bejegening in de zorg

ik ben zelf werkzaam in de zorg, maar samen met mijn vrouw maken we desondanks nog zaken mee waarbij je toch erg twijfeld over de kwaliteit van zorg, maar ook over de bekegening.

Ik ben benieuwd hoe jullie er avringen hierin zijn?

corne
0

2 reacties

0

onze laatste ervaring.

Mijn vrouw heeft al een hele tijd last van moeilijk slapen.ze krijgt hier een onderzoek voor, gerelateerd aan haar spierziekte.

we hadden kort geleden een gesprek met een arts,die het nodig vond tijdens het consult een prive gesprek met de telefoon te voeren en die in het gesprek ook dingen vertelde die je als professional niet aan je patienten vraagt tijdens het eerste consult.

Onze ervaringen is dat artsen die een goede bejegening hebben maar erg moeilijk te vinden zijn?of hebben we gewoon pech?

corne
2

Een van de eerste keren dat ik bij de reumatoloog was, kreeg ik een lichamelijk onderzoek. Dat gebeurt in een aparte kamer, want je staat in je ondergoed. Terwijl mijn arts (prima vent) naar mijn knieen kijkt, komt er een andere arts zonder kloppen of wat dan ook de kamer in, om iets uit een kast te halen. En dat terwijl het rode lampje brande, dat erop wijst dat er een onderzoek gaande is, en je niet zo naar binnen kan. Mijn eigen arts vond het heel vervelend voor mij, de andere arts vond het geheel wel erg grappig... (en weigerde zijn excuses aan te bieden)

Een paar maanden geleden zijn de assistentes van de reumatologie overgestapt op een ander systeem voor afspreken maken. Ik wist daar niets van; ik spreek ze hooguit 1x per half jaar. Dus bij het maken van een nieuwe afspraak, leg ik nietsvermoedend mijn afsprakenkaartje op de balie. Gewoonlijk schreven ze de afspraak hierop voor je op. De dame in kwestie keek me aan of ik een hoop stront op de balie had gelegd! Ze mompelt een datum en tijd en stuurt me weg...

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login