Electrische 'off the road wheelchair' in Zeeland

Zonder gesleur en gedoe, helemaal zelf het strand op. Dit was echt een super ervaring. Dat gevoel als je zo langs de zee rijdt. Echt onZonder gesleur en gedoe, helemaal zelf het strand op. Dit was echt een super ervaring. Dat gevoel als je zo langs de zee rijdt. Echt onbeschrijfelijk gaaf. De stoelen zijn te leen in Oost-Kapelle, Vlissingen, Renesse en Zoutelande. Wij waren in Oost-Kapelle. Maar speciaal voor ons hebben ze nog een stoel in Zoutelande opgehaald zodat we met z'n tweeen konden rijden. De brede banden maken hand in hand 'lopen' wat lastig maar gaaf was het zeker!

Meer foto's en avonturen lees je op www.facebook.nl/eelkedroomt

Heerlijk dromen op www.eelkedroomt.nl
2

9 reacties

0

Prachtig, ik heb de foto's op je facebook bekeken, wat een ervaring zal dat geweest zijn!

0

Leuk!

0

Stoer!

0

Ik kocht via de WMO en met langdurig gezeik van amsterdamse zorgambtenaren 2jr geleden een Canta van een partikulier persoon. Gelukkig redde de VARA-ombudsman me uit die ellende. Deze zomer vertrok ik helemaal alleen per Canta naar een vriend, die 's zomers in de franse Morvan woont. Iglo-tentje mee. Bleek te doen, al was mezelf aankleden in dat tentje moeizaam. Met rollator of 2 skistokken harkte ik  o zo langzaam over de camping; bij aankomst kreeg ik wel direkt de sleutels voor invalidendouche en - toilet. 

In België en Frankrijk reed ik vrij rond, had op mijn Tomtom snelwegen uitgeschakeld en mocht verder overal rijden! In België lieten 2 agenten me een keer stoppen.  "Of ik even wilde wachten svp, want van de andere kant zou direkt een groot peloton wielrenners komen". Dus stond ik 5 minuten stil bij hen, scheurde een gigagroep wielrenners langs en mocht ik weer "met hartelijke dank voor mijn geduld"van het agentenkoppel doorrijden. Op N- en E-wegen in Frankrijk zwaaiden agenten vriendelijk naar me als ik langreed met m'n 41 km/ uur.

Maar het kontrast met mijn tocht heen en terug door Nederland was gigantisch!  Hier heeft men nieuwe soorten  verkeersborden uitgedacht,  die niet in België en Frankrijk bestaan. Het ene is een vierkant blauw bord met 100 km erop. Daar mag je met je max. 45km Canta niet op, zelfs niet een klein stukje als je de parallelweg/ventweg niet kunt vinden. Bij Stellendam op de weg terug kon ik die ventweg echt niet vinden en die dam naar Hellevoetsluis is maar 4 km. 't Was zaterdag, dus dacht ik abusievelijk: "Dat blauwe 100km-bord staat er wel, maar met mijn Canta zo'n kort stukkie op zaterdag moet toch kunnen". Mis gedacht dus, terwijl die weg 4-baans is en dus het mij passeren voor die snelle auto's geen enkel probleem noch gevaar opleverde. Maar dame en heer in politie-auto kregen me te pakken en bleken een hartaanval van schrik te hebben, wat me deze laatste vakantiedag  helaas mijn eerste bekeuring van die hele julimaand vakantie opleverde: 116 euro!

Een ander nieuw bord is wit met blauwe  rand en erin een fiets en een brommer onder elkaar.  Dat bord staat bij het fietspad en de politie vindt, dat mijn Canta - 110cm breed en 45 km/uur snel - een brommer is en dus moet ik op het fietspad. De Fietsersbond, die ik daarover raadpleegde, is fel tegen en beweert zelfs dat Canta's volgens de verkeerswet nooit op het fietspad mogen! Maar de al genoemde 2 agenten, die ik de schriftelijke reaktie van de Fietsersbond liet lezen, dreigden zelfs m'n Canta in beslag te nemen als ik niet over het fietspad mijn weg vervolgde. 

Canta's op het fietspad, zelfs als dat een beetje verbreed is, is levensgevaarlijk. Vooral voor fietsers, die ik (razendsnel) inhaal. Maar ook voor mijzelf. Ik zal er maar afraken bij het passeren van een groepje fietsers!

Gelukkig haalde ik die dag toch m'n geliefde Jordaan. Nu denk ik erover maar een klein Campertje met automaat te kopen via Marktplaats 2e hands. Heeft iemand daar soms ervaringen mee of ideeën over. Ik hou me daarvoor aanbevolen.

Lees ook het Canta-verhaal van de reis van Babs Götte uit Arnemuiden. Via Google en haar naam!

0

Zekers prachtig wat een uitkomst....

Stoppen met roken moeilijk?... Probeer maar eens 24 uur per dag door een rietje te ademen... Zo voelt COPD. ..Dát is pas moeilijk!’..... Janetta Heilhof-Folkerts
0

Wij gaan al jaren op vacantie naar Spanje en de rolstoel gaat natuurlijk mee. Mijn man is zeer handig en had er grotere wielen aan gezet voor op het strand heerlijk was dat kon ik toch naar de zee. Helaas is dat niet meer mogelijk, omdat ik de wind niet goed meer kan verdragen. We verblijven altijd op een camping en onze caravan wordt elk jaar aangepast, we blijven dit doen tot het werkelijk niet meer gaat.Pluk de dag zoals die komt zeg ik maar.

Je bent niet alleen.
0

Hoi Jantje wat een verhaal, 

Over je vraag, Je hebt ook 45km wagentjes in de vorm van een pick-up vrachtwagentje. die zijn altijd automaat. Mar het probleem van de snelwegen en autowegen los je daarniet mee op.

Samen staan we sterk!!!
0

over die elektrische standstoel, hoeveel kost dat ongeveer om die te huren?

Lijkt me ook wel wat om een keertje te doen, vandaar.

Samen staan we sterk!!!
0

Het is gratis Chantal. Je kunt de stoel zo gebruiken. Hier staat precies waar je ze kunt vinden: www.offroadrolstoelen.nl/plaatsen.htm

Heerlijk dromen op www.eelkedroomt.nl
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login