Neuralgische Amyotrofie

Gisteren is Neuralgische Amyotrofie fastgesteld

ik ben zeer onervaren wat deze ziekte betreft .

heb het nog nooit eerder gehad

volgens de neuroloog gaat dit over en duurt het ongeveer 4 maanden

op dit moment weet ik nog niet hoe ik verder moet wat betreft fysiotherapie

wie heeft hier ervaring mee waar ik wat mee kan?

0

4 reacties

0

Dag Geertormel ik lees dat U ook  N.A heb  van af 2012

Ik heb dat ook nu al ruim twee jaar in de schouder maar nu beginnen al mijn spieren pijn te doen ik twee keer bij de fysio.maar in oktober start ik op de Radboud ,met de ergo en fysiotherapie mij spieren gaan wel terug.?

Geniet van alle mooi,s wat er is
0

Het hangt er van af of u een lichte of zware aanval hebt maar het gaat langer duren dan 4 maanden. Ik zelf heb in 2009 een aanval gehad die vrij ernstig was en heb tot op de dag van vandaag nog steeds klachten.

0

Bij mij is de diagnose pas na heel veel jaren gesteld in het LUMC. Men ontdekte daar dat er een spier in mijn schouder afgestorven is nadat er een MRI scan was gemaakt. In het verleden ben ik aan een nekhernia geopereerd en zelf denk ik dat het toen ontstaan is. Ik heb niet plotseling pijn gekregen maar in het begin kreeg ik pijn als ik iets boven mijn hoofd moest doen en andere lastige bewegingen, die pijn trok wel snel weg maar in de loop van de jaren werd het steeds erger. Ik kreeg pijn bij lopen, zitten en allerlei bewegingen. Alleen bij liggen heb ik geen pijn. De diagnose is in februari van dit jaar uiteindelijk gesteld en ik sta nu op de wachtlijst voor revalidatie. Wat ik echter niet begrijp is dat ik bij iedereen die dit heeft lees dat de pijn plotseling is ontstaan terwijl het bij mij geleidelijk is gegaan. Hoewel de diagnose dus wel door een orthopedischh chirurg aan de hand van een MRI scan is vastgesteld, heb ik nog steeds mijn twijfels. Hoe is dat bij jullie gegaan? 

1

Bij mij is NA eind september geconstateerd en het is waarschijnlijk onstaan na een 'trauma'een val die ik vorig jaar januari heb gehad.

Ik sta nu sinds die tijd ook in de wacht om te starten met revalidatie en ben heel erg aan het nadenken hoe het nu verder moet qua werk (ben 31) en prive (kinderwens).

Ik heb de laatste weken heel erg mijn dagplanning aan moeten passen op geleide van de pijn heb ik een goede dag dan kan ik redelijk wat doen maar als ik een slechte dag heb dan loop ik van bed naar bank via de keuken voor medicatie en dan ga ik wat lezen of een puzzel maken o.i.d. Dus dagindeling en doelen aanpassen en accepteren dat dingen soms niet lukken/niet gaan (vind ik heel lastig) maar je ertegen verzetten levert alleen maar meer spanning en stress op en meer spanning en stress zorgt er bij mij voor dat ik meer last heb van de klachten van NA.

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login