HMSN en handen

Hallo,

Ik heb HMSN type 3, o.a handen die behoorlijk aangedaan zijn, (krachtsverlies en klauwstand van de vingers). Sinds einde 2009 heb ik Knucklebenders, dit om de vingers toch nog in gestrekte positie te krijgen en zo (wat makkelijk) de dingen kan blijven doen zoals schrijven, typen, knippen en plakken en bekers vasthouden. Dit bevalt best goed, maar houd helaas de achteruitgang niet tegen.
Nu is de vraag: is het nu de tijd om te opereren? Ja we denken van wel. Nu kan het nog allemaal (net) wel, dus.............
op 28 november 2011 zal ik aan de eerste hand geopereerd worden.

Zijn er hier die ervaringen hebben met ingrepen voor bovenstaande?

Groeten,
Marloes

0

19 reacties

0

De operatie achter de rug. qua pijn is het prima gegaan. ben nu 2x in de week naar r'dam voor de fysio. heb sinds vorige week een afneembare spalk. die gaat alleen af bij de arts en fysio.

gr. marloes

1

hoi marloes ,ben sinds vandaag lid hier,je hebt inmiddels je lang verwachte operatie gehad lees ik ,ben erg benieuwd naar het resultaat de hand operatie van mij heeft niet geholpen me vingers staan weer net zo krom heb aanstaande dinsdag weer een afspraak bij de neuroloog afwachten dus maar weer zoek ook mensen die hand of voet operatie,s gehad hebben hoop dat er meerdere reageren groet mark

0

k had je op facebook bericht dat het zover was, en ook daarna nog berichtje maar je reageerde niet dus dacht die heeft het niet gezien.

 

ik ben nu weer terug van de fysio, en de hand blijft dik en stijfachtig. maar het gaat wel steeds beter. gr. marloes

0

hoi

klopt had het ook niet gezien tot ik op je profiel klikte

deze meldingen krijg ik ook niet binnen gaat goed hahaha

blij te horen dat het beter gaat

ik ben inmiddels weer bij een andere neuroloog geweest

en die vondt me hand er goed uit ziet tewijl me vingers weer helemaal krom staan ja maar meneer u kunt de vingers toch weer bewegen meer winst valt er niet te halen

weet het nu ook even niet meer

0

hoi mark,

 

waarom maak je niet ter orientatie een afspraak in Rotterdam bij de specialist, dan kan je het oordeel van een expert horen.

 

gr.

marloes

0

We zijn net thuis, en helaas waren beide artsen niet heel erg enthousiast over de status van de hand, het vocht blijft een probleem. De hand is erg stijf, dit kan wel een jaar duren voor we een eindresultaat gaan hebben. Over 6 weken weer een afspraak, dan hoopt hij dat de verklevingen een stuk minder zijn. Hij is terughoudend met ingrijpen daarop, maar er moet dan wel een beter resultaat zijn.
Dus de fysio duurt nog wel een tijd.

Ik blijf positief en blijf mijn best doen!!!!!!!!!!!!!

0

het is weer bijna 6 maart dan heb ik weer afspraak met de arts. Ik ben erg benieuwd wat het oordeel van hem is, heel erg veel beter gaat het helaas nog niet!

Hoe gaat het met jou Mark?

gr. Marloes

0

hoi

hoe is het nu gaat het al beter met de hand

ben erg benieuwd hoe het is

heb inmiddels met andere artsen gesproken en zijden

dat de spieromlegging in me ellebogen helemaal geen zin heeft

bij een hmsn patient dat moet echt in de onderarm gebeuren

dus hou me op de hoogte als je wilt

verders gaat het wel ben vreselijk moe alleen

en dat maakt me zorgen om heb twee jonge kids

en de vakantie komt er aan 3 weken verzorgen en bang dat ik dat niet ga trekken in me eentje en ex werkt ondergeen beding mee

ben ik erg mee bezig

groet mark

0

Hoi Mark,

 

Sinds begin mei gaat het langzaam een beetje vooruit. Deze week had ik geen verbetering, maar de afgelopen keren bij metingen iedere keer een kleine verbetering, dus dat stemt mij positief.

26 juni heb ik weer een afspraak met de arts.

 

gr. Marleos en jij sterkte ermee.

0

Het is nu 10 maanden geleden dat ik geopereerd ben aan de rechterhnd, helaas ben ik nog niet aan het eind, en zal dat voorlopig nog wel duren voor het zover is.

Ik heb helaas (gezellig is het wel:)) nog steeds fysio in Rotterdam en volop met spalken bezig. Het resultaat is teleurstellend. Zoals het er nu naar uitziet ben ik eind van 2012 gewoon weer aan de beurt op de ok!

 

Mark: Hoe is het met jou?

 

Gr. Marloes

0

hoi hoi balen zeg dat het gewenste resultaat uit blijft

hier gaat het redelijk tot goed ,krijg sinds kort b12 injectie,s en moet zeggen daar reageerd me hele lichaam op ben veel minder moe en heb minder pijn krijg ze nu elke 2 weken 10 keer en dan weer bloed prikken ,het lopen wordt er natuurlijk niet beter op dat zou wel een wonder zijn verders ben ik nog te goed voor operatie,s kan me redelijk redden met schoenen en me hand ja dat komt nooit meer goed zijden ze operatie heeft geen zin zeggen ze ,kan ze redelijk buigen nu het warm buiten in is maar ja met de winter moet ik maar zien wil nu via een ander fysio praktijk kijken of ik iets met zwemmen of lichte fitness kan doen ben een man  aan het volgen via forum die dat ook doet en die boekt redelijke resultaten minder spasme en zo dus ben benieuwd heb het hoogste ziekenfonds pakket mag ik 15 keer fysio doen zeggen ze dus proberen waard succes met alles en spreken mekaar groet mark

0

Ik ben een aantal weken geleden weer op bezoek geweest bij de arts die geopereerd heeft. En we hebben besloten om in januari een nieuwe poging te doen om de rechterkant beter te krijgen. Uit testen afgelopen donderdag is gebleken dat de spier weinig doet. En op de echo zagen we nog veel vocht zitten, maar ook dat het ergens vastloopt, maar we hebben nog niet gevonden waar het vastloopt helaas. In december weer een afspraak met de beide artsen en met de fysio, dus dan bespreken we verder hoe en wat. Gr. Marloes

0

.

dit bericht is gewijzigd door Airikr op 7 november 2012 om 15:59

0

dit bericht is gewijzigd door Airikr op 7 november 2012 om 16:01

0


dit bericht is gewijzigd door Airikr op 7 november 2012 om 16:00

0

hoi

o spannend weer ,succes alvast

hier weing veranderd operatie,s zijn geen optie

vind even prima zo volgend jaar verder zoeken

naar andere artsen

fijne dagen en een goed 2013

gr mark

0

28 januari komt erg dihtbij, maar ik geloof dat ik er wel weer klaar voor ben.

0

hoi erg benieuwd hoe het gegaan is !!!

0

de verklevingen zijn allemaal verwijderd. het is nu afwachten voor het resultaat. heb al 3 x fysio gehad, edat blijft voorlopig even zo.

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login