Dove tenen

Omdat het lopen niet gemakkelijk gaat, loop ik vaak met mijn tenen geklauwt.Nu heb ik zins een paar weken, als ik wakker wordt zulke dove tenen.

Zo gauw ik uit bed ben en weer loop, is het over.

Zijn er meer mensen die hier last van hebben en evt weten wat je hier aan kunt doen.

Hermien Rengelink
0

2 reacties

0

Heel herkenbaar, alleen heb ik het juist niet als ik wakker word. Mijn tenen klauwen in de loop van de dag, kruipen als het ware bijna onder mijn voetzolen, heel vervelend. Sinds een aantal maanden heb ik daarom ortheses, waardoor mijn tenen niet meer zo ver kunnen klauwen en verkrampen. Het geeft rust aan de voeten en het looppatroon is verbeterd, omdat de afwikkeling van de voet nu beter is. Ik heb ze, na verwijzing door de revalidatie-arts, laten maken bij een podotherapeut en ben er echt wel mee geholpen. 

Als ik jou was zou ik dit probleem zeker bespreken met de arts waar je onder behandeling bent. Je kunt ook zonder verwijzing naar een podotherapeut. Het is wel belangrijk een podotherapeut te kiezen die gespecialiseerd is in 'moeilijke voeten' en gevoelsstoornissen in de voet. 

Hopelijk heb je wat aan deze tips ;)

0

Lastig hoor. Toen de diagnose nog niet was gesteld, had ik veel baat bij schoenen met een brede-leest. Gelijk met de diagnose kreeg ik ook handige tips en aangepaste schoenen met een extra brede-leest waarin ook een voorziening werd gedaan om hamertenen te minimaliseren.

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login