gebruik van baclofen spierverslapper

Hoi,

Zijn er mensen die baclofen gebruiken of andere spierverslappers en hoe reageren jullie erop?

Smorgens begin ik met 2pilletjes. Na inname moet ik echt rustig aandoen. Het duurt smorgens lang voor ze werken.
Ik wordt er erg moe van, toch heb ik het nodig om de hele dag te kunnen lopen. 3x daags elke 6uur neem ik ze. Als ze uitgewerkt zijn, en ik de volgende pil nog niet genomen heb loop ik erg slecht. Na inname loop ik binnen slechts 15min. weer goed (voor mijn doen)

0

14 reacties

0

Hoi Huismus,

Ik heb een paar jaar terug wel baclofen gebruikt. Voor de nacht want het werd ingezet tegen onrustige benen en overdag moest het ook nog iets ontspannen. Ik kwam 's morgens mijn bed niet meer uit omdat ik zo moe was. En overdag heb ik er niet veel baat bij gehad. Ik kon nog wel redelijk lopen maar had veel last van mijn onderrug en ribben en daarvoor hielp de ontspanning van de baclofen niet.

Daarna heb ik nog Sirdalud gebruik met ditto resultaat. Toen kreeg ik iets vaags van de neuroloog en dat werkte best aardig voor 's nachts en  ik had ook minder pijn in mijn rug en geen pijn meer in mijn ribben. Maar de nieuwe neuroloog vond het middeltje niet zo goed voor mijn gezondheid dus heeft me er weer af gehaald. Alle ongemakken kwamen terug en dus ben ik weer nieuwe medicijnen gaan uitproberen. Nu heb ik uiteindelijk iets echt voor onrustige benen. Bij lange afstanden lopen heb ik nog wel last van pijn in mijn onderrug maar geen pijn in m'n ribben. En ik slaap ten minste weer redelijk.

Hoe gaat het nu met je Huismus? Hopelijk ga je eraan wennen en voel je je niet zo moe meer!

groet, Thura

0

Hallo huismus,

Ik heb ooit (25 jaar geleden) ongeveer 3 maanden Lioresal geslikt, volgens mij is dat ook een vorm van baclofen.

Ook ik werd er hondsmoe van en aangezien ik toen 4 jonge kinderen had kon ik dat zeker niet gebruiken. Dus ik ben er weer mee gestopt.
Bij mij had die Lioresal ook nog eens als bijwerking dat ik er depressief van werd en ook dat vond ik een te groot nadeel tov het voordeel van veel meer ontspannen benen.

Nu slik ik 2 keer per dag 1 tablet Inhibin en daarmee kan ik de ergste spierspanning wel een beetje onder controle houden (niet helemaal hoor en het is ook niet een onschuldig middeltje).
Als ik daar 1 tablet meer van zou slikken moet ik me ineens weer voortslepen, dus het was even zoeken hoeveel ik daarvan neem.
De spasticiteit houdt ons ook min of meer op de been hè? Als je die weghaalt merk je dat de spierzwakte de overhand krijgt.

Het is toch denk ik een kwestie van kiezen en wennen.
Sterkte.

Groeten,

0

Ik slik 2x daags diclofinac. Dat helpt wel, maar lang niet goed genoeg. Ik kan alleen maar lopen met krukken en/of rollator.

Ik heb mijn revalidatie-arts wel gevraagd om baclofen, maar zij wil het niet voorschrijven, omdat ze dan teveel spierzwakte verwacht.

Ik ga op 3 januari naar het AZ in Leuven. Misschien kunnen ze me daar verder helpen.  

0

beste,van 1996 tot 2007 heb ik de eerste jaren lioresal en enkele jaren sirdalud genomen doordat er te veel negatieve bijwerkingen  waren bij de hoge dosis,heeft men me een ,Baclofenpomp ingeplant en daar ben ik zeer tevreden mee,geen negatieve bijwerkingen.

Norbert
0

Bedankt voor de reacties.
Ik slik 10mg lioresal smorgens. (verder 5mg) nu ik niet meer werk. Dat helpt perfect voor hele dag. Nadeel is de moeheid en concentratiegebrek. Aan de andere kant, zo wordt mijn grens extra duidelijk. Door reorganisatie werk ik niet meer. Toen ik nog werkte deed ik alleen 10mg savonds en 5overdag. Overduidelijk dat ik toen ernstig over mn grenzen heen ging. Ik loop met orthopedische zolen in mijn schoenen. Voor buiten gebruik ik normaal geen "zichtbare"hulpmiddelen.

Verder heb ik in het topic hier over je grenzen heen gaan net een stuk vermeld over hoe lastig dat is.

0

Mijn AMC -revalidatiearts gaat me naar het VU-ziekenhuis hier overhevelen om te kijken of een baclofenpomp me kan helpen. Ik loop nu nog uitsluitend, ook in huis, met een rollator. Buiten haal ik daar net geen 100 meter mee, maar gelukkig staat mijn Canta om de hoek nog iets dichterbij.

Nu slik ik tegen de spierspanningen 3x daags 6 mg Sirdalud en 10 mg Baclofen. Maar toch heb ik nog veel last van spierspanning in mijn benen. 's Avonds wordt die spanning soms bijna onverdragelijk 

Ik weet heel weinig over die baclofenpomp. Kan iemand me daarover wat te lezen aanraden? 

0

Jantje, ik kan je zelf geen informatie geven over een baclofenpomp, maar ik heb even voor je via Google gezocht. Als je op onderstaande link klikt zie je de brochure die patiënten van het VU-ziekenhuis meekrijgen als de pomp geplaatst is. Volgens mij staat daar veel informatie in.

Informatie van het VU-ziekenhuis

Groeten, Trudy

0

Ik ben een jongen met een Dwarslaesie sinds 1997. Ik heb altijd veel spasme sinds het begin van mijn Dwarslaesie. In 1999 kreeg ik een baclofenpomp onder de huid bij de buik. De benen zijn sindsdien mooi ontspannen en trappen niet meer zoals in het begin. Het enige waar ik mee zit is de spasme in mijn ribben of spieren van de borst daarvan, dit doet heel erg zeer en is vermoeiend. Ik zoek nog steeds naar een oplossing. Ik las dat Thura? ook last had van de ribben en onderrug en een medicijn daarvoor had gevonden. Ik ben wel benieuwd wat voor medicijn dat is. Nu lijd ik onder pijn. Thura? kun je daar iets over zeggen?

0

Op dit moment gebruik ik 3 x 25 mg Baclofen per dag. Tegen de spierspanning helpt het heel goed. Helaas heb ik wel veel last van vermoeidheid. Soms zit ik er echt als een zombie bij. Toen ik probeerde wat af te bouwen, kwamen de spierspasmen weer terug. Geen goed idee dus. Nu slaap ik ook erg slecht. Ik weet eigenlijk niet of dit ook een bijwerking van de Baclofen is. Heeft iemand hier ervaring mee?

dit bericht is gewijzigd door Baccara op 14 februari 2015 om 19:52

0

@Baccara-De eerste jaren nam ik ook orale spierontspanner,sinds 2007 heb ik een Baclofenpomp ingeplant gekregen. De nevenwerkingen  v/d baclofen zijn volledig weg en de baclofen haar werking is constant aan 100 maal lagere dosis daar de medicatie rechtstreeks naar de benen gaat via het ruggemerg. Vorig jaar februari is de eerste pomp vervangen wegens low battery,endus zijn we weer gerust voor een tijd.

Norbert
0

Ik heb ook een pomp en ben dus gelukkig ook van die bijwerkingen af. De vermoeidheid is bij mij niet weg, dat kan ook aan de hsp liggen. Bij vlagen slaap ik ook slecht, of dat eraan ligt weet ik niet. Misschien moet je eens overleggen met je behandeld arts, Misschien kan die je helpen.

Succes! 

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

Nordi, is bij jou alle spasme weg? Ik heb nog steeds spasme in de voeten/kuiten en de rug verstijfd inmiddels ook weer meer. De katheter is bij mij hoog geplaatst en de rug was in eerste instantie goed ontspannen maar het is bij mij duidelijk progressief. Merk jij ook dat de werking toch weer minder wordt? Overigens ben ik dolblij met de pomp die ik nu ca 1 1/2 jaar heb. Wat een verschil! 

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
0

Hey Billynoor, De reden is waarschijnlijk dat de dosis v/d pomp dient verhoogt te worden,je moet aan de dokter eens vragen om de pomp aan te passen,in mijn geval geef ik dat zelf aan en meestal verhoogt men de pomp met 15 procent,de dag nadien kan je het verschil al merken bij mij staat de pomp nu op 170 micogram/24 u en ze is begonnen aan 120.Een andere reden kan zijn dat er een lek is gekomen in de katheter,dat kan men opsporen door een gekleurde vloeistof in de pomp te doen via de katheteruitgang v/d pomp. Bij mij wordt dit alles gedaan door de neurochirurg welke ook de pomp heeft gezet.

Praat er in elk geval eens over met je dokter (neurochirurg)

Norbert
0

Ze hebben het in het begin regelmatig moeten bijstellen, en er is zelfs al eens onderzoek gedaan naar de werking van de pomp toen het even heel heftig werd. Bleek later een ongerelateerde ontsteking te hebben en denk zelf dat het daardoor kwam.

Bij ons is de revalidatiearts de verantwoordelijke.

Verhoging is voor mij niet praktisch denk ik, ik heb het er al eerder over gehad met de (gespecialiseerde) verpleegkundigen die bij mij de pomp vullen en ophogen indien nodig. Ik begin namelijk al af en toe door mijn benen te zakken met transfers, ik het het spasme in de (boven)benen nodig om nog te kunnen staan. Ik loop bijna niet meer, alleen kleine stukjes in huis. Even staan en ik krijg kramp in de heupen dus ik gebruik vooral de rolstoel inmiddels.

Bij ons hogen ze het met 10% op per keer. Zit nu sinds ongeveer een jaar op 18,7 mu/uur, in februari 2014 was het nog 14. Ze hebben het in korte tijd toen flink moeten ophogen.

Maar bedankt in ieder geval voor je reactie! Het ligt dus niet aan mij. ;-)

dit bericht is gewijzigd door billynoor op 14 mei 2015 om 09:52

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login