Overstappen zorgverzekering/ hulpmiddelen in bruikleen

Ik krijg via de zorgverzekeraar een trippelstoel in bruikleen. Dit is voor deze voorziening volgens mij standaard. Nu vraag ik mij af hoe het gaat bij overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Wettelijk gezien is het een en ander geregeld zodat je geen problemen zou mogen krijgen bij overstappen en zou je niet zonder mogen komen te zitten. Nu is iets wettelijk regelen en de praktijk soms heel anders. Ik vraag me af of er mensen zijn met ervaring. Mensen die overgestapt zijn naar een andere zorgverzekeraar en een hulpmiddel in bruikleen hadden.

Ik weet nog niet of ik over wil stappen, vorig jaar heb ik dit wel gedaan in verband met de vergoeding voor fysiotherapie, maar inmiddels wordt dit via de basisverzekering vergoed in mijn geval. (chronische lijst) Mocht een andere verzekeraar veel goedkoper blijken te zijn (en geen beperkingen stelt voor acceptatie) dan ga ik het zeker overwegen. Maar hoe soepel gaat het met de overname van de hulpmiddelen?

Groetjes

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login