Behandeling bij reuma

Hoi allemaal,

Wat voor behandeling hebben jullie gehad of hebben jullie nu nog voor de pijn e.d. van reuma?? (Behalve medicatie) 

Zelf heb ik in het ziekenhuis een revalidatiebehandeling gehad. Hier heb ik heel veel geleerd! Ik ben nieuwsgierig wat jullie heeft geholpen, of juist niet! 

Ik hoor graag van jullie!

groetjes, Saar

0

3 reacties

1

Hoi Saar,

mijn behandeling was vrijwel uitsluitend medicatie. Ik heb dus geen behandeling anders dan de reumatoloog gehad. Op mijn eigen verzoek heb ik een gesprek met de reumaconsulente gehad om eens te kijken hoe ik mijn leven makkelijker kon inrichten. Maar dat was dan ook wel alles.

Overigens slaat de medicatie (MTX) goed aan en ben ik er lichamelijk steeds beter aan toe.

Groetjes, Jolanda

Moderator namens Reumapatiëntenbond
1

Mijn medicatie bestaat uit

Arcoxia, leflunemide had hier mtx bij maar die is in middels gestaakt

De bezinking en ra factor zijn nu zeer goed

Pijn bestrijding is bij iedereen anders

Ik zelf heb erg veel baat bij acupunctuur

2

Ik heb altijd medicatie gehad en afbouw ervan heeft helaas niet geleid tot stoppen met het een of ander. Na zo'n 4 jaar RA kwam ik terecht op de dagbehandeling van een revalidatiecentrum. Heb daar veel van opgedaan door oa ergotherapie, fysiotherapie, watertherapie, ontspanningstherapie en psychologische begeleiding. Daar vandaan zijn eigenlijk de meeste aanpassingen in woning, werk en naar buiten gaan geregeld geweest. Heb later met regelmaat en een aantal keren voor langere tijd fysiotherapie gehad, dit was ook nodig na operaties. En net als Jacko heb ik echt heel veel gehad aan acupunctuur in combinatie met kruiden (Chinese Geneeswijze). Deze therapie heeft vooral veel bijwerkingen en zwakke punten in mijn lichaam weer op orde gekregen. Nog altijd val ik daar op terug.

Fijn om even contact te hebben!
Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login