Deze website is verhuisd, je wordt automatisch doorgestuurd naar Myocafé.

Omgaan met pijn en stijfheid?

Ik heb vooral s'morgens veel last van stijfheid, en vroeg me af of er meer mensen zijn die dat hebben en wat ze doen om het sneller weg te laten trekken?

Ook heb ik vaak pijn in mijn spieren en gevrichten, weet iemand wat daarbij verlichtend kan zijn naast de bekende medicijnen?

Want 6 van de 7 dagen kan ik er niet van slapen.

groetjes Chantal

Samen staan we sterk!!!
1

34 reacties, pagina 1 van 2

1 2
1

Hoi Chantal,

toen mijn reuma nog onrustig was, had ik veel last van ochtendstijfheid. Wat mij toen goed hielp was warmte. Een hete douche om weer soepel te worden, of gewoon een kom thee in je handen houden voor je tanden gaat poetsen.

En ik maakte ook binnenshuis vaak gebruik van hotpacks. Dit zijn een soort gelzakjes met een muntje erin. Als je het muntje omklikt, wordt de gel hard en lekker warm. Ze worden ook wel zakwarmer genoemd.  Je kunt ze keer op keer hergebruiken.

Toen had ik wel een stuk of 30, maar in de loop van een aantal jaren zijn er zakjes kapot gegaan en is mijn reuma rustig geworden. Ik neem ze nu nog steeds mee als ik met koud weer op pad ga.

Wat mij ook goed hielp als een gewricht of spiergroep erg pijn deed, was een beetje rheumason erop smeren. Dat is een spierbalsem, net als tijgerbalsem, maar ik vind deze zware mentholgeur wel erg lekker. Ik koop het bij de toko en neem dan het groene potje.

1

Bedankt voor de tips, 

Dat van die warmte gelzakjes ga ik uitproberen, en de thee, goed idee om eerst thee te drinken en daarna pas je tanden te poetsen,ik doe nu altijd andersom, dus is maar een klein verschil, hoop dat het voor mij ook werkt.

De balsem weet ik nie of ik dat moet doen, omdat tijgerbalsem mij onderhuids ontstekingen geeft? (mijn huid word dan dikker en pijnlijk, vogens de arts kan mijn onderhuid niet tegen die hitte die via balsem erin trekt. Vandaar dat ik alleen maar opervlakkige dingen moet proberen zoals een kruik.

Een kruik helpt me opzich wel, maar is voor mij vrij onhandig omdat ik deze niet open of dicht krijg als ik veel last van stijve of pijnlijke handen heb.

Maar toch ontzettend bedankt.

Samen staan we sterk!!!
0

Hoi Chantal,

Misschien kan je inplaats van tijgerbalsem , SRL gelei van VSM proberen. Ik kan ook niet tegen tijgerbalsem en Srl kan ik wel verdragen. De pijn wordt dan dragelijk voor mij. S`avonds voor het slapen gaan ga ik nog even onder de douche zodat ik onstspannen naar bed ga. Ik slaap dan makkelijker in , maar het helpt niet altijd. De ochtend stijfheid is voor mij ook nog even zoeken , de tips van Bettie ga ik ook volgen. Ik moet altijd zo voorzichtig zijn want het heb al van alles gescheurd gehad in mijn voeten.

0

Hoi Chantal.

Leuk dat je me volgt. Ik heb 's morgens ook last van stijfheid blijf ongeveer een 5 minuten op de rand van m'n bed zitten en dan gaat het weer een beetje en dan een warme douch.

Groetjes annie.

Je bent niet alleen.
0

Ik lees dat de meesten van jullie s'morgens douchen, Hebben jullie dan niet al je energie al kwijt aan het douchen en afdrogen en okleden?

Ik douche meestal s'aovonds, omdat ik bang ben dat ik als ik s'morgens douche geen energie meer over heb voor de rest van de dag! (hoewel dit alleen maar ijn gedachte is, en ik niet weet of het in werkelijkheid ook zo is, Maar douchen is toch best een zware activiteit voor mij),

Hoe zit dat bij jullie?

Samen staan we sterk!!!
0

Ik douche niet altijd 's ochtends, maar een warme douche kan helpen tegen stijfheid. 's Avonds douchen is voor mij geen optie: mijn sluike haar wordt dan opeens een 'Tina Turner'-coupe. :)

Ik douche daarom vaak voor mijn middagrust. Een dutje doen lukt me niet, maar in een warme badjas (eventueel met deken) onderuit op mijn luie stoel voor de tv doet ook een hoop.

0

Ik douche alleen s"ochtends als ik niet van me stijfheid af kom. Ik heb sinds een paar maanden een douche stoeltje. Scheelt de helft van de energie .

0

Zijn jullie na het douchen niet heel erg moe?

Samen staan we sterk!!!
0

Ja, douchen is heel vermoeiend. Maar dat geldt eigenlijk voor alle 'gewone' dagelijkse activiteiten. De ochtendrituelen die mensen even snel doen voor ze naar hun werk gaan, kosten mij de hele ochtend.

Ik heb voor mij het douchen ook veel simpeler gemaakt. Ik gebruik alleen nog shampoo en conditioner, en de rest spoelt wel schoon. Geen gedoe dus met inzepen. De conditioner zou ik wel willen overslaan, maar daar is mijn haar op tegen... Afdrogen doe ik ook niet; ik trek mijn badjas aan en droog zo op. Mijn haar dep ik droog met een handdoek en verder droogt het aan de lucht op. Fohnen doe ik nooit (heb niet eens een fohn). En die enkele keer dat ik een bodylotion wil gebruiken, laat ik mijn man me insmeren. Dat eindigt altijd met veel gegiechel, maar lachen is gezond.

0

Ja das waar, ik heb helaas lastig haar, dat niet schoon wil worden naar 1x wassen, dus dat moet wel 2x, en dan de conditioner, want anders is het onhandelbaar. over het lichaam niet inzepen heb ik nog niet gedacht, dat doe ik nog wel, 

ben nu aan het twijfelen of ik mijnn haren nit korter zal knippen zodat ik geen staart meer hoef te maken, maar das wel een grote stap voor mij.

(ik werd vroeger al boos als ze er meer dan een halve cm af knipte)

Samen staan we sterk!!!
0

Mijn haar hing vroeger tot in mijn taille. Vanwege de reuma heb ik het af laten knippen tot ver boven mijn schouders. Maar daar had ik echt spijt van. Mijn fijne haar zat steeds in mijn gezicht te kriebelen, en ik kon geen elastiekje of haarklem gebruiken om het uit mijn gezicht te houden.

Het wassen was overigens wel veel sneller en makkelijker. Ook borstelen was sneller klaar.

Ik heb het weer laten groeien tot in mijn taille. Nu vind ik dat ook weer te lang, want het blijft overal achter hangen. Misschien dat ik het ter hoogte van mijn schouderbladen afknip.

0

Ik heb zelf krullend en pluis haar. Ik was ook elke keer in de weer met shampoo en conditioner. Paar maanden geleden zat ik bij de kapper en raakte aan de praat. Ik heb uitgelegd wat het probleem was en daar had ze wel een creme voor van wella. Je hoeft het maar 1x in de week aan te brengen in je haar. Ik heb nu geen klitten en pluis haar meer. Je hebt het ook in flacon dat je het in je haar sprayen. Maar die was helaas op , ik heb nog geen nieuwe gehaald want de creme is nog lang niet op. Dus ik kan nu gewoon douchen zonder elke keer me haar te wassen. Misschien is het een tip.

0

Mijn haren waren eerst een hele lange tijd tot net boven mijn kont, toen heb ik ze kort laten knippen, en toen het opgeschoren gedeelte langer groeide en niet meer zo pikte in mijn hoofd was het eigenlijk een fijn kapsel, (kon het goed wassen, het kammen was niet zo zwaar) maar ik vind het altijd moeilijk om de stap naar de kapper te maken, dus nu zijn ze weer gegroeid tot halverwege mijn schouderbladen. En ik heb toch wel weer moeite met ze te kammen en te wassen. Ik draag ze altijd in een staart, omdat ze los overal in hangen, maar ook de elastiek erin doen word steeds moeilijker en pijnlijker. Dus vandaar dat ik ze denk ik weer kort wil laten knippen maar niet zo opgeschoren kort hoor, ik denk zo'n soort bobkapsel lengte, en dan wat ik laagjes, Maar dan wil ik wel advies van de kapper wat mij zou staan e wat ook mogelijk is met mijn haar, want daar kun je niet zo veel mee. (als je het op föhnt of stylt met haarlak wax of cel, of wat dan ook, maakt niet uit naar 10-20 min licht alles weer plat, en dan heb ik nog die weerborstel midden op mijn voorhoofd, die maakt dat de scheiding altijd in de midden valt, tenzij je het vast zet). Dus dat wordt nog moeilijk.

Maar ja die stap hè...

Wat die créme waardoor je ze niet elke keer hoeft te wassen, die kan ik iet gebruiken, want ik heb snel vet haar, en die créme bevorderd dat proces ook nog eens extra. Maar ben blij voor je dat het voor jou ook werkt.

Hebben jullie dat gesprek van Corne over eigen hulpmiddlen en oplossingen ook al eens bezocht?

Hoe meer mensen dat doen des te meer we aan elkaar hebben. toch?

Samen staan we sterk!!!
0

Ben vandaag naar de internist geweest. -> Hoef niet meer terug te komen bij hem.

Gelijk even bij mijn revalidatiearts langs gegaan om aan te geven dat ik momenteel erg hard achteruit ga, maar ze wist niet of ze er wat mee kon of moest doen!

Vond dat een beetje raar maar goed. moet volgende week donderdag maar even bellen, want ze gaat even overleggen met een ander. dus ben benieuwd wat daaruit komt.

Samen staan we sterk!!!
1

Vervelend te horen dat het slechter gaat. Ik hoop dat de revalidatie-arts snel met iets passends komt! Sterkte!

0

Dank je, en ik hoop ook dat de revalidatiearts snel met iets passends komt, want het is zo wel erg zwaar.

Maar goed, we houden de moed erin!

Samen staan we sterk!!!
0

Hoi Chantal,

Sinds kort let ik heel goed op wat ik eet. Ik koop geen producten waar de E621 t/m E628 (smaakversterker) in zit verwerkt. En ik kan je zeggen... het gaat steeds ietsje beter. Slapen doe ik weer heerlijk en 's morgens sta ik ook ietsje fitter op en kan redelijk goed de trap af komen. Ook voel ik me minder moe. Misschien kun je hier iets mee...

0

Hoi Sunshine,

Vanwaar neem je die E621 t/m E628 producten niet?

Wat doen die producten dan zogezegd?

Samen staan we sterk!!!
0

deze produkten worden toe gevoeg om de smaak van het produt te versterken

ik heb bij het UMC utrecht mee gewerkt met betrekking tot deze produkten

het is niet wetenschapelijk te onderbouwen dat deze stoffen een nadelige werking hebben op reuma ik heb mee gedaan aan een onderzoek van 6 maanden waarvan 3 manden gebruik van deze E produkten en 3 maanden zonder

bij mij was het zo dat de reumsa waarde in mijn bloed zonder gebruik van E produkten hoger was dit was bij 45 % zo dus baat het niet het schaad ook niet

dan nog even dit een eider van ons heeft smorgens stijfheid bij het opstaan ik heb nu een systeem van slapen en bewegen wat bij mij goed werkt

ik ga bij tijds naar bed sta na een uur of 4 slapen opdoe dan wat rek en strek oefeningen ga dan weeer slapen na 2 uur herhaal ik dit tot de volgende ochtend

ik heb hierdoor geen last meer van ochtend stijfheid

pijn is een andere zaak die is er altijd

mvg jacko

0

Ik begin elke ochtend met een ochtendgymnastiekje. Je kan zelf kiezen welke oefeningen bij jou best passen. Zo worden je spieren van binnenuit verwarmd en je voelt je meteen energieker (en wakker). Als ik één dag door een of andere reden mijn ochtendgymnastiekje mis, voel ik me de hele dag stijfjes.

Ik hoop dat het jou kan helpen.

Succes!

0

ik slik 3x daags baclofen hiervoor. Dit is een spierverslapper.  Nadeel is wel dat je duf wordt van dit medicijn. Echter de verkrampingen zijn wel weg.

S'nachts zorgen dat je spieren goed warm zijn door kachel of electrische deken. Pyama broek evt. sokken. Dit helpt bij mij de laatste weken goed.

 

 

 

0

Bettie, bedankt voor je tip van de herbruikbare handwarmers in je reactie van 5 november.

Ik gebruik ook handwarmers, maar deze zijn niet herbruikbaar. En aangezien ik grootverbruiker ben zijn herbruikbare wel erg handig!

Groeten, Margon

0

Hoi Margon,

Die herbruikbare handwarmers heb ik een paar dage terug bij de blokker gekocht, zijn wel kerstfiguren, maar dat vind ik niet zo erg.

Ze lagen in de eurobak.

Samen staan we sterk!!!
0

ik leg momenteel een kersenpittenzak even in de magnatron en kan daarna mijn handen lekker warm maken.

groeten,lena

Lena
0

Ik heb sochtend,s ook altijd het meeste last,ik denk dat dit komt omdat je de hel nacht stil ligt,ik ga meestal even onder de douche zitten!!

Sientje
0

ik heb vorige maand in duitsland speciale sloffen gekocht met daarin een soort graan. Deze sloffen kun je in de magnetron verwarmen, de graankorrels houden de warmte vast en zo heb je ongeveer 2 uur heerlijke warme voeten. Het werkt als een soort kersenpitzak, maar het fijne is dat het om je hele voet heenzit.

Reel
1

He, zulke sloffen als Reel beschrijft, heb ik volgens mij bij de Aldi zien liggen.

0

ik zorg dat ik me warm aankleed in deze periode,want als ik dat niet doe slaat bij mij alles vast.

ook maak ik dankbaar gebruik van de elektrische deken vanaf de herfst tot aan het voorjaar,zodra het weer wat warmer wordt dan haal ik hem van bed af!

en een goede matras en hoofdkussen dat scheelt ook een hoop!

0

Hoi Chantal,

Ook ik ben s'morgens erg stijf soms gaat het zelfs de hele dag niet over omdat het vooral mijn knieen zijn draag ik dan kousen tot over mijn knieen (HEMA) verder ook lekker warm douchen en afwassen in flink warm water.

0

Je zou wat lichte oefeningen kunnen doen. Heb je al eens overwogen op yoga te gaan? Daar zijn oefeningen bij die mij goed helpen de ochtendstijfheid te verminderen.

Joanna
0

Ben zelf leverancier van elektrische massagestoelen en merk dat regelmatig mensen langkomen om een stoel te kopen tegen (spier) stijfheid. Veelal zijn dit mensen met reuma klachten. Ik nodig je graag uit in onze showroom in Amersfoort om zelf te ervaren of een stoel voor jouw iets kan zijn. Uiteraard kan je langskomen zonder enige verplichting.

Bel graag vooraf even voor het maken van een afspraak 033 30 200 10 , zie verder www.totatlseat.nl

0

Ik heb voor op mijn handbike een benenjas gemaakt, die rondom helemaal wind en water dicht is en gevoerd mat fleece, die gebruik ik als het buiten koud is, morgens de kop thee helpt me goed, even als de hotpacks.

Samen staan we sterk!!!
0

Oh, zo'n benenjas lijkt me wel wat! Ik heb nu het beeld in mijn hoofd van die lange jassen zoals cowboys die droegen. Los hebben ze een lange split van achter. En als je de riempjes om je been vast maakt, heb je het lekker warm (en flappert je jas niet achter je aan).

Ik heb pas een paar wanten van lamsvacht voor op de fiets gekocht. Winddicht en waterdicht houden ze heerlijk mijn handen warm. Alleen zijn ze zo bulkig dat je ze niet even in je jaszakken propt...

0

Dat lijkt me ook een mooi gezicht, maar de benenjas die ik bedoel, is meer een slaapzak, in zithouding, waar je dan zogezegd in zit. Met aan de zijkant een rits en aan de andere kant riempjes om de bovenflap op te rollen en vast te zetten. Als je bv in een restaurantje zit, dan hoef je niet op te staan. Ook zit er bovenop een zak voor de sleutels en de portemonee, zodat de jas niet open hoeft als je bij de voordeur staat. 

Samen staan we sterk!!!
1 2
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login