AMC en nieuwe heup

Hallo Allemaal Ik ben nieuw op deze forum, ik zal mij eerst even voorstellen, Ik ben Roy 33 jaar en ben geboren met AMC, ik kan lopen maar het gaat mij steeds meer moeite kosten. Binnen kort krijg ik een rolstoel. Een paar weken geleden ben ik bij de orthopeed geweest, omdat ik steeds meer pijn krijg in mijn heup, en daardoor weer pijn in mijn rug en lies tot aan mijn enkel, Röntgenfoto`s gemaakt en daaruit bleek dat mijn heup fiks aan het slijten is. Ook bij de orthopeed geweest en die zei letterlijk tegen mij: “ Mensen met AMC hebben een grote kans op een wondinfectie daardoor is het bijna niet mogelijk om een heupprothese te plaatsen, het enige wat ik kan doen is heupkop verwijderen en zonder kop verder te leven” Ik ben net als velen van jullie tientallen keren geopereerd, het ging nooit van een leiendakje. Een paar dagen in het ziekenhuis werden al gauw een paar weken. Mijn vraag is wie heeft er met AMC ervaring met heup / of andere protheses. Ik ben van plan om een second opinion aan te vragen. Ik hoor graag van jullie. Vriendelijke groet, Roy

0

1 reacties

0

Beste lotgenoten,

 

Het is alweer een tijdje geleden, dat ik op dit forum een bericht heb geplaatst.

Na het bezoek, van de orthopeed in het Isala in Zwolle, heb ik een poos nagedacht.

Ik kon mij niet neerleggen bij het feit dat er niks aan mijn heup gedaan kon worden, ik geloofde het gewoon niet, ik heb gelukkig een goede huisarts die goed naar mij luistert.

Daarmee heb ik een gesprek gevoerd en zijn wij samen tot de conclusie gekomen dat een second opinion het beste was, ik ben naar het Radboud in Nijmegen gegaan, mijn oude ziekenhuis waar ik als kind zijnde ook al was geholpen.

 

Daar werd er goed naar mij geluisterd, en goed naar mij gekeken, en gelukkig zei de orthopeed

Wat? heupkop afzagen nou dat gaan we zeker niet doen!”  Wat ze gaan doen weten ze ook nog niet maar ze gaan er multidisciplinair naar kijken.

 

Dit is voor mij een wijze les, ik dacht Isala is de grootste ziekenhuis van onze regio daar kunnen ze mij ook vast wel helpen, maar ik sloeg de plank behoorlijk mis. Niet elke arts of chirurg zal snel toegeven dat hij iets niet kan, wat ik heb geleerd ga altijd naar een ziekenhuis waarbij ze AMC gespecialiseerd zijn.

 

Groetjes

 

Roy

 

dit bericht is gewijzigd door Roy1984 op 27 november 2018 om 15:56

Je kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Als je nog geen profiel hebt op Iemandzoalsik.nl, kun je je aanmelden. Hiermee krijg je de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten en groepen te volgen.

aanmelden / login