High Sensitive Personality

Hallo,

Ik ben 18 jaar en ben een HSPér. Hier ben ik zelf achter gekomen na vele jaren.

Op mijn 12e werd ik ineens erg veel moe, kreeg reumatische klachten en was erg wisselvallig in mijn humeur. Na vele lichamelijke en geestelijke onderzoeken kwam hier echter niks uit. Ik heb geen stoornis en lichamelijk ben ik gezond.

Ondanks deze uitslag werd ik steeds vermoeider en kreeg ik steeds meer pijn. Hierdoor zijn er door de jaren heen veel onderzoeken geweest, waar echter weer niks uit kwam.

Zelf ben ik nu het boek 'Hooggevoeligheid' aan het lezen. Dit boek is persoonlijk gericht en legt niet alleen uit wat je moet doen, maar ook waar het vandaan komt.

Ik ben een fulltime student en werk daarnaast in de zorg. Ookal geniet ik van mijn werk en schooltijd. Het is bijna niet te doen.

Mijn HSP uit zich vooral doordat:

- Ik erg veel reumatische klachten krijgt, als ik overprikkeld raak. - Ik erg veel stemmingswisselingen krijg na een moeilijke tijd.     -Maar ook dat ik erg moe ben altijd, omdat ik prikkels en emotische van andere niet kan scheiden van mijn eigen emoties.

Omdat ik eigenlijk nog een kind ben, is het voor mij heel moeilijk om een 'lot genoot' te vinden van mijn eigen leeftijd aangezien de levensface. Zelf woon ik in Apeldoorn waar helaas vrij weinig is om deze te vinden.

Ik weet gelukkig wel van mijzelf wat belangrijk voor mij is, wat ik moet doen om op het goede pad te blijven, waar ik niet tegen kan en waar ik van genieten kan.

Ik hoop dat ik hierdoor iemand vind om mee contact te leggen, zodat we elkaar kunnen helpen met bepaalde dingen.

Ookal ben ik nog maar een kind, ik weet heel veel van HSP af waardoor ik nu in staat ben andere te kunnen helpen met vragen. Niet door te mediteren, veel geld uit te geven of naar consulten te gaan. Maar ik merk dat op het moment dat iemand weet WAT iets is en WAAR het vandaan komt. Dit al heel veel rust geeft voor acceptatie.

Met vriendelijke groet,

0

1 reacties

0

Welkom HSP'er,

Uit jouw verhaal maak ik op dat jij doelt op een hoogsensitieve persoonlijkheid. Je hebt bij je account staan dat je hereditaire spastische paraparese hebt, een neuromusculaire aandoening (in de wandelgangen wordt dit ook wel spierziekte genoemd) die veroorzaakt wordt door een genetische afwijking en erfelijk is. Bedoel je nu met je schrijven dat  je een hoogsensitieve persoonlijkheid bent met hereditaire spastische paraparese? En/of zoek je iemand om je verhaal over hooggevoeligheid te kunnen delen? Of om je ervaringen met hereditaire spastische paraparese te kunnen delen? Voor dit laatste ben je op de goede pagina terecht gekomen. Als het gaat om de hoogsensitiviteit is het waarschijnlijk handiger om verder te zoeken. 

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login