oproep CIAP patienten omgeving Utrecht

Deze oproep is voor de mensen die geinteresseerd zijn in een interview/gesprek met daarop volgend een of meerdere sessies. Je kunt reageren middels een mail naar mijn email adres: miretnet@gmail.com


Hallo,

Mijn naam is Mirette van Dreumel en ik ben student op de Holos Academie voor Massagetherapie in Utrecht. Momenteel ben ik 3e jaars en voor het vak Holistische geneeskunde zou ik graag een presentatie geven over het ziektebeeld Neuropathie. De presentatie is op 3 december.
Bij mijn vader is onlangs chronische idiopathische axonale polyneuropathie (CIAP) geconstateerd en dit is mijn motivatie om mezelf te verdiepen in het ziektebeel en ook, als dat mogelijk is, door middel van gesprekken en massages met een aantal CIAP patiënten/cliënten te werken.

Ik zou graag in contact komen met cliënten met neuropathie (CIAP) die graag gemasseerd willen worden. Een holistische massage is een langzame aandachtige massage waarbij de client kan ervaren waar spanning, pijn, klachten vandaan komen maar ook waar het wel prettig voelt in het lijf. Dit kan leiden tot meer bewustzijn en acceptatie van de pijn.
Daarnaast ben ik mij aan het specialiseren in het thema Rouw en verlies. 
Rouw en verlies komt een cliënt zeker tegen als de ziekte CIAP vast gesteld word, in de vorm van verlies van gezondheid, bewegelijkheid, werk en waarschijnlijk nog in meer vormen.

Mijn kleine onderzoek houd in dat ik een client interview (intake gesprek) en vervolgens een of meerdere sessies geef. 
Luisteren en voelen wat het lichaam te vertellen heeft, aanraking en bewust worden staan bij mij voorop evenals mijn afstemming met de client. Het gaat er bij holistische massages niet om dat ik de klacht kan wegnemen maar juist het voelen wat de ziekte met je doet, hoe je je voelt, waar emoties zitten.
Hierdoor is het niet noodzakelijk dat ik benen of pijnlijke plekken masseer. Rug, hoofd of voeten kunnen al veel ontspanning geven.

Ik heb een praktijk aan huis in Utrecht, helaas is de massageruimte op de 1e verdieping dus minder goed voor mensen met een beperking voor traplopen.

Interesse? Mail me.


Ik hoor graag van U.

Met vriendelijke groet,

Mirette van Dreumel

miretnet@gmail.com?
?

0

1 reacties

0

hallo, mij naam is jos van gogh, geboren in schiedam op 14 juli 1945.

ik heb vandaag ontdekt dat ik lijd aan CIAP. had er nooit eerder van gehoord.

even iets van mijn medische geschiedenis. na vele jaren als zelfstandig ondernemer te hebben gewerkt, besloot ik in 2003 (58jr) met een soort prépensioen te gaan.
in breskens als kassier bij de veerboot leek me wel leuk. Één of twee keer per uur kwam en ging er een boot, daar kun je oud mee worden dacht ik. door de lange perioden van nietsdoen tussen de boten en de verveling ging ik meerdere kopjes cup-a-soup per dienst nuttigen.
toen kreeg ik zeer zware bloedneuzen, die gauw een kwartier duurden; tot wel 5 keer per dag. met een bloeddrukmeter van een vriend, bleek ik een bloeddruk van wel 250/160 te hebben. bij de huisarts kreeg ik plastabletten en dat hielp wel wat te verlagen, zodat de bloedneuzen verdwenen. dat was m ijn eerste doktersbezoek sinds 35 jaar. 3jaar na mijn verhuizing,in 2006,ging ik terug naar Mheer (zuid-limburg) en werkte ik ruim 6 maanden per jaar voor vacansoleil en suncamp als beheerder in italie, frankrijk en spanje. dit jaar,(73jaar) voor het eerst niet gewerkt, maar een chaletje gekocht op de veluwe om het campinggevoel nog een tijdje vast te houden.
in 2005, kreeg ik jicht. hupsakkee, een anti-jicht pil erbij en diclofinac erbij tegen de pijn. en ja hoor ook nog een maagbeschermer erbij, want anders verdroeg ik de diclofinac niet.
vanaf 2006 kreeg ik van mijn huisarts in mheer er met en met een pilletje bij.dus plastablet, ace-remmers, beta-blokkers; maar mijn bloeddruk bleef 160+. ook een dagelijks onderhoudspilletje tegen de jicht.
ik had toen al pijn/dood gevoel in mijn voeten en ben doorgestuurd naar iemand die daar in de praktijk werkte voor mensen die diabetische voetproblemen hadden. die zei: daar moet je maar mee leren leven.
de huisarts tracteerde me toen op een extra pilletje, vastatine. je hebt pré-diabetes.
na 1 keer een pilletje te hebben geslikt, voelde ik me zo rot, dat ik met alle pillen ben gestopt. ik had echter met de anti-jicht pil even moeten doorgaan. een enorme jichtaanval was het gevolg. na nog 14 dagen de anti-jicht pil te hebben geslikt, en natuurlijk de diclofenac met maagbeschermer, ben ik gestopt met alle pillen, tot op de dag van vandaag.

de problemen met mijn overgevoelige voeten bleven, maar.....
op een dag had ik een ongelukje met een bloedend wondje onder mijn rechtervoet. precies na het eerste kootje van mijn grwelote teen. ik heb het nooit verbonden, lastige plek voor een pleister toch. de volgende morgen lekte er nog steeds een beetje wondvocht uit, maar later op de dag werd het al droog.
het meest opvallende was echter dat de pijn en het doof-gevoel onder mijn rechtervoet verdwenen was; behalve in het laatste kootje van de grote teen.!!!
vervolgens een tijdje later, met zo'n prikpen voor diabetes-tests een aantal keren een druppeltje bloed bij die rechter grote teen afgenomen. na iedere keer werd de pijn een beetje minder. op dit moment, is er in die teen nog een licht doof-gevoel over.
ik ben een paar maanden geleden naar mijn huisarts gegaan omdat mijn linker grote teen stijf stond en knalrood was en vroeg of hij misschien wat bloed wilde aftappen om de druk en de pijn te verlichten. hij zei me echter dat ik een MORTON teen had en wilde me doorsturen naar een orthodontist die kon dan passende steunzolen maken. snijden onder mijn voet, daar begon hij niet aan.
ik heb toen zelf met een chirurgisch lesje maar 2 sneetjes in mijn linker grote teen gemaakt. best griezelig, maar het hielp wel, maar de problemen met mijn linkervoet bestaan nog steeds, hoewel minder ernstig.

ik wil me liever door een ander laten helpen, maar zou dat liefst in het kader van wetenschappelijk onderzoek doen, met een medische diagnose, om misschien deze methode als behandelwijze voor meer mensen beschikbaar te maken.
dit jaar heb ik dus mijn 385 euro eigen bijdrage ziektekosten nog steeds op zak.ik ben een beetje afstandelijk van artsen geworden maar zou wel mijn bijdrage willen leveren.

josvangogh@hotmail.com
0644114724
ik reis regematig van ermelo,via eindhoven naar maastricht.?

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login