HMSN / CMT: zijn er aanbevelingen tot het verrichten van specifieke trainingen?

Hallo, ik heb problemen aan mijn voeten; het lukt me met name niet om mijn linkervoet "recht" neer te zetten en heb een hoge steunzool in mijn schoenen.

Ik merk dat het langzaam maar zeker achter uitgaat. Zo kost het me meer moeite om met gewicht in mijn handen normaal een trap af te lopen. Ik zet dan eerst een voet op een trede om dan de andere voet er maar naast te zetten.

Ik zou graag willen weten of het aan te bevelen is om specifieke trainingen te verrichten; bijv om de voet met extra gewichten op te gaan tillen of andere specifieke handelingen te verrichten.

Ik heb begrepen dat er mensen zijn dit dit juist afraden, want je zou daardoor juist eerder minder gevoel in je voeten krijgen.

Zijn hierover duidelijke meningen?

Groeten,

Vincent

0

2 reacties

0

Hallo Vincent,Training kan nooit kwaad, maar het is wel heel verstandig om dit onder begeleiding te doen zodat je het juiste doet, en niet iets verkeerd of overbelast.

Maar training is nooit verkeerd, wel is er veel verschil in ervaring van of het werkt. Het verschil kan minimaal zijn.

Maar je klachten/problemen die je hier beschrijft zijn niet onbekend.

groeten

Marloes

0

Ik heb hetzelfde probleem,  stretchen van achillespees is heel belangrijk. Ik doe dagelijks oefeningen thuis en ga 2 keer per week naar een kinesist omdat die mij nog beter kan stretchen,   hierdoor kan je misvormingen van voet mee voorkomen.

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login