eigen oplossingen en hulpmiddelen

welke eigen oplossing heb je gevonden mbt hulpmiddelen?

Jou oplossing kan misschien ook erg handig/nuttig zijn voor anderen.

corne
0

11 reacties

0

Wat ik onlang heb bedacht:

Ik heb een senseokoffie apparaat en een waterkoker,

Meestal kan ik smorgens de waterkoker niet gebruiken, (te zwaar om te tillen e te schenken. Maar wil ik wel graag een kopje thee.

Zo hoef ik niet die kan te tillen of lastig te schenken. (uitschieters) en loop ik minder kans om mijn vingers te verbranden.

Omdat ik smorgens meer last heb van mijn handen, haal ik savonds de padhouder er alvast uit en zorg dat er genoeg water in de waterreservoir zit.

Meestal na 1 kopje thee smorgens is mijn lichaam al wat beter op gang.

(Dit heb ik aan de hand van een tip van het gesprek tips tegen stijfheid en pijn gemerkt, en zo het probleem "smorgens thee zetten" opgelost.). 

hoop dat je zoiets bedoel met je vraag/gesprek!

Dan zet ik met mijn senseo zonder padhouder 1 kopje water, met mijn theeglas eronder, en zet vervolgens 1 kopje thee.

Samen staan we sterk!!!
0

chantal,  dit soort ideen denk ik aan.veel mensen worstelen met dezelfde problemen en soms zijn de oplossingen zo dichtbij alleen zien we ze niet

bedankt

corne

corne
0

Chantal,

Geen idee of het nog verkocht wordt, maar ik weet dat Douwe Egberts ook theepads gemaakt heeft voor de Senseo. Dan ben je nog sneller klaar.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Theepad

Fedor

0

Ik weet dat die er ook zijn, mijn zus heeft die gahad, maar het nadeel van die theepads is dat het water net als bij een koffiepad er alleen snel doorheen loopt, (krijgt niet de kans om te trekken) terwijl thee beter smaakt wanneer je hem laat trekken. Vandaar dat ik het zo doe. Maar inderdaad, dat zou wel sneller gaan.

Gelukkig heb ik geen haast, en zet s'avonds, het theezakje al klaar, die kan ik gelukkig smorgens nog wel tillen ha ha.

Ben nu wel aan het overwegen een plastike beker met handvat te gebruiken, omdat op slechte dagen een glas al redelijk zwaar word voor mij, en een plastike een stuk lichter is. 

Maar toch bedankt hoor Fedor!

Samen staan we sterk!!!
2

Hoi Corne.

Ik heb een leuke en handig oplossing gevonden om de aardappelen of dergelijke af te gieten, de pan optillen en naar de gootsteen brengen lukt mij niet meer en toen kwam ik op 'n idee, heb onder een pannen onderzetter ( platte en dichte) vier wieltjes geplakt, hoef ik de pan maar een klein stukje op te tillen, zet de pan op de onderzetter en rij het zo naar de gootsteen  zet de pan erin, gebruik ook al jaren een soort halve deksel die over de pan geklemt wordt, kantel de pan en het afgieten van de aardappelen verloopt zonder kracht te verbruiken. Wie niet sterk meer is komt meestal op zeer goede uitvindingen en zoals het gezegde,"wie niet sterk is moet slim zijn " hoop dat ik hiermee ook andere op het idee breng.

Groetjes Annie.

Je bent niet alleen.
0

Das een slime oplossing, Annie, denk dat ik dat ook ga fabriceren, want nu kan ik nog wel op goede dagen de pan tillen, maar op slechte dagen niet, daarom kook ik niet meer op slechte dagen.

Hoop dat het voor mij net zo goed gaat werken als voor jou.

Samen staan we sterk!!!
1

Wanneer ik last had van mijn handen en het moeilijk vond mijn thee te drinken, nam ik een kinderbeker. Eigenlijk was het een 'tutebeker', dus een beker met een deksel met tuit. Die tuit laat ik eraf, maar door de twee oren kan ik de beker makkelijker vasthouden, zonder mijn handen te branden aan de hete thee.

Voor het koken van afgiet-groenten, aardappelen en pasta gebruik ik de pasta-inzet van de Ikea. Dit is een vergiet die precies in de pan past. Je kookt je groenten in de vergiet in de pan. Wanneer je klaar bent, til je langzaam de vergiet uit de pan: de groenten zitten in de vergiet, het zware water blijft in de pan achter. Ook heel handig voor het trekken van bouillon!

Bij de Ikea hebben ze kleinere inzetjes, waarvan je er 3 in 1 pan kwijt kan. Zo kun je ook nog eens groenten en aardappelen in dezelfde pan koken. Erg zuinig. En omdat de inzetten kleiner zijn, waarschijnlijk ook lichter. Ik heb deze nog niet geprobeerd...

0

Nog een tipje voor de kunstschilders onder ons: gebruik een notenkraker voor de dopjes van de tubes. Zeker bij de goedkopere (olie-)verf kan het dopje weleens vastplakken aan de tube. Je hebt veel kracht nodig om die open te krijgen. Met een notenkraker gaat dat net wat makkelijker. Geldt ook voor dichtplakkende flesjes lijnzaadolie of medium.

0

Met het knippen van b.v. 3D-kaarten is een pincetschaartje makkelijker en lichter dan een gewoon hobbyschaartje. Dit met name omdat je het op meerdere houdingen vast kan houden, en zo de makkelijkste houding kunt kiezen, maar ook omdat het vanzelf weer open gaat.

Samen staan we sterk!!!
0

voor mijn dochter met de bethlem dystrofie is het erg moeilijk om potten en flessen open te draaien,onze oplossing hiervoor zijn de tupperware matjes waardoor ze meer grip krijgt op de deksels en schroefdoppen.

Grace
0

voor mijn dochter met de bethlem dystrofie is het erg moeilijk om potten en flessen open te draaien,onze oplossing hiervoor zijn de tupperware matjes waardoor ze meer grip krijgt op de deksels en schroefdoppen.

Grace
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login