leuke tips voor dagjes uit

Het leek mij leuk om in dit draadje tips te plaatsen voor dagjes uit die je gemaakt heb, en daar je ervaringen over te vertellen.

Ik zal vast beginnen. Vandaag zijn we in Garderen geweest bij het zandsculpturenfestijn geweest. Het was echt schitterend. Niet heel erg groot, en daardoor ook nog lopend te doen, met onderweg genoeg mogelijkheden tot zitten. Ook met de rolstoel goed te doen, alles is rolstoeltoegangelijk, en voor de prijs hoef je het niet te laten.

Het thema dit jaar is Koninklijke huize door de jaren heen.

Wij hebben ervan genoten.

 

gr. Marloes

1

12 reacties

0

Zondagmiddag een uitstapje dichtbij huis, op de fiets. Oudste zoon op zijn (bijna) nieuwe fiets, de jongste op zijn elektrisch ondersteunde driewieler. Het stuk langs de dijk, door de uiterwaarden, pootje baden in de Rijn, daarna "onderlangs" onze berg en daarna door het bos terug. Een mooi rondje, met mooie uitzichten op de uiterwaarden en onze stad.

Het werd onbedoeld nog spannend. Het rode lampje van de accu van de driewieler brandde, ging bij het stoplicht knipperen...maar we hebben het helemaal tot aan huis gered. Was toch ook wel goed om dat eens uit te proberen, zo hebben we een beetje een idee van de actieradius van het rode gevaarte.

0

Zaterdag zijn we naar het Beeld & Geluid in Hilversum geweest, ook dit was weer een leuk uitje, vooral een aanrader bij slecht weer (niet dat het dat was hoor hihi). Goed rolstoeltoegangelijk, vriendelijk personeel ook, erg behulpzaam bemerkte ik.

dit bericht is gewijzigd door d19marloes op 29 juli 2012 om 23:35

0

Zaterdag zijn we naar het Beeld & Geluid in Hilversum geweest, ook dit was weer een leuk uitje, vooral een aanrader bij slecht weer (niet dat het dat was hoor hihi). Goed rolstoeltoegangelijk, vriendelijk personeel ook, erg behulpzaam bemerkte ik.

0

Zaterdag zijn we naar het Beeld & Geluid in Hilversum geweest, ook dit was weer een leuk uitje, vooral een aanrader bij slecht weer (niet dat het dat was hoor hihi). Goed rolstoeltoegangelijk, vriendelijk personeel ook, erg behulpzaam bemerkte ik.

0

Ik ben gisteren met onze twee zoons naar het Spoorwegmuseum geweest. Leuk uitstapje, met de trein ernaar toe en vanaf Utrecht de sprinter naar Utrecht Maliebaan. Het was er op zondag best druk (vooral omdat er een festijn was van een tekenfilmtreintje...en dat treintje heette niet eens Thomas...waar een heleboel peuters met hun ouders op af kwamen)...maar we hebben ons wel vermaakt.

Het museum zelf is rolstoeltoegankelijk, maar de meeste treinen zelf en enkele attracties niet. De treinen die je van binnen kunt bekijken kun je meestal in via een smal trappetje. Er zijn een boel loopbruggen met van dat roestvrijstaal met een heleboel kleine gaatjes. Die gaatjes vormen bubbeltjes en als je er met een duwrolstoel overheen rijdt hobbelt dat nogal (beetje het gevoel als vroeger achterop bij je moeder op de fiets over een klinkerweg). Er is een lift naar de loopbruggen, van bovenaf heb je een mooi uitzicht over de treinen. De deuren naar het buitenterrein gaan heel erg zwaar...heel lastig openhouden als je er met een rolstoel doormoet. Met de vloeren moet je ook oppassen, op sommige plekken erg ongelijk en  dan zitten er ook nog van die spoorrails in ;-)

0

Oeps, ik klikte 1x te veel.

Nog maar even een ervaring, dat was in de trein op de terugweg. We stapten op Utrecht Centraal keurig in bij een "rolstoelbalkon". Maar bij het uitstappen bleek de deur aan de andere kant niet open te kunnen...en die deur moesten we juist gebruiken om uit te stappen in Ede-Wageningen. Nu is dat in ons geval nog geen ramp, want zoon is nog mobiel en duwrolstoel nog zo klein dat ie makkelijk te tillen is. Het was een dubbeldekker, maar gelukkig was er een aangrensend balkon waarvan de deur wel open ging. Maar met een grotere of elektrische rolstoel kun je dan dus gewoon niet uitstappen!

dit bericht is gewijzigd door ernamaters op 6 augustus 2012 om 15:38

0

Met schoolreis zijn we naar Duinrell geweest en gelukkig is meisje nog mobiel genoeg om zelf ergens te komen want het begon al bij de busuitstapplaats... de ingang daar heeft nogal last van achterstallig onderhoud (zullen we maar zeggen...) en het enige kleine stukje waar we met de rolstoel fatsoenlijk konden rijden werd inbeslag genomen door een dame van Duinrell zelf en die weigerde om opzij te gaan want ze moest tellen hoeveel kinderen er binnen kwamen. Dus meisje moest uit de rolstoel en naar binnen lopen en mama mocht de rolstoel door de kuilen heen rijden.

Het paden in het park zijn (vooral met een Quicky) best spannend te noemen... rechtuit kost nogal wat spierkracht. Dochterlief wilde graag in de rodelbaan en werd de brug op gelanceerd want mama had geen erg in het opstaande randje (sorry meisje)..

De invalidetoilet hebben we ook uitgeprobeerd en daar constateerden we dat het maar goed is dat ze nog van het toilet af kan komen om een wcpapiertje te pakken want dat apparaat hangt erg buiten handbereik.

En als laatste een ijsje bij de busuitgang... daar liggen klinkertjes om het hele gebouw heen dus dat  werd een schudijsje...

We kennen geen beperkingen, alleen maar mogelijkheden!
0

En de eerste schoolvakanties zijn weer begonnen! Hebben we nog nieuwe tips voor elkaar?

gr.Marloes

0

Ik ben vorige week naar Amsterdam geweest. Madam Tussaud was erg leuk. En met een duwrolstoel prima te doen. Helaas zijn el. rolstoelen niet mogelijk. Wel van te voren bellen als je met een rolstoel een bezoek wil brengen, dit ivm de supoost.

Verder vind ik amsterdam erg rolstoelonvriendelijk!

0

Hoi Marloes,

Ben ik wel benieuwd in welk opzicht Amsterdam rolstoelonvriendelijk is? Heb zelf geen ervaring hoor!

Groetjes, Erna

0

Heb geen uitnodiging gehad. Wil wel graag de nieuwsbrief ontvangen.

 

dit bericht is gewijzigd door d19marloes op 1 september 2013 om 18:27

Weegschaaltje
0

Hoi Marian, Ik denk dat je reactie niet bij het juiste item staat? Zo wel dan graag even om welke uitnodiging het gaat??

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login