Loopfiets

Ik ben René en ben gediagnosticeerd met IBM. Ik val onverwacht en meestal naar achteren en vervolgens lukt het me niet om weer omhoog te komen. Daarom lijkt het me handig om een loopfiets te gebruiken. Mijn vraag is, heeft iemand hier ervaring mee en wat voor loopfiets gebruik je?

Ik lees het graag. Alvast bedankt

0

2 reacties

0

Hoi Rene. Ik heb nu 2 jaar een loopfiets. Deze gebruik ik omdat staan en lopen voor pijn zorgt. De loopfiets heb ik aangevraagd via de ziektekostenverzekering (VGZ) Zit in het basispakket. Procedure is: eerst een verwijzing van de huisarts, deze indienen bij de ziektekostenverzekeraar. Vervolgens kwam een fysiotherapeut van de VGZ bij mij thuis om vast te stellen of een loopfiets een adequaat loophulpmiddel voor mij is. Na akkoord is de loopfiets besteld en heb ik hem in bruikleen. Ik heb er veel plezier van.  Gebruik hem tijdens het winkelen, korte wandelingen en als zitplek bij bijvoorbeeld optochten. Succes

Willem

0

Ik ben erg enthousiast over.mijn loopfiets. Ik hebeen Rollick die eensuper lage instap heeft en simpel een driewieler kan worden als mijn stabiliteit tzt te wensen overlaat. Met een brief van de revalidatiearts bij de zorgverzekeraar aangevraagd. VGZ heeft geen contract met deze firma en vergoed daarom 80%. Je krijgt hem 2wekdn om uit te proberen. 

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login