Ciap en COPD

Vorig najaar werd bij mij COPD gold 3 vastgesteld waardoor ik een long revalidatieprogramma heb gevolgd van 5 november 2018 tot recent 24 januari 2019. Tijdens dat programma werd ik vanwege mijn loopproblemen verwezen naar neuroloog voor nader onderzoek. Na bezoek aan de neuroloog kreeg ik een EMG onderzoek waarna ik op 23-01-2019 kreeg te horen dat ik ook CIAP heb.

Is iemand met hetzelfde geconfronteerd en bekend met een evt. vervolgtraject?

P.S.

Ik ben 71 jaar oud.

0

4 reacties

0

Je lijkt een beetje op mij, ik heb geen COPD maar wel CIAP.

Het blijkt dat er eigenlijk geen vervolg trajekt is. maar het is wel mogelijk om wat te doen:

Ciap daar had ik tot 2015 erge, hele erge last van. 24 uur per dag pijn, tintelende voeten, gevoelloosheid , evenwicht- stabiliteit storingen, stamme voeten. hier wat technische uitleg:

De v vaattherapie is een therapie met een medisch erkend apparaat. op pubnet kun je veel info erover vinden. doktoren en specialisten en spierziekte NL zouden zich in deze therapie moeten verdiepen en aanbevelen bij alle mensen die o.a. C.I.A.P , polyneuropathy en vele andere spierziekten hebben . Ik werk samen met 2 Artsen, specialisten, die verwonderd keken naar mijn uitslagen van de test in 2015 en 2018. conclusie afstervende zenuweinden groeien weer aan. en volgens vele Neurologen kan dit niet. er is dus keihard bewijs. Als je de testresultaten wilt, kan ik ze naar je mailen. Spierziekten Nederland en ik en velen met mij hebben toch maar een doel: beter kwaliteit van leven, minder pijn , weer normaal kunnen funktioneren. En dit kan. Het is niet goedkoop, helaas de zorgverzekeraars doen nog niet veel ermee. Ook zijn we niet gewend om geld uit te geven aan herstel van het lichaam. Langzaam wordt het bekend, en in diverse Universiteiten wordt erover gesproken en mondjesmaat mee gewerkt. Ik heb nu enkele systeme uitstaan bij C.I.A.P. mensen met na 3-5 maanden al resultaat. Nu heb ik geen pijn meer , tintelende voeten c.a. 95% weg. stramme voeten nog wel wat, evenwicht - stabiliteit storingen veeeeel minder.

ik kan weer mijn strandwandeling van 7 km maken zonder terugslag en pijn. mijn kwaliteit van leven was erg slecht nu weer prima.

bel me gerust 0653160831 

C.I.A.P. er is wel veel aan te doen. voor een beter kwaliteit van Leven.

met vriendelijke groet Lodewijk van Nispen.? Vlijmen?

0

C.I.A.P.

Beste L.v. Nispen en e.v.t. Lotgemoten die  deze ervaring betreft behandeling  van L.v. Nispen inmiddels ondervonden hebben.  Gezien de Neuroloog hier in het Radboud ziekenhuis , bij mijn eerste E.M.G. onderzoek geen neurologische aandoening aan mijn voetzolen kon vinden heeft hij ook nog een extra ruggeprik toe gediend maar ook daar kwam niets uit en kon ik weer terug naar mijn huisarts. Na veel wikken en wegen een second opinion. Het eerste E.M.G. onderzoek was in hier in het C.W.Z.  De tweede maal moest in het Radboud ziekenhuis en kwam men eindelijk na een lang E.M.G. onderzoek tot de ontdekking dat ik toch c.i.a.p. had. Nu ben ik al vijf jaar op zoek naar iemand die de zelfde pijn heeft asl ik maar helaas in al die jaren van pijn en ellende - zooltje dit en weer zooltje van dattem ben ik inmiddels in een scootmobiel beland en laat mijn hondje met de w.stok uit.Volgens de berichten (ook van dezesite) lopen er duizende mensen rond met c.i.a.p. Ik heb nog nooit een iemand ontmoet die ook de zelfde pijn als ik  onder de bal van de voet heeft.           Intussen vernam ik kort geleden van de  Neurologe hier in het Sint. Maartenskliniek  dat mijn vetkussentjes in de bal van voet al zijn verdwenen en de botjes onder mijn voet  voelde.             Dus weer andere inleg zolen wat ook weer geen verbetering was. Alleen nog meer pijn. De rekening kreeg ik al twee dagen na mijn bezoek thuis. Deze had ik bewust niet betaald.   Door die dikke en onmundige harde zolen kon ik mijn schoenen niet meer in. Tevens kon ik  '' wat heel ongebruikrlijk is '' deze na zes weken pas halen en dacht nu eindelijk raak geschoten.Komen beslist uit Amerika.  Na weer zes weken wachten eindelijk zolen op halen. Na weer zes weken met veel pijn uitgeprobeerd gaf men toe dat ze achteraf niet geschikt waren voor mijn voeten maar ik moet ze wel betalen. Ben het daar beslist niet mee eens. Nu stelde de Neurolge voor om orthopedische schoenen met passende inlegzolen te maken. Gezien ze mij het boekje van de  voorbeelden van die schoenen nog niet niet wilde laten zien, heb ik dit even uitgesteld voor info.  Omtrent ik geen jonkie meer ben en alleenstaand,   wil ik, indien mogelijk is van mijn laatste jaren met wat minder pijn genieten.  Heeft u, of heb je een belangrijke tip of advies voor me, dan wil ik deze heel graag van u vernemen.  B.V.D.   Ook u wens ik heel veel goeds en sterkte.                                                                                                                        Vriendelijke groet. Thea Arnoldussen.                      

T.J Arnoldussen
0

Dag Hennie, (ben je man of vrouw?). In maart 2019 heb ik ook te horen gekregen dat ik CIAP heb. Ik ben 75 jaar(man)

Na ca 10 jaren modderen. 2 operaties gehad aan de rug (laminectomie,

google maar even) toen een vaatprobleem en omdat de vaatchirurg niet snapte waarom ik pijn aan de voeten bleef houden, zei deze Neuropathie?? looptraining gehad bij fysiotherapie. Ook de fysiotherapeut snapte niet waarom ik last van de voeten bleef houden en suggereerde Neurophathie. Uiteindelijk gevraagd aan de huisarts of ik niet wat tegen de pijn en vermoeidheid kon krijgen. En toen zei ook hij Neuropathie? ik stuur je door naar de neuroloog. En zo is CIAP geconstateerd.

Ik heb zojuist een revalidatie traject beeindigd in het UMC (Utrecht). Ik weet niet waar jij woont, maar in Utrecht zijn ze gespecialiseerd in CIAP. Het revalidatie traject bestaat uit een team dat je in een aantal sessies probeert te helpen.

Fysio-terapeut: rustig blijven niet vermoeien maar wel blijven bewegen. Met daarnaast een TENS apperaat (google maar eens) voor het stimuleren en "pijn"-afleiding middels elektroschokjes

Ergo-terapeut: mogelijke hulpmiddelen zoals zadelkruk, sta-op stoel, evetueel rollator e.d.

Psycholoog. Hoe ga je "geestelijk" om met je je aandoening en eventuele hulp

Revalidatiearts: die het traject coordineert jow intake en evaluatie doet, eventueel medicijnen voorschrijft en je periodiek oproept om je te blijven volgen.

Momenteel zit ik in de periode dat de medicijnen worden "ingeregeld" Ik heb al een keer een dosesverhoging gehad.

Misschien heb je hier wat houvast aan.

Je mag mij persoonlijk een email sturen als je meer of persoonlijke dingen wil weten.

Sterkte! Joan Emous

0

Dank voor de reacties. Ik, man,  vind echter nog geen antwoord op mijn vraag van iemand die ervaring heeft van de combinatie van CIAP en COPD. Met 5 a 6 weken krijg ik nog steeds ademnoodaanvallen zoals ze dit noemen en dan krijg ik weer een kuur prednison om de ademademhaling weer onder controle te krijgen. Naar een juiste dosis medicijnen waardoor ik een langere periode stabiel kan blijven en door oefeningen mijn conditie weer zou kunnen verbeteren is nog niet gevonden.

Gelukkig heb ik van mijn klachten echter geen constante pijn. Ik heb wel af en toe korte pijnscheutjes als ik ongecontroleerde bewegingen maak.

Ik denk er wel aan om evt. via de revalidatiearts, waar ik volgende maand weer naar toe moet, een verwijzing naar het expertisecentrum te verkrijgen.

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login