CBR

C.B.R.-soap

 

Door mijn revalidatiearts  werd ik 3 jaar geleden erop gewezen dat ik een Eigen Verklaring voor mijn rijbewijs moest invullen omdat ik dan geen moeilijkheden met een verzekeringpartij kon krijgen over het feit dat ik wat moeilijker liep en praatte. Dat heb ik toen gedaan en na het bezoek aan een arts kreeg ik mijn rijbewijs voor 3 jaar. Intussen is mijn rijbewijs 31-10-2012 verlopen en heb ik in april 2012 een nieuwe Eigen Verklaring ingediend om mijn rijbewijs te verlengen. Sinds 1 jaar slaap ik met een Apneu-masker op en daardoor moest ik naar de neuroloog en die vond dat ik naar een specialist van Osas-apparaatuur moest. Ook moest ik naar een psychiater, waar ik na 10 minuten weer buiten stond nadat ik  € 195,= had afgerekend.  Ik moest ook naar een oogarts voor de keuring en die hebben voor € 83.30 nog het meeste werk verricht i.v.m. de keuring van mijn ogen. Voordat ik bij de specialist van Osas kon komen moest ik eerst een recente uitdraai van mijn Osas-apparaaat opsturen en € 278.73 overmaken. Ik ben daar nog geen kwartier binnen geweest en in die tijd heeft hij de uitdraai van mijn Osas-apparaat gelezen en een brief aan het CBR op zijn dictafoon  gedicteerd. Hij gaf maar voor 1 jaar goedkeuring omdat dat gebruikelijk was voor de eerste keer keuring. Hij benadrukte in de brief dat hijalleenvoor de Osas keurde en niet voor de spierziekte. Daarop kreeg ik van het CBR weer een oproep voor een rijtest. Deze heb ik goed afgelegd, maar de examinator vond alleen dat ik beter in een automaat reed en of ik afstand wou doen van mijn motorrijbewijs. Dit is geen probleem, want op de motor stap ik niet meer en ik rij een automaat. Conclusie is dat ik 24-10-2012 de rijproef heb gedaan en 02-11-2012 de brief heb ontvangen waarmee ik mijn rijbewijs kan verlengen voor 1 jaar. Dit duurt 5 werkdagen en zodoende ben ik ruim een week zonder rijbewijs en een DUIZEND €URO  lichter. Ik vraag mij af wanneer ik volgend jaar moet beginnen met de inzending van de Eigen Verklaring!!!

Hans?

Hans
0

6 reacties

0

Het mooiste komt nog. Ik ging van de week mijn rijbewijs halen en tot mijn verbazing zag ik dat ik voor 1 jaar mijn autorijbewijs en voor 10 jaar mijn motorrijbewijs heb gekregen. Daaraan kan je zien dat ze bij het CBR helemaal niet weten wat zij doen!!!

Hans
0

Nou ja zeg, ik ben verbijsterd om zo veel onnadenkende bureaucratie. En wat een geld is hiermee gemoeid, niet normaal meer.

Radar of Kassa? De politieke partijen een mail doen?
Het zal wel niet helpen, maar alle aandacht hiervoor is meegenomen toch?

Sterkte en groeten!

 

1

Trudy, ik heb het CBR al voorgedragen voor de koude douche va Radar.

Hans
0

va = van. Sorry!

Hans
0

Ik ben al jaren bezig met mijn rijbewijs en de goedkeuring van het CBR. De eerste paar jaar kreeg ik dat document steeds maar voor een periode van 12 maanden. Heb er met de neuroloog over gesproken en die zei dat hij op die periode geen enkel invloed had. Toen ik later een andere neuroloog kreeg voor rijbewijskeuring en hier weer over begon zei deze dat hij een aantekeking zou maken. Toen kreeg ik dat rijbewijs voor de duur van 3 jaar en het volgend jaar (zelfde neuroloog) werd het verlengd naar 5 jaar.

Joost
0

Ik ben vorig jaar gekeurd en ook een rijbewijs gekregen voor 3 jaar en met code 10; dat wil zeggen dat ik niet meer beroepsmatig mag rijden.

Dit jaar heb ik weer een eigen verklaring ingestuurd omdat ik, uit veiligheidsoverwegingen en comfort, over wilde op handbediening. Ditmaal hoefde ik niet door een neuroloog gezien worden, een rijtest was voldoende. Gelukkig is dit gelukt.

Ze zijn er mee bezig (heb ik ergens gelezen) om revalidatieartsen ook toestemming te geven om te keuren. Dan kan je gekeurd worden tijdens een 'gewoon' consult. Dat mag overigens al bij je eigen neuroloog heb ik begrepen. Gewoon meesturen met de eigen verklaring. Of dit klopt weet ik niet, maar zo stond het ergens, ik geloof zelfs op de site van spierziektennederland. Maar omdat mensen met een spierziekte meestal niet bij een neuroloog lopen willen ze zien of het ook bij de revalidatiearts kan. Ben benieuwd, moet over 2 jaar weer herkeurd worden. Kreeg namelijk nu een rijbewijs voor over 2 jaar omdat ik niet gezien ben door een neuroloog.

Mijn oogtest mocht de huisarts gewoon doen gelukkig, ik heb in het verleden een oogoperatie gehad.

Dit jaar ging het overigens supersnel bij het CBR. Had op 4 maanden gerekend, kreeg na 3 weken een ontvangstbevestiging en op diezelfde dag werd ik gebeld door de rijschool dat zij 2 dagen ervoor al de bevestiging hadden gekregen dat ik de rijtest mocht doen. Voor mij juist weer te snel, had nog geen geschikte auto. Maar dat is opgelost op tijd. Dit is wel allemaal via een speciale rijschool van een revalidatiecentrum gebeurt, misschien zit daar de truc.

Succes volgend jaar! Jammer dat het zo lang moet duren allemaal en dat het zoveel moet kosten. En vanaf volgend jaar niet meer aftrekbaar van de belastingen helaas, dit jaar nog wel!

het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login