psma

Hallo Lotgenoten

Ik ben griet, 68 jaar en bij mij is virig jaar de diagnose Psma vastgesteld bij Umcg Utrecht. Ik had al eerder klachten maar het was eerst moeilijk  vast te stellen wat er aan de hand was. Het zit bij mij in de benen. Ik ben terechtgekomen in een situatie van altijd heel actief te zijn geweest in dat het steeds moeizamer wordt. Ben altijd iemand geweest van werken, sporten enz nu dus al in een scootmobiel.

Ik zou graag van lotgenoten willen weten of er mensen zijn die van Psma gegaan zij  naar ALS

Ik hoop op reacties om dat dit voor mij een manier is met  mensen in aanraking te komen die begrijpen wat het is. Ik woon in Friesland en volgens de neuroloog van het MCL ben ik de enige in haar praktijk.

Vriendelijk groet Griet

0

3 reacties

0

dag Griet, een beetje late reactie,maar ik kijk eigenlijk nooit meer op deze pagina, er staat zo weinig op en niemand reageerd. En nu zie ik jou staan, met de zelfde klachten !. Ook ik was altijd actief ,dit 3 in de weel aan sportief stevig wandelen. En nu iedere keer in leveren. Bij is het ook in beide benen begonnen, die doen nu niets meer, ik kan er niet meer op staan, ik heb sinds vorig jaar een elektrische rolstoel ,waar ik dankbaar gebruik van maak en ik lig vrij veel op bed .Ik wil heel graag van je horen ,hoe het verder gaat met jou, oja  ik heet ineke en ik ben 69 en woon in Tuk (vlakbij Steenwijk)

1

Hallo griet en Ineke Ook bij begon het in de benen, met een klapvoet en daarna steeds meer uitval. Lig nu op bd na een val, ik hoop weer wat achter de rolator te kunnen schuifelen, opstaan is zeer moeilijk en ik heb daarom een Trippelstoel en een stapopstoel Graag verneem ik hoe het met jullie gaat

dit bericht is gewijzigd door Clazina op 17 september 2016 om 14:40

0

hallo clazina  ...ook bij jou dus een verlate reactie   hoe is het nu met je na de val?  kun je al weer een beetje lopen?  bij mij is het op de zelfde manier verlopen  eerst klapvoet  ,moeite met op staan  geen kracht meer in de benen   ..toen nog wel wat trippelen met stoel..en nu niets meer .Uitval aan beide benen en lig ik grotendeels op bed  af en toe met de elektrische rolstoel op pad  ,daar hang lig ik een beetje in , want echt rechtop zitten gaat ook niet goed meer..  ik heb nu een plafondlift gekregen  ,die hijst mij dan op (toilet) en nar de douche en zet mij zo in de rolstoel.   van alles eerst normaal zelfstandig doen  ,na nu alles vragen..    Zo  ,dus een klein beetje verhaal van mij  .. en jij  nu?  is het bij jou ook verder gegaan met uitval?  ik hoor graag wat meer.. van Griet  hierboven reactie niets gehoord   das jammer ..want we hadden zo ieta van elkaar kunnen leten en of vragen... dus   ik hoor graag van je            Ineke

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login