Deze website is verhuisd, je wordt automatisch doorgestuurd naar Myocafé.

Koude ledematen als gevolg van reuma in familie

Hoi, ik ben Benji.

 

Mijn moeder en ik hebben allebei last van winterhanden en voeten.

Ook worden we gauw blauw en krijgen onderkoelingsverschijnselen.

Ik zoek mensen met hetzelfde probleem. Aan mijn vaders kant zit reuma in de familie en ik heb wel een erfelijke aandoening die in de familie zit. Mijn vingers worden eerst blauw en dan loopt het bloed eruit weg en raken ze onderkoeld. Ik slik nu een homeopatisch middel dat schijnt te helpen. Mijn bloedsomloop is gewoon bij koud weer en tocht in ene erg slecht. Wie herkent dit?

Groeten, Benji

0

3 reacties

0

Hallo Benji!

Ik heb al,zolang ik me kan herrinneren, Raynaud. Alleen blijft het bij mij niet beperkt tot de vingers en tenen,maar doen delen van mijn lijf als oren,stukken bovenbeen en meer (vooral in de wintermaanden) ook mee. Ik heb de Raynaud in combinatie met Fibromyalgie en kreeg van de reumatoloog te horen,dat Raynaud vaak i.c.m een andere reumatische aandoening voor komt. Als advies kreeg ik "warm kleden" en kou vermijden,wat erg lastig is in de wintermaanden,haha! Zelfs in de zomer hoef ik mijn hand maar in de koelkast te steken om iets te pakken en ik heb een dooie vinger. Al wat ik doe, is inderdaad warm kleden,vrij snel handschoenen dragen als ik naar buiten ga en als het "ontdooien" te lang duurt,rustig laten ontdooien onder een lauwwarme,stromende kraan. Het is even bikkelen,want het is vrij pijnlijk,zoals je zelf misschien ook wel weet,maar wel prettig als de handen weer warm zijn! Ik wens jullie veel sterkte voor de komende,koude maanden!

Groeten,Cindy.

0

Hoi Benji

Ik heb RA en ook last van blauwe handen , voeten en gezicht. Het advies van mijn dokter was goed warm aankleden voor al de handen. Het is erg pijnlijk en als het te lang duurt voordat ik ben opgewarmt dan ga ik douchen. Bij mij helpt het prima maar het is geen pretje. Veel strekte .

Groetjes Tamara

0

Hallo Benji,

Ook ik heb het fenomeen Raynaud i.c.m RA.

In de wintermaanden slik in medicatie voor het tegen gaan van mijn "dode" vingers en voeten. Dit zijn gewoon bloedvatverwijders. Voor mijn gevoel word het daardoor wel minder maar helemaal verdwijnen doet het niet. In ieder geval is het belangrijk om je warm aan te kleden ook je vingers, voeten. Wol werkt erg goed. en i.p.v. handschoenen, wanten aan doen.

 

Succes

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login