composietenallergie

Ik ben er na jaren achter gekomen welke allergie mijn leven beheerst. Het is de composietenallergie.

Dit houdt in dat ik geen andijvie, alle soorten sla, en lof kan eten maar ook toevoegingen als zonnebloempitten zijn uit den boze. Verder staan er in mijn huis geen bloemen omdat de meeste onder de composieten vallen, de zogenaamde meerbloemigen.

Het is een zeer vervelende allergie. Voor de meeste mensen die deze allergie hebben betekent het dat zij deze dingen niet kunnen aanraken, maar wanneer de groenten bijvoorbeeld gekookt worden dan hebben zij er geen last van. Bij mij is dat echter juist wel het geval. Al 6 keer heb ik een anafylactische? shock gehad, wat echt vreselijk is.

0

1 reacties

0

Hallo Frieda

Wat een nare allergie.Maar gelukkig weet je wel waarvoor.Vreselijk dat j e in shock kunt raken.Dat betekend dat je er ook geen controle over hebt. Ik zelf ben ook zowat voor alles wat je je maar kunt bedenken allergisch.De hele koelkast in de supermakrt laat ik links liggen.Daar zitten n.l allemaal e produkten in.Ook tomaat en alles wat daar maar verwantschap aan heef zoals saus voor macaronie e.d . behoren daaronder.Banaan ,verse spinazie en ga zo maar door.Waar ik wel tegen kan want dat kan ik beter op noemen is witlof daar waar jij juist niet tegen kan.Sla met azijn ,en dressingsaus waarvan ik zeker weet dat het goed gaat.Dus dat eet ik ook veel.Appels en kiwi,s gaan wel goed.Roerbak met broccoli e.d. ook dat doe ik dan met schijfjes aardappeljes in de hapjes pan met een scheutje ketjap manisch want dat gaat ook goed.Als ik anders eet dus b.v.ook een pizza dan gaat mijn hele gezicht / lippen opzetten dus ik wil het wel laten .Ik ben er dan 4dagen ziek van.Overal waar ik eet vraag ik ook wat er in zit.Als ik het niet vertrouw eet ik het niet en als ik mijn twijfels heb heb ik met de allergologe afgesproken dat ik voordien een travegilĀ  pil slik .Als ik na 6uur want begint de reactie pas merk dat mijn lip iets op gaat zetten dan slik ik gelijk een travegil en een prenidson er achter aan. Dit is gebleken een goede methode.Ik ben wel eens om half 2 s,nachts met de taxi naar het ziekenhuis gegaan.En het eerste wat zeĀ  dan riepen dit is wel heel erg en me gelijk prednison voorschreven.Nu bedenk me altijd dat kan ik nu zelf ook wel bedenken en samen met de allergologe heb ik dit dus besloten plus dat ik 2x daags arius slik maar dat is ook tegen hooikoorts e.d. Bovendien heb ik zwaar astma .Maar de allergie vind ik toch wel erger .Ik denk dat je dat wel begrijpt

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login