Deze website is verhuisd, je wordt automatisch doorgestuurd naar Myocafé.

Beter bewegen

In verband met de Week van de chronisch zieken, heeft Cesaramsterdam in die week (7-11 november) een actie: laat gratis je houding checken en bepaal of oefentherapie Cesar iets voor jou zou kunnen betekenen.

Ik ben Sonja Evers en heb vaker patienten met chronische klachten behandeld na verwijzing van revalidatieartsen, oa patienten met HMSN en FSHD. Door deze klachten gaan mensen hun lichaam anders gebruiken. Doel van de therapie is vooral om ondanks de klachten (die gaan bij een chronische aandoening meestal niet over) zo goed mogelijk te leren bewegen, zodat je dagelijkse bezigheden goed kunt blijven doen.

Een ander doel is om te leren hoe je de activiteiten kunt afstemmen op wat je lichaam op dat moment aan kan. Namelijk: teveel doen of in een verkeerde houding geeft vaak toename van klachten. Maar te weinig doen is ook niet goed. De kunst is om belasting en belastbaarheid goed op elkaar te leren afstemmen. Dat weet iedereen wel, het zijn mooie woorden, maar het ook daadwerkelijk DOEN is vaak moeilijk. Gelukkig kun je dit wel leren.

Dus meld je aan via cesarinbeweging@zonnet.nl of kijk op mijn website: www.cesaramsterdam.nl

Hopelijk tot ziens,

Sonja Evers

0
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login