Deze website is verhuisd, je wordt automatisch doorgestuurd naar Myocafé.

Bijdrage voor e-bike

Hallo lezers,

Mijn dochter heeft Myotone Dystrofie en is nog enigszins mobiel.

Fietsen is te zwaar, scootmobiel is ze nog niet aan toe.

Met een e-bike kan ze zelf boodschappen doen en naar buiten.

Mijn vraag is of iemand weet of er ergens ( een stichting of i.d.)een bijdrage voor te krijgen is om een e-bike te kopen. Ze heeft er zelf geen geld voor.

alle info. is welkom!

0

5 reacties

0

Kan dat niet gewoon via de WMO, evt. met hulp van de revalidatiearts?

Wij krijgen een tandem via de WMO, omdat mijn zoon (van 8) niet echt zelf kan fietsen en we toch een beetje mobiel willen zijn als gezin. Elektrische ondersteuning moeten we zelf betalen als we dat willen, omdat hij nog niet zo heel slecht is.

0

Soms zijn er lokaal in dorpen stichtingen die bereid zijn om een bijdrage te doen, als er lokaal geen bekendheid is vraag eens bij de gemeente na die hebben altijd wel een data bank.probeer ook eens bijna e Rotary clubs ed

corne
0

Onze zoon heeft via de WMO een e-bike gekregen inclusief verzekering en onderhoudskosten voor 3 jaar.
Via keukentafelgesprek hebben ze met onze zoon de voor- en nadelen van een e-bike en andere mogelijkheden bekeken om van en naar de middelbare school te gaan. We zijn zelf bij verschillende fietsenwinkels ons gaan informeren en proefritten gemaakt. Een wensenpakket met een voorkeur ingeleverd bij de gemeente en binnen 3 weken was alles geregeld. We konden de fiets bestellen en kregen alles vergoedt. 

0

Ikzelf ben nu bezig een aanvraag te doen voor mijn dochter (18) met MD1.

Men zegt bij de gemeente deze niet te vergoeden, omdat je deze ook gewoon in de winkel kan verkrijgen.

Is het bij jullie al gelukt om een e bike te verkrijgen via de wmo?

0

In de gemeente Hengelo (WMO) is ook z'n regel dat elektrische fietsen niet vergoed worden omdat dit een algemeen gebruikt vervoermiddel is. Ik zou alleen voor een scootmobiel in aanmerking komen, terwijl ik een electrische step (tweewieler) wilde hebben. Uiteindelijk via de rechtbank een PGB gekregen om een voor mij geschikt vervoermiddel te mogen kopen. Het is de elektrische step geworden.  

Still going strong
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login