicht kan revalidatie je verder helpen.

Groetjes Mirjam Weber
0

Ha Ynze, fijn dat de loopfiets je zo helpt. De fysiotherapie kan helpen, maar het is per persoon verschillend. Door het doen van goede oefeningen kun je soms nog wel verbeteringen krijgen, hoeveel hangt per persoon af. Zelkf ben ik nu met revalidatie bezig, om te proberen weer meer kracht in armen en benen te krijgen en de balans te verbeteren, maar ook voor een stukje mentale begeleiding. Ik moet zeggen ondanks dat het zwaar is merk ik dat ik er wel wat aan heb, maar ook dit is per persoon verschillend. Succes

Groetjes Mirjam Weber
1

Hoi Mirjam, kunnen de 2 groepen (CIAP met en zonder pijn) niet samengevoegd worden?

Zelf heb ik sinds 2006 CIAP. Graag zou ik tips willen van lotgenoten die ook last hebben van moeheid en problemen met het evenwicht.

Tussen de middag ga ik zeker een uur liggen anders stort ik na het avondeten al in.

Problemen met het evenwicht maakt me vreselijk onzeker, vooral als ik probeer te fietsen. 

Groetjes Josien

0

door mijn ciap heb ik beugels in mijn schoenen

maar ik kan beslist niet lang mijn schoenen aan hebben ik word dan gek van de pijn tintelingen noem maar op maar wil dan mijn schoenen uit

is dit een reden om aangepaste schoenen aan te schaffen of helpt dat niet

0

Beste Roosje123,

Snap helemaal wat je bedoelt. Ik heb schoenen met bredere neuzen en doe zo min mogelijk sokken/kousen aan.

Over de gehele dag varieer ik van schoeisel en af en toe op blote voeten. Zelf heb ik geen ervaring met aangepaste schoenen.

0

Hoi Mirjam,

Afgelopen vrijdag diagnose CIAP, al jaren klachten, dacht eerst psycho somatisch.

Best wel heftig deze constatering.  Nu verder, hoe verder?

Zijn er therapieën? Veel vragen, blijft het in mijn voeten, benen?

Groet, Gé 

2

Beste Ge,

Ja het is een rot ziekte. maaaaar we zijn al wat opgeschoten, al diverse mensen met C.I.A.P. doen de V-Therapie en na 5-6 maanden komen de eerste resultaten. minder pijn weer 4 uur kunnen werken etc. intussen zijn er meerdere gestart, het is duur en het duurt minimaal 5 -6 maanden voor je iets merkt. neem gerust kontakt op en ik leg je uit hoe het werkt. 0653160831 mijn hoofddoel is mensen met pijn te helpen, zodat ook jij net als ik pijnvrij doorhet leven kan. Ik kan weer sporten, 7km strandwandeling doen zonder pijn en zonder terugslag, wat de doktoren beweren: je moet ermee leren leven met C.I.A.P. klopt dus niet.   veelsterkte, groet Lodewijk

1

HOi allemaal,

Sinds een kleien maand is de diagnose bij mij gesteld. ik heb nog veel vragen, ben 51 jaar en het gaat hard achteruit, terwijl ik alleen maar hoor dat CIAP een langzaam verloop heeft, herkennen nog meer mensen dit? Binnen een half jaar van alleen mijn tenen en nu mijn hele onderbenen en moeite met tillen....

En is er iemand die herkent dat CIAP samengaat met geheugenverlies, de neuroloog herkent het niet.....maar ik maak me er wel veel zorgen over....

Ik hoor het graag van lotgenoten,

dank alvast 

1

Oh en lijkt mij een goed plan beide groepen samen te voegen, meer zielen meer gedeelde lotgenotenverhalen :)

0

Hoi Nickey... De diagnose heb ik nu 2 jaar, maar als ik terug kijk op klachten die ik aan voeten en handen heb is de CIAP bijna al wel 15 jaar bezig.

Inmiddels maak ik gebruik van orthopedische schoenen die mij overdag veel steun geven. Hierdoor s nachts minder last van spierkrampen, al heb ik daar helaas nog wel wat last van waardoor de nachtrust verstoord wordt. Ook pijn in mijn handen zorgt voor gebroken nachten en is de oververmoeidheid helaas een naar gevolg daarvan.

Door deze oververmoeidheid heb ik overdag erg veel last van concentratieproblemen,  maar ook van geheugenverlies. Ik moet echt alles opschrijven anders ben ik het kwijt. Natuurlijk is dat neurologisch niet te verklaren, maar voor ons des te lastiger!

Ik ben nu 49 en hoop daar nog eens zoveel jaren aan vast te mogen plakken, maar ben wel erg bezorgt wat de toekomst ons zal brengen.

Wel heb ik geleerd mijn gezondheid bovenaan te zetten en te luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft. Hierdoor heb ik besloten de woensdag niet meer te werken (zzp-er) om zo meer rust te creëren en de andere dagen meer energie te hebben om de dagen door te komen. Helaas heb ik al vele jaren mijn lichaamsenergie verwaarloosd en ben ik bang niet meer op mijn oude niveau terug te kunnen keren.

Mijn advies is dan ook, luister naar je lichaam voor zoveel als dat kan en laat je door niemand aanpraten dat symptomen niet te verklaren zijn, dus er niet bij horen. Ik denk dat de meeste CIAP patiënten last hebben van oververmoeidheid met concentratieproblemen en daardoor ook de dingen slecht te onthouden zijn.

Op de site staat er een folder over de CIAP waar veel symptomen omschreven staan.... een aanrader om die eens te lezen!

vriendelijke groet, Jan de Graaf
0

Hallo Mirjam,

Eind vorig jaar werd bij mij COPD vastgesteld een chronische longaandoening. Tijdens het longrevalidatieprogramma dat ik volgde bleek van mijn loop probleem en werd ik doorverwezen naar een neuroloog. Deze stelde vast dat ik ook CIAP heb.

Zowel COPD als CIAP hebben o.a.. vermoeidheidsverschijnselen en spiervermindering tot gevolg. Gelukkig heb ik niet echt pijn maar kom de dagen moeilijk door vanwege mijn zwakke gestel op dit moment.

Ik zou graag in contact willen komen met mensen waarbij naast de CIAP ook de diagnose COPD is vastgesteld.

Ik heb nu het idee dat oefeningen voor het ene mijn 2e probleem tegenwerken met als gevolg dat ik alleen maar verder verzwak en mijn spieren en conditie niet kan verbeteren.

Met vriendelijke groet,

Hennie Heijnen 72 jaar

0

Ha allen, ik neem de diverse vragen mee naar de diagnose werkgroep, indien relevant dan zal ik de antwoorden op iemandzoalsik zetten. 

Het samenvoegen van CIAP met en zonder pijn kan ik niet zelf. Er komt zeer spoedig een nieuw apart gedeelte op de website van Spierziekten Nederland over CIAP, op veel van de vragen staat daar het antwoord.

Als je je zorgen maakt over medische zaken, dan is het beste om dit te bespreken met je neuroloog of revalidatie-arts. Het verloop is bij iedereen anders. 

De diagnose werkgroep organiseert ook diverse lotgenoten bijeenkomsten per jaar, de data hiervan komen op de site en in de nieuwsbrief.

De volgende nieuwsbrief verschijnt in december, daar komt ook een uitgebreid verslag van het congres met antwoorden erin die door de aanwezigen zijn gesteld.

Sterkte allemaal. Zoek je een specifieke lotgenoot, dan kun je deze beter als vraag zelf op iemandzoalsik zetten of zoeken op je eigen pagina van Spierziekten Nederland. Je moet dan wel toegang hebben via een inlogcode op de site doordat je je hebt aangemeld.

Groeten Mirjam

Groetjes Mirjam Weber
0

Beste Mirjam,

Wat is jouw mening of informatie of die binnen de contactgroep over de Vasotomie/Fysische Vasculaire Therapie die door L. Van Nispen op een verdacht commerciele manier wordt gepropageerd.

Heb zelf al een kleine 10 jaar CIAP met vooral het laatste half jaar sterk verergerende syptomen; kramp in grote tenen, verminderd gevoel in voeten, pijnprikkels ( nog niet voortdurend) etc.

Mvrgr. Klaas Heddema

1 2
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login