Benieuwd naar therapieën voor Ciap

Weet sinds kort dat ik ciap heb en ben benieuwd naar andere mensen die dat ook hebben en hoe of wat ik allemaal kan verwachten. 

Op dit moment heb ik last van een verdoofd gevoel in een paar tenen, de binnenkant van beide hielen en het trekt naar mijn knieën toe. Pijn heb ik niet. 

Ben benieuwd naar jullie reacties

Groetjes Corry?

0

1 reacties

0

Hallo Corry, ik las je berichtje en wil best wat ervaring uitwisselen over CIAP en hoe het verl0op van deze vervelende ziekte is.Ik  ben 80jr en heb CIAP sinds 2007. Het verloop gaat langszaam, het begint in de voeten,op kussentjes lopen,gevoelloos,en een continue branderig gevoel. Je mag gelukkig prijzen dat je geen pijn hebt,want dat is niet leuk. CIAP is progressief en zult je  merken dat het lopen steeds slechter wordt, uiteindelijk kom je in periode dat je je evenwicht kwijt raakt, het lopen zeer vermoeiend is, en dat je hulpmiddelen gaat gebruiken zoals een wandelstok en rollator. verder adviseer ik naar fysio te gaan en de beenspieren die nog enigszins werken te trainen. Je kan via de huisarts een verwijzing voor fysio krijgen op basis van chronische aandoening.Dan wordt het uit de basis verzekering betaalt,wel moet je de eerste keer iets van 10 behandelingen zelf betalen ,dat is eenmalig, en verder je eigen risico. Vraag het aan je zorgverzekeraar. Verder is er aan deze ziekte weinig te doen,geen medicijnen enz. Belangrijk is bewegen. geen of weinig vitamine B6 slikken.

Mocht je verdere vragen hebben,dan mag je altijd kontakt opnemen.

Henk Figge
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login